Пилић: Да ли је Новак најбољи у историји?! Тај дечко може СВЕ!

После финала у Паризу послао сам Новаку СМС у којем сам му поручио да је урадио велику ствар. Сада када бих морао да му дам неки савет, вероватно би био једноставан и гласио би: “Само настави овако!”

Тенис 24.06.2016 | 14:45
Пилић: Да ли је Новак најбољи у историји?! Тај дечко може СВЕ!
Новак Ђоковић је направио историјски подвиг, освојивши Ролан Гарос у недељу. Страсти и емоције се још увек нису смириле код многих. Никола Пилић је за „Блиц” анализирао успех најбољег тенисера света.

- Ђоковић је направио велики успех победом у Паризу. За њега је Ролан Гарос био најтежи гренд слем јер је преко пута себе свих ових година имао Рафаела Надала, краља шљаке. Али ипак је успео. Искрено, било би изузетно трагично да није успео да освоји Куп мускетара и да је и четврти пут поражен у финалу - истакао је Пилић у телефонском разговору из Опатије.

Легендарни стручњак је после финала честитао Новаку.

- Послао сам му СМС у којем сам му поручио да је урадио велику ствар. Освојио је сва четири гренд слема, обезбедио још 52 недеље на врху, што значи да би можда могао да престигне Федерера по броју недеља проведених на челу листе - подсетио је Пилић да је Швајцарац 302 седмице владао караваном.

Новак је често истицао колико су му Пилићеви савети били од користи када је почињао каријеру. Шта би му Никола данас поручио?

- Само да настави овако. Он је паметан момак који својим интервјуима одушевљава свет, има одличан имиџ, поштован је. Једноставно, Новак прави чуда!

На питање може ли Новак да настави сјајан низ и у Вимблдону и на УС Опену, Пилић је рекао:

- Волео бих. Онда би комплетирао и календарски слем. Ипак, мора да буде пажљив. Рој Емерсон је 1967. дошао у Вимблдон као шампион Аустралијског опена и Ролан Гароса. У Лондону је играо против типа из Југославије који се зове Никола Пилић и којег је 11 пута заредом до тада побеђивао. Али... у Лондону није издржао притисак, па је изгубио. Зато Ђоковић мора да буде максимално обазрив.

Ближи се и четвртфинални сусрет Дејвис купа против Британије. Пилић је био део победничког тима 2010, када су момци освојили “салатару”. Могу ли предвођени Новаком по још једну?

- Теоретски, ове године могу. Њихова највећа препрека биће Британија, која ако дође Мареј може да им помрси рачуне. Ипак, мислим да је Србија фаворит. Не знам да ли ће Новак играти, али мислим да могу да понове успех из 2010.

Ђоковићева жеља је златна медаља у Рију на Играма.

- Велику шансу има. Новак све може - закључио је Никола Пилић.

Федерерових 17 гренд слемова је достижно

Новак има тренутно 12 гренд слемова, може ли да стигне до Федерерових 17?

- Стварно бих то желео. Искрено, мислио сам да неће моћи да понови 2011, али ме је потукао сјајним резултатима 2015. А о 2016. нећемо ни да говоримо. Освојио је све, није имао киксева, има поена колико нико никада пре њега. Свака част - рекао је Пилић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар