Гризман преокретом срушио Ирце!

Фудбалери Француске пласирали су се у четвртфинале Европског првенства, победом над Републиком Ирском 2:1.

Фудбал 26.06.2016 | 17:19
Гризман преокретом срушио Ирце!
Јунак меча у Лиону био је Антоан Гризман који је са два гола у року од 225 секунди донео Французима преокрет у другом полувремену, након раног вођства Ираца.

"Триколори" сада чекају понедељак и дуел Енглеске и Исланда који ће им донети следећег ривала. На том мечу ће бити ослабљени неиграњем Нголоа Кантеа и Адила Рамија који су суспендовани због жутих картона.

Ирци су повели већ у другом минуту након што је Пол Погба срушио Шејна Лонга, а са 11 метара сигуран је био Роби Брејди.

Французи су вршили велики притисак у наставку полувремена, али су ударци Гризмана завршавали поред гола, док је Паје неколико пута изблокиран.

Ирци су чували вођство, али били и веома опасни из контранапада, били су опаснији у тим ситуацијама него ривал, па је Лорис имао доста проблема после шутева Марфија и Дафија.

У истом ритму је настављено друго полувреме, Ирци су одолевали и претили их другог плана све до 58. минута.

Тада је на сцену ступио Гризман који у року од четири минута потпуно преокреће резултат. Прво доноси изједначење голом главом после центаршута Сање, а потом му Жиру сервира зицер који користи за 2:1 у 62. минуту.

Само неколико минута касније Ирци су остали без икакве шансе, опет је Гризман био у гол шанси, а Дафи да би спречио гол обара га клизећим стартом испред казненог и добија црвени картон.

Французи су тражили трећи гол којим би дефинитивно решили питање победника, четири сјајне прилике имао је резервиста Жињак, али није успео да затресе мрежу.

У четвртфинале су се у суботу пласирали Пољска и Португалија, који ће играти међусобно, те Велс који чека расплет дуела између Белгије ј Мађарске, а који је на програму од 21 час.

У 18х играју Немачка и Словачка.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар