Ковач: Извор еколошки бистар као Мастило

И то се десило. Славко Дуњић је коначно пронашао себи равне политичке партнере. Он и његови пулени окупљени у тзв. "Изворни СДС", ће на изборе на листи коалиције коју чине Савез за нову политику чувеног Зорана Мастила и Еколошка партије Николе Лазаревића с Пала.

Република Српска 23.06.2016 | 21:30
Ковач: Извор еколошки бистар као Мастило
Да ли је неко заборавио Зорана Мастила из времена када је био на челу Фонда ПиО? Он би волио да јесте.

Мастило, који је промијенио и политички дрес, да би остао у фотељи, показао је своје праве "способности", тако што је Фонд оштетио за милионе марака, склапајући штетне уговоре. То га није омело да сам себи додијели стан у Бијељини или да незаконито додијели пензије својим блиским рођацима.

Примјера ради Мастило је са бањалучком фирмом "М&И системс" потписао 1,2 милиона марака вриједан Уговор о изради и набавци софтвера, али тако да власник софтвера и даље остаје поменута компанија која у његову израду није уложила ни марке. У само једној години Мастило је Фонд ПИО, несавјесним пословањем оптеретио за више од 1,6 милиона марака каматама на штетне и неповољне кредите.

Замислите какве малверзације један функционер под режимском палицом Милорада Додика мора да направи, па да актуелна власт одлучи да га смијени и да покрене истрагу против њега. А то је Мастилу пошло за руком.

То што за своја недјела није осуђен, довољно говори о стању у правосуђу Републике Српске. Из истог разлога он и Дуњић данас могу слободно да се баве политиком.

Има ли природнијег савеза на политичкој сцени од њих двојице? Тешко да има. Како народ каже: "нашао лонац поклопац".

Како је могуће да тзв. "Изворни СДС" и након забране коју је изрекао ЦИК, па потврдило и Апелационо одјељење Суда БиХ, учествује на изборима?

Стварни шеф ове организације Славко Дуњић, је и овај пут примијенио провјерени "метод" познат под именом "превара". Овај пут ће, служећи се рупама у Закону, преварити Централну изборну комисију.

Фора је у томе да су Мастилов Савез за нову политику и Лазаревићева Еколошка партија склопили коалицију која ће под именом "Извор" учествовати на изборима у Градишци. "Извор”"је међутим само параван иза кога се крије тзв. "Изворни СДС", чији ће се кандидати наћи на листи ове коалиције. 

Кандидате ће, наравно, изабрати Славко Дуњић. Поуздано знам, да се са Мастилом и Лазаревићем, Дуњићу није било тешко договорити – они као "политички лидери новог доба", које грађани нису још довољно разумјели, не праве разлику између конвертибилних марака, евра или швајцарских франака…

И Дуњићу је свеједно, он те врсте "политичких аргумената" има у изобиљу. То му ипак није помогло када је ЦИК одбио пријаву "Изворне СДС" за учешће на изборима. Утврђене су неправилности у судској регистрацији ове организације, а због постојања сумње у фалсификовање службеног документа није искључена ни могућност кривичног гоњења одговорних лица. Одлуку ЦИК-а потврдило је и Апелационо одјељење Суда БиХ.

Треба напоменути, да је тзв. "Изворна СДС" озбиљнију општинску организацију направила једино у Градишци, управо захваљући Дуњићу. Након оваквог развоја ситуације он је предузео озбиљне активности покушавајући да своја кандидате за одборнике "удоми" на листи ДНС-а. Овоме се оштро успротивио градишки одбор ове партије, па Дуњићу нису помогле ни ургенције код шефа ДНС-а Марка Павића.

Свјесни о кавим се мешетарима ради у градишком ДНС-у, без обзира на притиске из централе нису хтјели ни да чују за овакву врсту сарадње са Дуњићем.

На крају се као спасоносно рјешење појавио Мастило.

Често се поставља питање: Какав је смисао изласка на изборе великог броја странака, попут странке Зорана Мастила, које на изборима у цијелој Републици Српској освоје по пар стотина гласова? Одговор је једноставан: У изборном процесу се може и пристојно зарадити, нпр. продајом мјеста у бирачким одборима (обзиром да сваки политички субјект који учествује на изборима добије једнак број мјеста у бирачким одборима), продајом мјеста на кандидатској листи и другим "ситним услугама" које изборни Закон, толерише.  Измјене Закона којима би овакве прљаве игре биле заустављене, међутим не одговорају ни "великим" политичким странкама, које су корисници оваквих услуга.

Овакав закон је омогућио Славку Дуњићу (бар за сада) да, осим ЦИК-а, превари и гласаче који неће знати за кога тачно гласају, али и оне који су пристали да се као његови пиони, кандидују за одборнике под сумњивим околностима.

