Видео - Нападачи на Вазуру: Нисмо ни хтели да га бијемо!

Оптужени за напад на директора Партизана Милоша Вазуру и пребијање члана његовог обезбеђења, пред судом су данас изјавили да нису ни хтели да туку функционера клуба.

Фудбал 21.06.2016 | 19:00
Видео - Нападачи на Вазуру: Нисмо ни хтели да га бијемо!
На почетку данашњег суђења у Првом основном суду Вељко Беливук и Дарко Ристић су устврдили да нису имали намеру да нападну директора ФК Партизан Милоша Вазуру 28. априла испред просторија клуба, потврдивши да су припадника његовог обезбеђења изударали због тешке псовке.

Износећи своју одбрану Беливук је потврдио да је ударио Вазуриног телохранитеља Божидара Кумбуровића, тврдећи да му је претио и псовао фамилију.

"Да смо хтели да бијемо Вазуру, напали бисмо га чим је изашао из кола. Није било никакве намере да га нападнемо", рекао је Беливук.

Он је испричао да се Вазура претходно јавио Александру Станковићу који је присуствовао инциденту, али да је он одбио да се поздрави са директором Патризана, јер сматра да он не ради у корист тог клуба.

Због расправе између њих двојице, реаговао је Кумбуровић, псујући их и "говорећи им да не 'мафијају'".

Беливук је потврдио да је Кубуровића, којег познаје од раније, ударио више пута, док су он и Ристић рекли возачу да се врати у кола, јер са њим немају ништа, што је он и урадио.

Ристић је рекао да је прискочио у помоћ Беливуку када је видео да се сукобљава са Кубуровићем којег је шутнуо неколико пута у главу.

Суђење ће бити настављено 12. јула.



Оптужним предлогом тужилаштва Беливук се терети за кривично дело насилничко понашање, а Ристић за насилничко понашање у стицају са тешком телесном повредом.

За насилницко понашање предвиђена је казна до три године затвора, док је за тешку повреду запрећена казна од шест месеци до пет година.

Ристић се налази у кућном притвору, док се Беливук брани са слободе.

Полиција је неколико дана након ове туче, идентификовала нападаче преко видео снимака са сигурносних камера и потом их ухапсила.

Иначе, Апелациони суд у Београду је у марту ове године правосназно осудио Беливука на пет година и 15 дана затвора, јер је 2007. године, као обезбеђење београдског сплава "Блејвоч" ударцима металном столицом по глави нанео тешке телесне повреде Бојану М. након вербалног сукоба са њим и његовим пријатељима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Алија Сиротановић

21.06.2016 18:19

Ја јунацина тројица на једног то

ОДГОВОРИТЕ