"Државни врх Србије је добродошао у Српску"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је државни врх Србије увијек добродошао у Српску и оцијенио непримјереном изјаву начелника општине Сребреница Ћамила Дураковића да је "државни врх Србије непожељан 11. јула у Поточарима".

Република Српска 28.06.2016 | 07:59
"Државни врх Србије је добродошао у Српску"
"Недопустиво је да Ћамил Дураковић даје такве коментаре у вези са Србијом и државним врхом Србије, који је показао свој однос и према Сребреници. Умјесто да се залажу да се открије зашто је нападнут премијер Србије Александар Вучић, они сада испразно пријете у настојању да би привид који они око свега тога имају био одржан", рекао је Додик.

Он је нагласио да је руководство Србије, прије свега премијер Вучић и предсједник Томислав Николић, увијек добродошло у Републику Српску.

"Сребреница је Република Српска. Да ли поводом обиљежавања страдања у Сребреници треба неко да дође или не дође, то је увијек ствар оних који позивају и наравно оних који су позвани да ли ће да се одазову", истакао је Додик.

Он је подсјетио да су многи важни политичари из Републике Српске и Србије били већ на том мјесту.

"Не сматрам да сваке године треба да се утркујемо да било ко буде тамо", рекао је Додик.

Он је навео да нико из Републике Српске и Србије и не треба да присуствује комеморацији у Сребреници, јер се на основу оваквих изјава, попут Дураковићеве, не гради повјерење.

"Ова његова изјава је доста непримјерена, јер говори о односу према добрим намјерама које је руководство Србије имало у вези са тим питањем. Чињеница да је Србија на најбољи могући начин помогла Сребреници говори о томе да је ријеч о лошим људима, какав је Дураковић, који су спремни да на све оно што је учинио врх Србије на овакав начин узврате", рекао је предсједник Додик.

Он сматра да је Дураковић дао овакву изјаву у дневнополитичке сврхе.

"Ми са Србијом имамо одличне односе. Република Српска у Србији види свог несумњивог партнера, али и матичну земљу свих Срба, ма гдје они били, па тако и ових из Републике Српске. То је нешто што се мора схватити и разумјети, а њихов цинизам и покушаји да политизују и чак комерцијализују оно што они хоће од разних догађаја најбоље говори о овој изјави. Дакле, руководство Србије је добродошло у Републику Српску", нагласио је Додик.

Начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је да је организациони одбор за обиљежавање страдања у јулу 1995. године у Сребреници донио одлуку да је "државни врх Србије непожељан 11. јула на комеморацији у Поточарима".

Извор: Срна

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Нео

28.06.2016 07:02

Милораде, само једно питање! Засто би се муслиман залагао да истрази ста се десило кад се то десило у насој вољеној Републици Српској!? Зар то не и требао специјалац Лукац да истразује????? Или је онај немили догадјај била ПАТКА од стране вас двојице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

28.06.2016 07:51

Не прдекај анти србине..Није Полиције Републике Српске посао да улази у суват гдје су нисхани..Вани су одрадили сто треба..РЕФЕРЕНДУМ ,то једино замјерам руководству.Отцјепљење од ових тзв комсија..Нема тзв бих..И тацка....

Name

Но wорриес

28.06.2016 08:33

Глупане један немате хљеба народ вам копа по контејнерима каква РС гдје је призната то ни Руси вас неце

Name

Нео

28.06.2016 09:04

П.С. вец сам одрадио посао, нахранио стоку, зивину...сад доруцак...па морам ици да скупљам сијено... А ти паразиту, упали климу ту у канцеларији и олади мало...

Name

@мики

28.06.2016 09:07

А ко је теби СРБин, Милорад СВЕРЦЕР и ДЕЗЕРТЕР? Води га куци...

Name

Мики

28.06.2016 07:03

Шта се ти петљас у све. Лати се свог посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

28.06.2016 08:10

Са ким се ти свадјас?

Name

ГЕНОЦИДА НИЈЕ БИЛО!

28.06.2016 07:06

Засто бре да долази кад је то комеморација лазним зртвама! Само им дајете легитимитет са тим потезом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

28.06.2016 07:49

Ево Дачић изјавио да јест било.. "То је лицемеран потез, јер су годинама звали државнике Србије да дођу у Сребреницу. Скупштина Србије је једини парламент у региону који је донео акт који осудјује геноцид у Сребреници, и ово сада је један корак уназад. Бошњаци треба да се одлуче шта хоће", рекао је Дачић новинарима у Београду.

Name

ре.

28.06.2016 07:59

Додик је рекао да је био геноцид и ко си ти да Додика оповргавас

Name

Нео

28.06.2016 08:57

То сто Даци воли да пева Миљацку не мора да знаци да је он ОК! Даци, стари УДБА-с лапрда како му се казе...и истовремено размисља гдје да се убије са килом јагњетине...

Name

@ре.

28.06.2016 09:52

Додик је то рекао даааавно, када је нама свима мазао оци као патриота, знас, у исто вријеме кад је продао архиву Јасеновца својим пријатељима!! Питај га сад, ако смијес...вјероватно це те ухапсити или јос горе за тебе, одузеце ти твоју црвену књизуцу...

Name

неко

28.06.2016 07:43

Како јавља ртврс пресједниг додик је одржао говор на престижном кембриђу он је у маниру великог политичара и интелектуалце скромно одлучио да помогне европи. договорена је посјета европски стручњака како би република Српска пренијела своја научна технолошка и техничка рјешења европи јер је европи то једини излаз и начин да опстане. додик се заложио и обећа на помоћ европи како хуманитарну тако и економску. република Српска разматра да отвори границе за пољопривредне производе земаља еу.лидери еу су скрушено захвалили додику на његовој опредијељености да помогне европи како економски тако и на прилагодби правног система договорена је и војна сарадња. додик је обећао и помоћ око здравства и стабилизације пензионог фонда њемачке и француске. по његовим ријечима за републику Српску неће ништа значити излазак Британије из ЕУ јер ће власт републике Српске здушно настављати помагати британски народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

28.06.2016 07:57

То само говори ста неки мисле о помирењу, срамота сто нема веце медијске и друствене осуде из ФБИХ према властима Сребреницеи њиховој одлуциу да неким казу да не долази. Јер људи рат је заврсио прије 21годину, НА ЗАЛОСТ, доста невиних људи је изгинуло, али вријеме је да се окренемо будуцности.. Нико неце оспорити да се у Сребреници десио злоцин (и Срби то прихватају), али засто друга страна не учини исто, па казе убијено је доста Срба око Сребренице, доста зртава које се воде у Сребреници су страдали прије 95. и на дргим мјестима. Е само тако и никако другације се мозе градити будуцност, е сада питање је коме то (не)одговара!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСИЛИЈЕ

28.06.2016 08:16

Метаморфозе нашег прецједника су свакодневница: некад политички побачаји су сад постали најпожељнији његови гости у РС. Фууј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунца

28.06.2016 08:30

.Зашто ја нисам шокирана??? Он изгледа је један од' пре'паметнијих у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиле

28.06.2016 09:11

Паметни људи узесе пет милијона евра и сад висе ниста позељни размисли мало вуцицу ским имас посла

Name

xxx

28.06.2016 15:34

Добро Милокрад казе ми смо један народ и Србија је наса вама нема него пакујте се и Србије док вам није касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

28.06.2016 23:18

Овај Милорад кења па лизе. Прво казе он то нема право а онда казе организација има право да позове кога хоце. Де Миле види хос какит ил пискит?? Сто се тице Сребренице ту су ствари јасне,Србија је дала граду а не муслиманима. Србија том исто граду дугује 40 милиона. То би волио цути од Додика,кад це изгањат да Србија врати дуг опстини Сребреница.

ОДГОВОРИТЕ