Превара (што би било оригиналније име за ту листу него "Извор") има само један циљ - унијети забуну међу гласаче на предстојећим изборима и тиме нанијети што већу штету странкама Савеза за Градишку (СДС, ПДП, НС…) и тако помоћи кандидатима СНСД-а под чијим покровитељством је и настала тзв. "Изворна СДС".

Прије неколико дана  у Градишци су активисти тзв. "Изворне СДС" заједно са својим шефом славили то што су успјели преваром да се нађу на изборној листи, на којој већина од њих неће имати више од десет гласова.  Било би смијешно, да није превише јадно.

И на крају одговор на питање: Откуд Лазаревић и Еколошка партије у цијелој овој причи? Једноставно – без помоћи "еколога" толики отпад се не би могао скупити у једној канти, пардон коалицији.

Аутор: Миљан Ковач

Извор: Импулспортал

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Семберац

23.06.2016 15:23

У Бијељини Мастило подрзава Мицу Мицица. Весело. Знаци Мастило-Мициц -Дуњиц. Права Идила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

24.06.2016 10:58

Поцистити це вас Додо на овим изборима а цуо сам и ја да се уводи порез за прасице сверцерима с љубису туку у Подградцима а итај гас сто п... добар за огрев до октобра

Name

кицобн

23.06.2016 15:31

Зоране Мастило дупе те цастило

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Семберца

23.06.2016 15:37

МАСТИЛО + МИРКО БЛАГОЈЕВИЦ = Сигурма пропаст Мице Мицица !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

трговац

23.06.2016 15:42

Кад је Масни био инспектор тржни, отимао је обућу и одјећу трговцима и продавао их. Сада се води неки судски процес у Бијељини противу НаМазаног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подградци

23.06.2016 15:43

Дуњицу саљес људе у Подградц да ти купе гласове,али људи одбијају да ти дају гласове,сад видим засто. Ти си преварант. Удрузи се са Мастилом,гори си од њега. Ти си преврант,не знам послије изворне сдс и сад еколоске која ти је следеца? Разоцарао си ме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

23.06.2016 15:46

Данас сам слусала радио Градиску и сад цитам ово то је страсно. Дуњицу бруко једна,не могу да вјерујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

23.06.2016 15:50

Дуњиц кад је могао издати и оставити свога кума Дјордју Крцмара,знаци ниста ми није свето. Треба организовати протесте испред његове ординације,зато сто је све нелегално стекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јадо

23.06.2016 17:43

Дуњиц је толико јадан да о њему не треба ниста говорит.

Name

Градиски изворњаци

23.06.2016 15:56

Прљаве игре савеза за преваре неце проци...ми побједјујемо у Градисци..ИЗВОР

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОДЕ

23.06.2016 16:03

Нећу пуно политичити али сви ви који подржавате оне за које сте гласали, а који у међувремену ради лове промјене дрес,и поново гласате за њих ви сте онда гора отпад од њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напредњак

24.06.2016 16:29

Напредњаци дресове не мјењају!

Name

Илија

23.06.2016 16:04

Дујицу да ли ти Додик намјеста тендере и кад си задњи пут био са њим у Калдери??? Образ ти је дјон!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кота

23.06.2016 16:06

Дуњиц и Адзиц,сањају будзет и паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

23.06.2016 16:22

Једва цекам те протесте да му ја казем ста је радио у рату. Срам нека га буде! Немој те прицати о протестима,ако их не мислите правити. Онда сте исти као и он

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сдс Градиска

23.06.2016 16:28

Напред ИЗВОРЊАЦИ јер је Латиновиц и Босиц вас отјерао...а како да сад побједимо...будале воде СДС!!@

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијана

23.06.2016 16:32

Засто је Дјордјиц просирио асфалт крај своје куце и тади сад своје двористе. Лако је њему кад је у власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

интергај

23.06.2016 16:37

Мастило, Мастило дупе те цастило

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центар

23.06.2016 16:44

Пјаница за нацелника он је добар економиста заврсио економски факултет у другој Дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XX

23.06.2016 17:02

А шта се ради од ових странака.Имал ико нормалан да мјења овај изборни закон и ова папкарења,оде све у вражију м.Нажалост ,политиком се бави најнеморалнији дио друштва и обесмислио је политику до те мјере да се грађанину гади и помисао на изборе.Народ нема кога изабрати,народ је немоћан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Насе вријеме

24.06.2016 16:27

Потпуно другацији од других. Градиска мора напријед!

Name

тинта

23.06.2016 18:09

Мастило је мутан као Дрина кад надође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуњиц

23.06.2016 18:28

А сто ме се и бојите...хаха...брзо це избори..

ОДГОВОРИТЕ
Name

градишчанка

23.06.2016 20:01

Ништа без револуције и поубијати гамад лоповску . Нема рјешења другог. Срби су то и заслужили да иду један на другог .Истјерали су муслимане , поготово Дуњић и његови садашњи помагачи слуге и слушкиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

23.06.2016 20:19

Засто се бојите Дуњица...јел он толико политицки јак??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјена Градишчанка

23.06.2016 20:41

Градишко моја, граде мој, ста ти раде? Прво бих честитала Господину Ковачу на оваквом тексту, јер колико сам примјетила,овај човјек је јединствен и колико видим писе истину , неки у тексту сто не могу да повезу екологију и отпад у поредјењу са омладином , за коју Изворна тврди , јадни ли и ви и васа омладина, ви им испрасте мозак , ви сте укратко једна секта . Ниста бољи нису ни овај Савез за промјене , све је то исти пакет , само на различит нацин. Јао Градишко моја , шта ли ти раде? Проклета си , а проклело те је много срца који су морали да оду само зато сто су друге националности . Господине Ковач само напријед , пратим васе текстове и колико видим у вама постоји несто револуционарно , а видим да сте врстан новинар , инаце докторирала сам на Харварду , одсјек журналистику. Ово сто вам пису , знам да вас не дотиче , јер овај стури текст који су написали нема везе са зурналистиком , а ви ме разумјете о цему писем. Оно сто могу реци , познајем Господју Амарелу од малих ногу , познајем њен зивот, јос као дјетета, јер ја сам мало старија господја . Мислим да је господја Амарела на кривом путу и мислим да би требала да ради свој посао у Гимназији , како сам чула гдје предаје ?? Господине Дуњицу , смирите се , боље вам је , немате ви појма ста вас цека све политичке партије и једни и други??? Градиско моја ста ти раде ?? Добицете одговор.................!!! Такодје Господине Тихомиру , вратите се на Косово одакле сте дошли , ја путујем по свијету и идем у ратне зоне и излазем зивот опасности, а ви висте једном ријечју побјегли , стидите се свог идентитета и порјекла. Полагали сте Хипократову заклетву докторе, докторе, докторе, , а сада бисте у политику.... ГРАДИСКО МОЈА ГРАДЕ МОЈ , ВОЛИМ ТЕ АЛИ СТА ЛИ ТИ ЉУДИ РАДЕ??? Господине Ковачу јавићу вам се!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

24.06.2016 06:30

Коментар ти је лош, ево рецимо пишеш да се др.Михајловић врати у Метохију, па онда рецимо да се и Србобранци врате з свој Србобран, Окучанци у своје Окучане, Сарајлије у своје Сарајево итд., ти старија госпођа, а идеш у ратне зоне, непетљај...,али срећом нећете још дуго обмањивати грађане Општине Градишка

Name

Београде, Београде

23.06.2016 20:45

Како Дуњићеву багру и слуге његове секте није срамота за неколико еура блатити новинара господина Ковача , који је врстан новинар не само Републике Српске него и Босне и Херцеговине. Исто тако зашто се спуштају тако ниско и лажу .Зар су на то спали да њуше ко воња на бијели лук. Значи да сте и ви ту били. Јесте ли можда сазнали ко се ским секса?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

23.06.2016 21:16

Господине Ковач,свака Вам част за овај текст. Градишка је мала средина и људи неће да се једни другима замјерају . Свако је некоме кум или брат .Ви сте први који сте реално приказали политичку сцену у овом граду.Види се из приложеног Ваш професионализам! Свако добро вам желим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

23.06.2016 21:21

ДУЊИЋ ЈЕ ФАЛСИФИКАТИМА ДОШАО ДО ИЗВОРНОГ СДС-А, ЗАТО МУ ЈЕ ЗАБРАЊЕН ИЗЛАЗАК НА ИЗБОРЕ. КОЛИКО ЗНАМ РАДИ СЕ НА ПРИПРЕМИ ТУЖБЕ ЗА ФАЛСИФИКОВАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ. ТА БИТАНГА СИГУРНО ИДЕ У ЗАТВОР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

23.06.2016 21:30

Дуњићу лоповчино једна , стари удбашу догорјело је твоје.Прочитао те је народ !Омладино бјежите од овог губитника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Корлеоне

23.06.2016 22:01

Мастило. није смјењен што је вршио кривична дјела,већ зато што је украдено и опљачкано задржао само за себе а великом баји није дао ни фенинга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

23.06.2016 22:26

Дуњић је толико политички јак да му људи доносе измет испред кућних врата.ахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

