Обиљежавање крсне славе ВРС - Видовдан

Уз ломљење славског колача и Видовдански концерт у понедјељак 27. јуна Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ обиљежиће Видовдан - крсну славу Војске Републике Српске и Спомен-храма Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских.

Република Српска 26.06.2016 | 15:50
Обиљежавање крсне славе ВРС - Видовдан
Свечаности ће претходити Света литургија у Спомен-храму, а након литургије и ломљења славског колача које је заказано за 18,30 часова, услиједиће Видовдански концерт у Центру за културу "Семберија", са почетком у 20,00 часова.

На концерту ће наступити Српско пјевачко друштво "Србадија" и умјетнички ансамбл "Станислав Бинички" Министарства одбране Републике Србије.

Спомен-храм Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских у Касарни "Војвода Степа Степановић" у Бијељини први је војни спомен-храм /војна црква/ у Републици Српској и посвећен је Крсној слави Војске Републике Српске.

Генерал-мајор Новица Симић, командант Источнобосанског корпуса Војске Републике Српске, започео је 1994. године преуређење једног већ постојећег објекта бијељинске касарне у православни спомен-храм. Храм је саграђен трудом војника и војсковођа Војске Српске, а освештан је 25. јуна 1995. године 2010. године почела је темељна обнова храма, који је 30. септембра 2014. године освештао епископ зворничко-тузлански Хризостом.

(Бијељина данас)
(Фото: ИнфоБН)

Коментари / 0

Оставите коментар