Анализа: Мурињов "посебни" Јунајтед - ко иде, а ко долази?!

Нови менџер Манчестер Јунајтед Жозе Мурињо могао би потпуно да реконструише тим довођењем нових играча, као и да прода оне за које сматра да нису корисни.

Фудбал 25.06.2016 | 18:00
Анализа: Мурињов "посебни" Јунајтед - ко иде, а ко долази?!
Португалски стручњак сигурно жели да његов тим у такмичарској сезони која следи буде један од главних фоварита за освајање титуле у Премијер лиги, после Луј ван Галове сезоне у којој су завршили као пети на табел и тако још једном остали без Лиге шампиона.

Ерик Баили је за сада једино појачање, стигао је из редова Виљареала за рекордну суму од 38 милиона евра, чиме је постао најскупљи дефанзивац у историји Олд Трафорда, а седми када је у питању свет фудбала.

Брел Емболо

Момак рођен 14. фебруара 1997. тренутно наступа за Базел и члан је репрезентације Швајцарске. Игра на позицији нападача, а сматра се једним од највећих талената у свету фудбала.

Карактеришу га изузетна брзина и солидна техника, а по потреби може да игра и на крилним позицијама у нападу. Са 17 година дебитовао је за први тим Швајцарске, а свој први интернационални гол постигао је у победио над Сан Марином (7:0).

Андре Фелипе Гомеш

Рођен 30. јула 1993. португалски фудбалер који 2014. у шпанском клубу Валенсија дошао као позајмљени играч из Бенфике. Годину дана касније потписује уговор који важи до јуна 2020.

Један је од најталентованијих португалских везњака, а за њега се поред Јунајтеда распитују Арсенал, Пари Сен Жермен и Јувентус који је најозбиљнији кандидат за довођењег овог фудбалера.

Златан Ибрахимовић

Неколико недеља траје сага о овом трансферу, а по писању медија за потврду су остали само лекарски прегледи. Уколико све буде како треба, овај трансфер ће свакако бити један од најзвучнијих у Премијер лиги за ови сезону.

Ибрахимовић добро познаје и цени рад "Посебног", заједно су сарађивали у Интеру из Милана када су освојили Суперкуп Италије и постали прваци Серије А. Швеђанин је тада постигао 29 голова. Да ли ће заједно поновити исти успех и у Манчестеру, остаје нам да видимо.

Хамес Родригес

Колумбијац је звезда СП у Бразилу што му је донело трансфер вредан 80 милиона евра у мадридски Реал. Међутим, везиста не игра у редовима "краљевића" онако како се од њега очекује, што би Мурињу могло много да олакша посао уколико он постане слободан играч.

Чини се да је "Стара дама" највише заинтересована за овај трансфер, с обзиром да постоји шанса да Погба пређе у Реал, па би тако дошло до размене ова два играча.
Жоао Марио

Португаслки фудбалер наступа за Спортинг из Лисабона и игра на позиција средњег везног. На свом дебију за репрезентацију Португала 2014. заменио је Кристијана Роналда на пријатељском мечу против Француске у Паризу.

Био је стартер у првој утакмицу на ЕУРО 2016 у којој су играли нерешено (1:1) са репрезентацијом Исланда.

Хенрих Мхитаријан

Мхитаријан је одбио да продужи уговор и могао би ово лето да напусти Дортмунд, а за њега се заинтересовани бројни клубови из Енглеске. Његов тренутни уговор важи до следећег лета ,тако да ће га Борусија вероватно продати како би зарадили новац.

Јермен је током каријере наступао за Пјуник, Металург из Доњецка и Шахтјор, пре него што је у јулу 2013. године за 27,5 милиона евра стигао у Дортмунд. До сада је за "милионере" уписао 136 наступа, постигао 40 голова и освојио један Суперкуп Немачке.

Адам Аунас

Мурињо је изгледа решио да подмлади екипу па је на "мети" клуба и 19-годишњак из редова Бордоа. Аунас је прошке сезоне одиграо своје прве минуте у Лиги 1 и већ је на мети једног од највећих клубова на свету.

Млади фудбалер Бордоа је у дебитантској сезони постигао 5 голова на 24 утакмице у Лиги 1, а убележио је и две асистенције. Верује се да би за његове услуге Манчестер мора да "искешира" око 20 милиона евра.

Пол Погба

Француски ррепрезентативац могао би да се врати у Манчестер Јунајтед из којег је прешао у Јувентус 2012. године. За годину дана које је провео у Јунајтеду ( 2011-2012.) одиграо је само три службене утакмице.

Као везни играч Јувентуса постигао је 12 голова на 63. одиграна меча. Поред Муриња, за њега је заинтересован и Зидан који има велику жељу да га доведе у редове краљевског клуба.

Лерој Сане

Такође је један од перспективних младих играча на које би Мурињо волео да рачуна. Овај немачки фудбалер игра на позиција крила и од 2011. наступа за Шалке за који је постигао 13 голова и његов уговор вази до јуна 2017.

За овог талентованог играча се распитују многи други клубови из Премијер лиге, а највеће интересовање показао је Пеп Гвардиола , па би Сане могао постати и играч "Грађана".

Према неким наводима Немци не желе да пусте Сану за мање од 40 милиона фунти.

Рафаел Варан

Пре шест година Варан је одбио Јунајтед и потписао за Реал у трансферу тешком 10.000.000 евра.

Варан није успео да се у прошлој сезони избори за стартних 11, а чини се да се тај статус неће променити ни у следећој, тако да је он један од играча који би могао да напусти Реал овог лета и за кога би могла да стигне нека велика понуда.

У време када је Мурињо водио Реал, он није био сатндардан, али је био један од играча које је Португалац посебно ценио, а поготово после два сјајна издања у дербијима против Барселоне.

Ако Варан одлучи да напусти клуб, Мурињо неће пропустити шансу јер му је такав штопер потребан, уз ново појачање Ерика Баилија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар