Јачање пријатељства Кине и Русије

Руски председник Владимир Путин рекао је у разговору са кинеским председником Сијем Ђинпингом да је разлог честих и редовних сусрета на највишем нивоу између две земље -захтев кинеског и руског народа.

Свијет 25.06.2016 | 13:17
Јачање пријатељства Кине и Русије
Путин је казао Сију, да то тражи кинески и руски народ да би се ојачали и развили билатерални односи и да је сваки састанак конструктиван и плодоносан, преноси ТАС.

"Драги председниче, драги пријатељу, ми се често и редовно срећемо, али како смо чули приликом доласка у ову салу, сваки пут састанак има суштински карактер. То се може објаснити не само формалним догађајем - 15. годишњицом споразума о пријатељству, добросуседским доносима и сарадњи, који је важан. Ово се може објаснити самим животом, жудњом кинеског и руског народа за јачањем и развојем наших односа", навео је Путин.

Руски председник изјавио је на састанку са кинеским премијером Ли Кећангом у Пекингу да односи две земље имају добар темељ да се даље развијају и да су засновани на обостранм интересима.


Темељ билатералних односа Русије и Кине је економија и на томе се гради партнерство и у другим подручјима, на међународној позорници, у култури и образовању, рекао је Путин, преноси Тас.

"Ми увек наше односе градимо водећи рачуна о обостраним интересима и досада смо у свему успели", рекао је Путин.

Две земље имају однос стратешког партнерства "са добрим изгледима за будућност", додао је Путин на састанку коме су присуствовали руски министар спољних послова Сергеј Лавров и други званичници.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар