СДС подржава све што је у интересу Српске

„Нисам добио позив за састанак код предсједника Републике Српске Милорада Додика везано за договоре око Споразума о стабилизацији и придруживању“, рекао је предсједник СДС-а Младен Босић гостујући вечерас у емисији "Пулс" БН ТВ. Он је поновио да је у БиХ и даље на сцени опструкција правосуђа, јер за непроцесуирање свих афера не постоји друго објашњење.

Босна и Херцеговина 23.06.2016 | 21:59
СДС подржава све што је у интересу Српске
Босић је додао да није сигуран да би присуствовао састанку код Додика јер то није продиктивно.

„Додик је одлучио да држи све конце у својим рукама и да се све он пита“, тврди Босић.

С друге стране СДС подржава све што је у интересу Републике Српске, па тако и све у вези, како истиче Босић, овог битног питања.

„Ово је битно питање јер ће опредјелити даљу политичку сцену. Сви су били за европски пут, а ако се сада каже супротно - то ће довести до огромне промјене политичке ситуације. Лоптица ће се пребацити у руке ЕУ и они ће морати дати своју процјену ситуације – да ли су одбијени или постоји простор за неке преговоре и договоре“, наглашава Босић за БН ТВ.

Механизам координације и даље је спорно питање у БиХ. Босић истиче да у БиХ постоје политичари којима је у интересу да се ствара што више проблема и да политичка криза буде што дубља.

„Такви добро пливају у тим мутним водама јер се онда скреће фокус са стварних живоптних проблема. Тада се покрећу националне теме, а не теме о пљачки, теме о томе ко је украо колико милиона КМ. То тако функционише већ, можда, двадесет година.“

Цјелокупна ситуација око политичког неслагања и неповјерења у вези са пописом становништва у БиХ доводи и до константног позивања српских представника да се повуку из институција БиХ. Босић одговара да ли је то краљњи циљ.

„Могуће да јесте, јер постоји много показатеља који указују на то. Постоје политичке партије из чијих ставова можете закључити да навијају да се СНСД убаци у скупштинску већину“, објашњава лидер СДС-а за БН ТВ.

Коментарисање изјава министра безбједности БиХ у СМ Драгана Мектића од стране Тужилаштва БиХ није у реду, каже Босић и додаје...

„То није у домену Тужилаштва БиХ – да се они мјешају у политичке односе, а евидентно је да се мјешају. На крају крајева, поручујем им да ћемо се ми мјешати и вршити притисак. Наш политички циљ је да извршимо политички притисак да институције које треба да се боре против криминала и корупције треба да раде свој посао.“

Босић истовремено подсједћа на афере у које је умјешан и сам предсједник Републике Српске.

„Истина је да је Милорад Додик дубоко умјешан у криминал. Ја вјерујем и наставићу да се борим да правда почне да важи једнако за све, чак више и жешће за оне који су одговорни“, прецизира Босић.

Све афере нису процесуиране или због нестручности правосуђа, страха или корумпираностии. Четврти разлог не постоји јер, тврди Босић, „правосудни органи имају сву потребну документацију и могућности да се обрачунају са крупним криминалом“.

Осврћући се на предстојеће локалне изборе, Босић каже, да ће битка бити тешка.

„Главна битка ће се прије свега водити у Бањалуци. Не могу да прежалим што прије четири године нисмо имали заједничког кандидата, јер да се то тад десило, Огњен Тадић би сигурно побиједио на предсједничким изборима који су услиједили и ми не би више причали о оваквој ситуацији“, подвлачи предсједник СДС-а у емисији "Пулс" БН ТВ.



(БН телевизија)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Марко

23.06.2016 20:15

Браво Босићу. Све је тачно што причаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неопредјељен

23.06.2016 20:19

Гледам емисију и мислим да можете направити одличан избор на предстојећим изборима. Ако јавно и транспарентно процесуирате функционере на власти који су то незаконитим и лошим радом заслужили, а из ваше су странке, успјех на изборима вам је загарантован.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

23.06.2016 20:19

Механиз КОРДИНАЦИЈЕ споран???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

23.06.2016 20:30

Неће се ЕУ борити за нас, шта ћемо им овакви? Ако желимо у ЕУ и да имамо правну државу требамо је сами направити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

