Марковић пресудио, Србија славила у Берсију!

Кошаркашка репрезентација Србије успешно је започела припреме за олимпијски квалификациони турнир.

Кошарка 21.06.2016 | 23:00
Марковић пресудио, Србија славила у Берсију!
Екипа Александра Ђорђевића је у изузетно борбеној утакмици победила Француску у берсију са 79:77.

Вицешампион света успео је да надокнади 13 поена минуса у другом полувремену иако је играо у том периоду без Милоша Теодосића и Николе Јокића. Теодосић практично цело друго полувреме није играо после техничке грешке коју је направио, а Јокић је на дебију за Србију искључен после кошкања са Ажинсом. У самом финишу преокрет су донели Штимац, Калинић, Марковић и Јовић, а Стефан Марковић је 50 секунди пре краја решио меч тројком са девет метара,

Ипак, Србија је и без њих успела да оствари тријумф и на најбољи могући начин почне припреме. Блистао је Богдан Богдановић са 22 поена и 3 скока, 11 поена додао је Радуљица, 9 је имао Јокић, а по 8 Марковић и Калинић. Код домаћина, Дијао је убацио 14, Де Коло 12, а Паркер 10 поена.

Селектор Ђорђевић повео је 14 играча у Француску. Србија се у Београд враћа у среду, а нови дуел са Француском одиграће 25. јуна у Арени. Последњу проверу пред старт квалификација наш тим ће имати против Грчке 28. јуна.

Ток меча:

Ђорђевић се одлучио на старту за петорку Марковић, Богдановић, Калинић, Бирчевић, Радуљица. Србија је почела распуцано тројкама Калинића и Богдановића, али су се Французи брзо вратили преко Де Колоа и Дијаоа. После 10 минута Французи су водили са 21:17.

Богдан Богдановић играо је надахнуто на старту, а тако је наставио и у другој деоници. Погађао је и за два и за три поена и правио је много проблема француској одбрани. Сјајан је био и Никола Јокић на дебију за Србију, у првих девет минута имао је 9 поена и 4 скока.

До краја првог полувремена Француска је задржала предност – 40:34. Французи су играли разноврсно, нико се није посебно истакао, а на другој страни Богдановић је убацио 12, а Јокић 9 поена.

Почетком другог полувремена Французи су почели да праве разлику, а у 34. минуту Теодосић је добио техничку пошто није био задовољан суђењем. Француска је дошла до +13 (53:40) и у потпуности је преузела контролу. Епилог свега је било искључење Ажинсе и Јокића.

У финишу треће деонице Србија је ухватила приључак, па је домаћин водио са 62:55 пред последњу деоницу.

Тројком Марковића и поенима Штимца и Калинића Србија је у 32. минуту смањила на 64:60 и натерала Колеа на тајм-аут.

Уследила су два неискоришћена напада Богдановића, а онда је Марковић убацио нову тројку – 64:63. Уследила је нова тројка, погодио еј Богдановић, а Србија је повела четири минута пре краја – 68:66.

Имала је наша селекција и +5 после поена Калинића и Јовића, али се Француска вратила и смањила на 74:72 на 100 секунди до краја. 52 секунде пре краја Стефан Марковић је погодио тројку са девет метара и практично решио меч.

Француска је промашила у следећем нападу’, па је наша селекција мирно привела меч крају.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар