Новак Ђоковић: Сваки Вимблдон као први

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је веома узбуђен пред старт Вимблдона и нагласио да увек осећа исту драж, без обзира што је већ три пута освојио титулу у Лондону.

Србија 26.06.2016 | 21:50
Новак Ђоковић: Сваки Вимблдон као први
"Увек сам веома узбуђен када дођем на Вимблдон. То је био турнир који сам увек сањао да освојим. Сваки пут када дођем оживим успомене када сам био дете и када сам замишљао себе како га освајам једног дана. Иако сам успео то да урадим три пута, и даље осећам исто узбуђење као да је први пут", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Нагласио је да је ове године ситуација другачија, јер први пут стиже као шампион Ролан Гароса.

"Ове године ситуација је мало другачија него претходних јер први пут долазим као шампион Ролан Гароса.То ми даје додатно самопоуздање", рекао је Ђоковић који је нагласио да је због густог распореда турнира на шљаци, није играо уводне турнире пред старт Вимблдона.

"Одавно нисам играо уводне турнире пред Вимблдон. Разлог је био веома захтеван распоред на шљаци, а посебно због првих шест месеци где сам срећом имао доста мечева. Ја сам одлучио да не играм јер је освајање Ролан Гароса вероватно најлепши тренутак моје каријере. Много сам се истрошио и било ми је важније да се опоравим и мало одморим од тениса", истакао је српски тенисер.

Према његовим речима, дуел са Џејмсом Вардом битно је почети на прави начин, јер се по први пут састаје са Британцем.

"Мислим да никад нисам играо против Варда. Кад год први пут играте против некога увек је важно да добро почнете меч и не дозволите ривалу да искористи своје шансе. Биће то први меч на недирнутој трави. То је вероватно један од најпосебнијих тениских мечева које играч може да искуси. Радујем се томе. Знам да он нема много да изгуби и можемо само да уживамо", рекао је Ђоковић и истакао да и поред многобројних трофеја осећа притисак пред старт сваког турнира.

"Неизбежно је сусретање са оваквим ситуацијама када си међу најбољим играчима. Притисак је увек ту и очекује се да играш добро. Ипак, што се чешће срећеш са таквим притиском и емоцијама, више се навикаваш на њих. Покушаћу да искористим то искуство, са претходних турнира, из претходних сезона и да размишљам позитивно", закључио је Ђоковић.

Ђоковић одбрану титуле на Вимблдону почиње мечом против Британца Џејмса Варда, који је на програму у понедељак од 14 сати.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Радован

26.06.2016 14:56

Живио ти нама јуначе наш, дико наша, поносу наш, надо наша....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дали

26.06.2016 14:58

Живјећеш вјечно а са тобом и народ Србски. Нека те Бог чува.

ОДГОВОРИТЕ