Влада повукла одлуку о продаји РЖР "Љубија"

Влада Републике Српске повукла је са 12. редовног засједања Народне скупштине Републике Српске одлуку о продаји државног дијела Рудника жељезне руде "Љубија".

Република Српска 21.06.2016 | 22:50
Влада повукла одлуку о продаји  РЖР "Љубија"
Одлука је повучена на захтјева Клуба посланика ДНС-а у Скупштини Српске, потврдила је у паузи засједања, предсједник Клуба ДНС-а Споменка Стевановић.

Према ријечима Споменке Стевановић, предсједника посланичког клуба ДНС-а, одлука је образложена тиме што је "Арцелор Миттал" изразио жељу да поново уђе у преговарачки процес са Владом Републике Српске. Додала је да су се са овим приједлогом ДНС-а усагласили коалициони партнерти.

Влада Српске недавно је донијела одлуку да 64,9 одсто акција рудника прода компанији "Исраели Инвестмент Гроуп Инц" за 53,1 милион КМ.

Сувласници фирме Исраели Инвестмент Гроуп – Оверсеас Инц су кћерка Ариа Ливнеа, пријатеља и савјетника предсједника Српске Милорада Додика и Бошко Шушњар у чијем породичном власништву је лакташка фирма „Еко Бел“ која је добила милионске кредите од ИРБ и има уносне уговоре о дератизацији са градовима и општинама, објавио је раније пословни портал ЦАПИТАЛ.ба.

Други домаћи сувласник фирме Исраели Инвестмент Гроуп је фирма регистрована за продају електричне енергије “Лави”. Једини власник фирме “Лави” је Евгениј Зотов.

Зотов је уједно и директор Исраели Инвестмент Гроуп-Балкан Бања Лука која, према последњим доступним финансијским извјештајима има једног запосленог и пријављени приход за 2013. годину од 151 КМ.

(БН телевизија/Цапитал.ба)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ДЕ ГОТХИА

21.06.2016 14:19

ОПА, НЕ МОЖЕ НИ ДОДИК ДО СВАКОГ ЦИЉА - АКО МАРКО ПАВИЋ КАЖЕ - НЕ.... САДА ЋЕ БИТИ ИНТЕРЕСАНТНО... ДОДИК ПАМТИ И ОВО НЕ ОПРАШТА. ИДЕ ПОЛИТИЧКО "ПРЕСЛАГИВАЊЕ" - КАКО ТО ВЕСЕЛО КАЖУ ХРВАТИ... ПРЕКОМПОНОВАЋЕ СЕ ВЛАСТ И НА НИВОУ БИХ, АЛИ И У РС... ХА,ХА,ХА !!! СТВАРНО БИ БОРЕНОВИЋ МОГАО УСКОРО ДА ПОСТАНЕ ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ, А ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ МИНИСТРИЦА БЕЗБЈЕДНОСТИ БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

21.06.2016 14:27

Ма какав Марко,ово зу зауставили Недељко и Спома. Свака цаст,стоп продаји природних ресурса!!!

Name

Драган

21.06.2016 16:48

Да овој дружини то није требало продати, зо свакако стоји. Намерацили се извозити у Смедерево, те узимати све себи, ал то би имало озбиљнијег одјека и због Миттала и Зенице. . Ако су они патриоте као што тврде, зашто не убаце чист кредит у рудник, онолико колико треба и рудник не остане у власниству народа. Убрзо уз одговорно водење и рад ствараце се добит, исплацивати кредит, запосљавати људи и да се заустави ово симултано протјеривање омладине из Р.С.

Name

Драган такодје

21.06.2016 22:27

Имењаче, а гдје су онда они у таквој причи?

Name

1:0

21.06.2016 16:56

Протест у ПД у потпуности успио. Идемо даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

21.06.2016 16:59

Ипак сте се препали Народа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

21.06.2016 17:35

Не продавати РЖР Љубија ни случајно. Ако дође неко други сем државе на тај начин оде садашњи стратешки партнер, а будући већински партнер ће отпуштати раднике, док нама слаба корист од 50 и нешто милиона КМ када ништа толики новац држави ионако пуно не значи. Било би боље држати већинско власништво још којих неколико година јер би се могла добити и дупло већа цијена од садашње пошто вриједност фирме расте што је риједак случај и уједно можда и једина здрава фирма у већински јавном власништву. Тако ти је то када доведеш тржишно оријентисану фирму са знањем да ти води бизнис. Држава је требала (полу)приватизовати на овај начин и остале фирме, а не пустити их стихијски и одмах на приватизацију као што се сада покушава и са једином добром јавном фирмом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд устанак

22.06.2016 13:16

Марко Павић и група људи уз њега се добро накрала у руднику а овамо изиграва заштитника града.Спаси нас Боже његове власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гога

22.06.2016 20:45

Павић се повлачи из политике види да је прочитан и да му пријети хапшење због привредног криминала.Ни коалициони партнери га не воле бандит је то љигави.

ОДГОВОРИТЕ