23.06.2016 20:42

ГОСПОДИНЕ БОСИЋУ, МИЛОРАД ДОДИК НЕ РАДИ НИШТА ДОБРО И НИШТА НИЈЕ У РЕДУ... ОН НЕ МОЖЕ ВИШЕ БИТИ ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ ДОК СЕ НЕ РАЗРИЈЕШЕ ПИТАЊА КОЈА СЕ ОДНОСЕ НА СУМЊУ ДА СЕ БАВИ ОЗБИЉНИМ КРИМИНАЛОМ... ПОГЛЕДАЈТЕ ХРВАТЕ; САНАДЕРА И КАРАМАРКА... КАРАМАРКО ЈЕ ОДЛЕТИО И ИЗ ВЛАДЕ И СТРАНКЕ ЗБОГ СУМЊЕ ДА МУ ЈЕ СУПРУГА ПОСРЕДОВАЛА ЗА 4 ХИЉАДЕ ЕУРА МЈЕСЧНО... А МИЛОРАД ДОДИК ЛИЧНО ПРОДАЈЕ РУДНИК СВОМ ПРИЈАТЕЉУ БЕЗ ТЕНДЕРА... ДА ЛИ СМО СВИ ЈЕЛИ БУНИКУ, ПА ДА ТО СВЕ МИРНО ГЛЕДАМООО!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

23.06.2016 22:10

Ко те пита мили??????

Name

бранко

23.06.2016 20:58

А јес' добар тај сдс!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

23.06.2016 21:51

Босић реално прича...

ОДГОВОРИТЕ
Name

роле

24.06.2016 07:49

За тебе ,његовог фана ,реално? Смијесна си..

Name

Патриота

23.06.2016 21:55

Босића за предсједника Републике Српске! Надам се да у Републици Српској има још поштених људи који могу направити правну државу, није то толико тешко само треба бити довољно поштен . Законом о поријеклу имовине би на веома једноставан начин Република Српска изашла из кризе, и то само упоређивањем легално зарађених доходака и имовине. Не треба нико ни да иде у затвор, то је додатни трошак за народ, само нека врате оно што су покрали или уколико желе да то задрже нека плате порез 65% колико запослени плаћају у буђет у односу на нето плату. Тим новцем организовати властиту производњу, запослити људе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

23.06.2016 23:35

Каква је то дрзава о којој ти говорис

Name

Ре

24.06.2016 11:21

Како це бити предсједник кад се не кандидира ???

Name

АМИДЗА ДЕРВО

24.06.2016 04:43

А ГДЕ ЈЕ ПЕЦАТ. БОСИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

харден

24.06.2016 05:14

Жалите за прошлим локалним изборима у Бања Луци а свако ко је имао грам мозга видио је шта ће Стевандиц урадити.Сада за ове изборе исти вам је сценарио у Фочи,,избацицете кандидата да побједи Снсд кандидат за нацелника.Свака вам част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

24.06.2016 06:53

Босићу, ми смо одавно у ЕУ, бар наша омладина. Ено их свију по Аустрији и Њемачкој. Само ви одуговлачите с тим механизмом, али вјеруј ми да ћете за коју годину још дубље у блату бити. По градовима се већ почео асфалт дизати, добијамо опет макадаме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

24.06.2016 07:44

Босицу ста је са СДС у Бања Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

24.06.2016 08:17

Нема га!

Name

брат Ђуро

24.06.2016 10:13

Биће га, врло брзо. Пробиће се браћа срби ко на кајмакчалану. Мало нас је ал смо јаки. Неће се испунити жеља О. Тадића да га нема, и да од њега направи удружење грађана којим ће управљати 3 породице. Да ми је само знати какви су мотиви Босића да га подржава. Ако не види неке ствари отићи ће заједно са њим, иако мислим да је потребан СДС -у, и те како.

Name

мики

24.06.2016 07:52

Босње контају, Европа и ето њима унитарне..никада, Европа цао (одосе они који су је створили), тако да васе зеље -испирисе. Пссст, цувајте тај филдзан од дрзаве..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостар

24.06.2016 09:35

Мики, душо, оће ли то референдум?

Name

Ако

24.06.2016 08:39

Босицу промијени плоцу вец једном! То исто прцас годинма! Ста сте ви постигли у Сарајеву? Бакир и Цовиц вас водају на повоцу. Ниста сто сте предлозили није прихвацено! Тврдили сте да је механизам координације ок а који јос није усвојен. Изиграли су вас и код пописа и ти добро знас. Ста би са ваисим предлогом о суду и тузиластву? Пусти Додика и уцини сам несто цовјеце. Пс, Суњам да це овај ккментар проци али буди сигуран да ово мисли огроман број грађна а ови сто те хвале не мисле ти добро буди сигуран.

ОДГОВОРИТЕ