Доказ да постоји живот послије смрти!

Људи су се одувек питали да ли постоји живот после смрти, а сада су научници открили да гени неких животиња “живе” чак четири дана након што су угинуле.

Свијет 27.06.2016 | 22:40
Доказ да постоји живот послије смрти!
Штавише, неки гени, укључујући и оне које учествују у стварању ембриона, али и оне који се доводе у везу са раком, активирали су се или су постали активнији тек после смрти експерименталних животиња.
 
Научници се надају да ће им ово истраживање помоћи у настојању да смање опасност од рака која расте после трансплантације органа, али и да ће захваљујући новим сазнањима форензичари лакше моћи да утврде када је жртва убијена.

Професор Питер Нобл са Универзитета Вашингтона у Сијетлу изјавио је за магазин “Сајенс” да је реч о “експерименту из радозналости како бисмо видели шта се догађа када умремо”.

“Мислимо да можемо много тога да сазнамо о животу анализирајући смрт”, додао је он.

У новом истраживању научници су анализирали шта се догађа са више од 1.000 гена у мишевима и рибама зебрицама након што угину. Они су пратили промене на генима четири дана након смрти зебрица и два након смрти мишева.

“Наша студија је показала да се експресија стотина гена повећала неколико сати после смрти, док се код неких повећала и више дана после смрти организама”, каже Питер Нобл. Будући да се експресија гена повећала и код зебрица и код мишева, логичан је закључак да ће сличан феномен постоји и код других вишећелијских облика живота.

Неки од гена у студији учествују у стимулацији имунолошког система или борби против стреса, док су неки учествовали у стварању ембриона, али су “мировали” након рођења јединке.

“Запањујуће је што су се гени за развој активирали после смрти”, каже професор Нобл.

Аутори студије кажу да се за утврђивање тренутка смрти користе бројни биолошки, хемијски и физички показатељи, али да би промене на генима могли да помогну да се “утврди колико је тачно времена прошло од смрти”.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

27.06.2016 21:27

“Запањујуће је што су се гени за развој активирали после смрти”, каже професор Нобл. " _________ Све у складу са инстинктом за продужење врсте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.06.2016 08:55

Професор је рекао да су се људи живи закопавали треба их сад одкопавати пролупо је тај професор

ОДГОВОРИТЕ