Бициклима до Острога за обољелог пријатеља

Данијел Ловрић (27) и Милош Јеличић (20) из бањалучког насеља Драгочај упутили су се бициклима на пут дуг 471 километар и стигли до манастира Острог, како би подржали обољелог пријатеља и комшију Петра Бабића.

Република Српска 24.06.2016 | 22:56
Бициклима до Острога за обољелог пријатеља
Петар има 34 године, тренутно се лијечи на ВМА у Београду и прима другу терапију за опоравак.

"Ово дуго бициклистичко путовање урадили смо за нашег комшију и великог пријатеља Петра Бабића, који је оболио од леукемије, како би му дали подршку у његовом даљем лијечењу. Пут је био дуг и напоран. На пут смо кренули у прошлу недјељу, а у манастир Острог стигли смо у сриједу. Пут нас је послужио, као и наша снага и бицикла", рекли су у петак за "Независне" ови храбри момци.

Путовање до светилишта је трајало четири дана, а овим младим момцима ово је било прво такво путовање. У манастиру су се помолили за оздрављење болесног Петра.

"Послије много пређених километара ми се осјећамо добро. Осјећај је невјероватан и срећни смо што смо успјели да испунимо свој циљ посвећен нашем пријатељу, којем желимо да буде јак и да издржи даљи третман лијечења, јер уз њега смо ми, али и цијело насеље Драгочај", навели су ови момци.

Они се тренутно налазе у Тивту код пријатеља из Бањалуке, гдје се мало одмарају и прикупљају снагу за повратак кући, који су планирали за недјељу.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар