Умор возача одвео пет путника у смрт?

Аутобус словачке туристичке агенција "Еолус", који се у уторак ујутру преврнуо на шестом километру од Алексинца, вештачи се како би се утврдили разлози стравичне несреће. Проверу његове техничке исправности наложило је тужилашто, а очекује се и саслушање возача Е. С. (57), коме је одређено задржавање до 48 часова због сумње да је починио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Србија 22.06.2016 | 21:40
Умор возача одвео пет путника у смрт?
Аутобус са 29 путника и два возача који је враћао словачке и чешке путнике, углавном старије брачне парове с летовања на Крфу, слетео је с коловоза и преврнуо се.

Погинуло је петоро људи, а 23 је повређено. Несрећа се догодила на равном делу ауто-пута Ниш - Београд и није било ометања аутобуса од стране другог возила.

Роберт Калињак, министар унутрашњих послова Словачке, који је у уторак авионом стигао у Ниш, констатовао је да је аутобус слетео са ауто-пута на врло прегледној деоници и да на грешку возача указује и његово уводно сведочење.

"Пут је био сув, видљивост добра", казао је Калињак. "Пре мислим да је ту улогу могао да одигра умор."

Како сазнајемо, после одређивања задржавања, возачу Е. С. је одређен бранилац по службеној дужности, а и сам је ангажовао једног адвоката. У Заводу за судску медицину у Нишу извршена је обдукција петоро погинулих, после чега следи њихова идентификација.

ДВАДЕСЕТ ЛЕКАРА ИЗ НИША ИЗАШЛО НА ТЕРЕН

У збрињавању повређених учествовале су екипа са 20 лекара и техничара. Нишка Хитна помоћ је обавештење о саобраћајки добила од полиције у 3.29, а већ у 3.50 је на место несреће стигао први тим из нишке подстанице "Север", а потом и лекари из Алексинца.

Осморо повређених је пребачено у алексиначку болницу, седморо у нишки Ургентни центар, а девет у КЦ Ниш.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нн

22.06.2016 20:10

Умор него шта. Што нису била два возача да се мењају?

ОДГОВОРИТЕ