Прекретница каријере Новака Ђоковића

Изгубио је три узастопна Грен слем финала пре тог шестог јула.

Тенис 28.06.2016 | 09:15
Прекретница каријере Новака Ђоковића
Изгубио је и у ’свом’ Мелбурну још пре финала, а још је болело и ’пецање’ у полуфиналу Ролан Гароса са Рафаелом Надалом.

Све су гласније биле приче о томе да Новак Ђоковић не може да се носи са великим очекивањима и да често поклекне када је најпотребније. У питање се увелико доводила и сарадња с Борисом Бекером.

Сада, када прочитате две реченице из претходног пасуса, оне звуче као да никада нису могле бити изречене, али у спорту све може да се промени.

А за Ђоковића се променило у финалу Вимблдона 2014. године – имао је добијен меч, испустио га је, а онда га је опет вратио у једном од најбољих мечева свих времена. Федерер је пао – 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4.

“Пре неколико дана сам управо о том мечу разговарао са својом фамилијом и тимом – вероватно је то једна од преломних тачки у мом животу, уз Дејвис куп 2010. године јер ми је после тога каријера нагло кренула узлазном путањом. Међутим, после те друге титуле на Вимблдону добио сам нову димензију самопоуздања – тада сам имао доста терета на леђима, очекивања и притиска, а све то сам савладао тим тријумфом над Федерером који је тада био у врхунској форми“, каже Новак.

Од тог момента једини Грен слем турнири које Ђоковић није освојио јесу УС опен 2014. и Ролан Гарос 2015. године.

“Грен слем трофеји најважнији су у тенису, а они су после тог Вимблдона почели да се ређају – дефинитивно је тај дуел био једна од прекретница у мојој каријери“, додаје најбољи тенисер света.

Подсетите се финала Вимблдона 2014. године, вредеће:



Извор: Б92
Фото: Геттy Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар