Сусрет Лејди Гаге с далај-ламом разљутио кинеске фанове

Кинески обожаватељи америчке поп певачице Лејди Гаге критиковали су је на друштвеним мрежама јер се састала с тибетанским духовним вођом далај-ламом, на градоначелничкој конференцији у америчкој савезној држави Индијани.

Забава 28.06.2016 | 09:38
Сусрет Лејди Гаге с далај-ламом разљутио кинеске фанове
Певачица је на свом профилу на Инстаграму објавила фотографију на којој је далај-лама држи за руку, што је изазвало лавину негативних коментара.

"За Кинезе, то је као да сте се руковали с Бин Ладеном", написао је један корисник Инстаграма.

Многи пратиоци оптужили су поп звезду да је презрела своје кинеске обожаватеље тиме што је исказала поштовање према "кинеском терористи".

На питање да ли ће сусрет Лејди Гаге и далај-ламе довести до тензија између певачице и кинеских власти, портпарол кинеског Министарства спољних послова Хонг Леи одговорио је да не зна ко је Лејди Гага.


Према његовим речима, далај-лама промовише независност Тибета по целом свету, а људи би требало да "увиде његову праву природу".

Амерички медији наводе да је далај-лама у свом говору на конференцији изразио наду у бољу будућност.

"Време је да Америка постане лидер у промовисању људскости, љубави и толеранције, како би цео свет постао бољи. Верујем да ће се то десити пре моје смрти, али морамо одмах почети да радимо на томе", рекао је тибетански вођа, а пренео дневни лист "Индијанаполис стар".

Б 92
фото: Инстаграм

Коментари / 0

Оставите коментар