Земља са најбољом репутацијом у свијету...

Швеђани доста улажу у породицу и здрав живот, а Шведска се сматра једном од најбезбједнијих земаља у свијету

Свијет 24.06.2016 | 21:23
Земља са најбољом репутацијом у свијету...
Након два узастопна трећа мјеста, Шведска је ове године проглашена земљом с најбољом репутацијом у свијету, оставивши за собом Канаду, Швајцарску, Данску и Норвешку. Ово је закључак истраживања које је спровео

"Репутатион Институте", који сваке године објављује која је то земља у свијету с најбољом репутацијом. Иначе, "Репутатион Институте" је познат у свијету као водећа консултантска компанија за репутације, а рангирање врши и за компаније, не само земље.

"Шведска заиста има најбоље оцјене у вези са свим различитим параметрима", изјавио је Николас Трад, извршни директор "Репутатион Институтеа".

"Када је ријеч о финансијским параметрима, ту се дефинитивно показала најбољом. Најбоља је и када је ријеч о еколошким параметрима, али и изборном процесу и многим другим показатељима на основу којих смо дошли до ових резултата", каже он.

Ова ранг-листа сачињења је на основу 58.000 мишљења која су сакупљена током прве половине 2016. године, а гдје се мјери перцепција у вези с напредовањем економије и осталих параметара у вези с одређном земљом.

Трад, који живи у Данској, каже да избор Шведске као земље с најбољом репутацијом у свијету није изненађујући, јер многи широм свијета имају позитивно мишљење о овој земљи.

"Шведску познајем веома добро, често путујем тамо и знам шта људи мисле о овој земљи", каже он.

Швеђани доста улажу у породицу и здрав живот, а Шведска се сматра једном од најбезбједнијих земаља у свијету. Сличне перцепције се везују и за Норвешку и Данску, али Шведска је ове године имала предност у односу на своје комшије јер има далеко јаче брендове.

"Шведска је веома јака економски, потрошачки оријентисана, што, рецимо, у Норвешкој и није случај. Данска има супер оцјене у неколико параметара, али свакако не у свим", каже Трад.

Примјера ради, данској репутацији је највише наштетила прича о одузимању накита избјеглицама, што се заиста не може толерисати. Такође, у Данској настаје криза чим има сувише различитих мишљења, док је у Шведској знатно другачије, јер Швеђани свему имају један колективни приступ. Колективни менталитет и заједништво дају једну добру слику ове земље, због чега је и прва на овогодишњој ранг-листи.

"Ово је земља која жели да постане прави бренд у свијету и у овој земљи су многе ствари синхоринизоване и координисане", каже Трад.

Иначе, Шведска је једна од земаља које имају најбољу комуникацију између владе и компанија, што је ријеткост у остатку свијета. Примјера ради, шведска влада је недавно ушла у дијалог с "Х&М" и "Икеом", како би видјели шта је то што држава може учинити за њих и који је најбољи начин да се то учини.

(Независне новине)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Не знам бас тако

24.06.2016 19:32

Овде живим 23 године. Ту су друштвене класе. Они кад говоре о Шведској мисле на вишу средњу класу и аристократин. Заједничко им је све да се све купује на кредит. Задуженост Шведске је 200.000 марака по становнику. Кредити за школовање су направили од већине дужнике до смрти. Кад умру дугови се отпису. И тако даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2015.

24.06.2016 20:44

Сваки 20 становник Сведске је затразио социјалну помоц. Људи из бивсе Југославије се сраме реци истину како зиве. Нико их од вас не пита колико кредита имају. Малтене сва индустрија је измјестена у Пољску. Ваљда је увек зеленија долина код других него код своје куце. Вецина вас би била за сведске стандарде богата. Овде малтене нико не поседује властити фризидер, спорет или вес масину. Куце су на кредите до смрти. Кола су леасинг итд. Да, има онох који добро зиве али не од цасног рада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.06.2016 04:52

Нигдје није сјајно . Тако је у капитализму богати зиве на ледјима сироммасни. Да нема сиромасни банке неби ни постојале то јест оне су ту да профитирају на тудјој невољи.Наси људи то гледају другације ,то јест колика је плата а нико те н епита колики су троскови.

Name

Ре 2015

25.06.2016 20:47

Које ти глупости и неистине написа?

Name

Пасха

25.06.2016 07:58

Могу они прицати али Њемацка је најјаца масина на свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даидза

25.06.2016 20:41

Који глупи и завидни коментар бозе драги?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какве неистине?

26.06.2016 08:58

Немају сви надокнаду као цивилне зтрве рата и сведску социјалну помоц плус кријумцарење аутобусима и аутима. Ја имам њихово академско образовање, али немам ниста од наведеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1994.

26.06.2016 09:06

Срела сам бивсег логораса из Омарске. Он је имао: сведску пензију за инвалиде, босанску надокнаду за борце и инвалиде и радио је у Норвеској. Немојте мислити да су сви тако зивјели овдје. Ово сто је написано од мене је реална слика особе која није успјела да се снадје као ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Застара дуга

26.06.2016 09:18

Студентски кредити, а у то се рацунају и они за намјестај које су малтене сви добили у поцетку овдје има рок застаре од 25 година, ако су најмање 15 година ненаплативи. Исто вази за утаје пореза. Промјеном закона кредит се мора врацати цак и кад је особа у пензији.

ОДГОВОРИТЕ