24.06.2016 05:23

Мозете замислити насто је Дуњиц спао неки Дан досао у суд да интервенисе да се Донцицу пресуди у његову корист,гдје Дуњиц од Донцица трази 6 000 КМ.за клевету. Дуњиц је и ту показао да је неморална особа и нитанга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац за заједништво и побједу правде

24.06.2016 06:37

Зато удовица борца И (прве) категорије, умрлог прерано од посљедица сулудог лоповског рата, не може да оствари пренос породичне супругове пензије у ситуацији кад нема никаквих прихода, нема ни дана радног стажа, не посједује непокретности, само голи живот због чега није уопште јасно како преживљава, док Мастило опскрбљује пензијом њеног мужа неког од својих ближњих. Каква дискриминација! Хвала новинару Ковачу што истражује и објелодањује о незаконитостима у понашању владајућих манипуланата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

24.06.2016 07:03

Што ниси написала своје име и презиме?

Name

Ровине

24.06.2016 08:10

СЛАВИЦА ВРАЊЕС

Name

доктор

24.06.2016 09:46

Ето имена и презимена, шта сад? Требаш ли још података да ставиш у сумњу некога ко је у безизлазу!?

Name

ДОКТОРЕ

24.06.2016 10:07

Свака цаст, сатанисте све...

Name

Пале

24.06.2016 07:05

Па тај Лазаревић са Пала је комплетан идиот. Глуп ко цигла, а воли и украсти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па

24.06.2016 07:40

За кога сад гласати Дуњић је све странке измијењао а СДС је странка у Градисци Бозе сацувај

Name

@Па

24.06.2016 08:20

За Српску напредну странку, дефинитивно имају најквалитетније људе, а сарадња са СА Србијом би била 10x боља него што је имају остали.

Name

Михајло

24.06.2016 08:35

Па тај Дуњиц је комплетна будалетина.

Name

Градиска сдс

24.06.2016 08:24

Ја свој глас дајем игумановицу и лазицу,цасни људи сколовани,имају економију у малом прсту,уредно су платили фирми рапиц гнојиво и сјеменски кукуруз,имају визију 4 год унапријед како и коме узети мито за радно мјесто,лазиц казе да це увести порез шверцерима прасцима,незнам сто је киван нањи бас,бас јутрос прица како це довести гас у градиску,казе толико прде ови његови да мозе опстина се грјати на плин до октобра трецег,АЈ САД ЗИВЈЕЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

24.06.2016 09:50

Немој да дираш интелигенцију нашем Салету, медару

Name

сатанисти

24.06.2016 09:52

Е ста радите од свог народа, зликовци!

Name

а

24.06.2016 09:53

Дјуниц, Крцмар Дуњић СВЕ ЈЕ ТО ИСТО

Name

сдс козинци

24.06.2016 13:02

Напокон склепаше листу у Сдс-у,у конструктивној и демократској атмосфери? Неки по трећи пут на листи, а повели и интимне другаре са собом.

Name

никола

24.06.2016 19:26

Биће појачани техничарима са преквалификације.

Name

Лазар

24.06.2016 10:21

Добро је ово сто се о Дуњицу овако писе он је то и заслузио,али мислим да је висе о њему довољно рецено. Он је висе небитан. Новинари би требали висе да пису о нормалним људима, њиховим идејама,програмима итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

24.06.2016 11:04

Дунић је добар човјек....сто сте навалили на њега...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјура

24.06.2016 11:06

Перо дунић је најбољи---

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

24.06.2016 12:00

Колико смо упознати Мастило је подржао Мићу Мићића за градоначелника Бијељине. Сви смо видјели кад је било потписивање и сликање. Да ли је и у Бијељини нашао одговарајућег политичког партнера?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васковић С.

24.06.2016 16:35

Мало је било Огњену Тадићу што је из СДС-а у Крајини избацио све искрене и честите чланове странке који су ту били за разлику од њега од првог дана СДС-е. Препао се кукавица па уз помоћ својиг коалиционих партнера у ЦИК-у БиХ забрани учешће људима који су основали СДС. Он је тада као радикал пљувао по њима. Данас кад и СДС као и радикале некада Тадић обара испод цензуса мисли да ће му те забране помоћи да се спасе. Неће, будите сигурни у то јер издржали смо ми и веће противнике СДС-е него што је Огњен Тадић лажни СДС-овац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фуј

25.06.2016 12:43

Јадни сте кад дозволите ове коментаре о себи које наравно заслузујете цак и горе од тога,мислили сте народ глуп па це пасти на јос једну фору а ви да профитирате јос и јос и јос.ето вам главе ко лубенице прснуцете болан од репете,има ли у васем репертоару ријеци-доста је и превисе или крај? Нема,проклетима је увјек и свега мало! Видите ли бар да нам се стварно гадите?

ОДГОВОРИТЕ