Два ланета, Бамби и Бела миљеници села

Два ланета, стара тек нешто више од мјесец дана, спасена су и збринута на имању ловца Изета Алагића у селу Доњи Каменград, код Санског Моста.

Република Српска 22.06.2016 | 21:00
Два ланета, Бамби и Бела миљеници села
Алагић каже да су мушко и женско младунче нашли ловци у грмечким шумама када су чистили и уређивали ловиште.

"Ловци су ланад нашли у различитим дијеловима ловишта и не знамо шта је са њиховим мајкама. Могуће је да су их убили криволовци или су настрадале од дивљих животиња. Сигурно је да младунчад не би дуго поживјела да их нису пронашле наше колеге", каже Алагић.

Додаје да се одмах понудио да брине о два мала створења на свом имању. За врло кратко вријеме ланад су постала миљеници читавог села, посебно најмлађих, а добили су и имена: Бамби и Бела.

О њима највише брине Алагићева супруга Мерима, која каже да се веома везала за њих.

"Не могу вам објаснити, они су као мала дјеца. Привикли су се на нас и не осјећају никакав страх. Хранимо их овчјим и крављим млијеком, а спријатељили су се и са другим домаћим животињама, па чак и са нашим псима", каже Алагићева.

Супружници истичу да ће Бамби и Бела неко вријеме провести код њих, док не порасту и ојачају, а онда ће их пустити у природу.

"У овом тренутку не желимо помишљати на растанак, али сигурно ће нам тешко пасти, толико смо их завољел", кажу супружници.

Извор: Независне новине
Фото: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зоол

22.06.2016 19:28

Мајку су им убили назови ловци они исти за које сезона траје 365 дана у години јер да је је неки предатор убио сигурно би и ланад јер су они лакши плијен за разлику од ње која је и брза да бјежи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

треф

22.06.2016 19:56

Да ли це се ловокрадицама икад стати у крај,имам слике замке и јазавца у њој ког сам успио прије ловокрадица да пустим,како бих могао поставити слике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сумар

22.06.2016 20:35

Кад их будете планирали пустити у природу, побијте их одмах..

ОДГОВОРИТЕ
Name

За шумар

23.06.2016 09:03

Е прави си шумар, нешколовани шумљак, иди у школу заврши који разред па онда типкај .

ОДГОВОРИТЕ
Name

стари људи су говорили

23.06.2016 17:56

Греска је купити младунцад дивљих зивотиња по сумама,казу старији људи.Паметно је ,пронадјено младунце са одстојања посматрати једно време и уверити се да мајке стварно нема.Обицно у тренутку "проналаска" младунцета је мајка негде у близини јер је осетила,цула долазак људи и побегла и није могла у том тренутку повести младе јер су врло мали.ПС "сумар је у праву,срна (дивља зивотиња) одхрањена од цовека има мале сансе да презиви у дивљини.

ОДГОВОРИТЕ