Борг: Роџер је највећи, али можда ће сад у пензију!

Бјерн Борг, освајач 11 Грен слем титула, каже да Новак Ђоковић има шансу да достигне, можда и престигне Роџера Федерера.

Тенис 23.06.2016 | 21:15
Борг: Роџер је највећи, али можда ће сад у пензију!
“Волим да гледам Федерера, Ђоковића, Надала, Марија, када они играју једни против других, то је сјајан меч. Гледам сваки меч, пратим тенис 110%“, рекао је 60-годишњи Швеђанин у интервјуу за Си-Ен-Ен (ЦНН) и додао:

“Федерер има 34 године и невероватно је оно што је урадио за тенис. У овом тренутку он је највећи у историји и мислим да ће бити спреман за Вимблдон. То је један од његових циљева, да престигне Сампрасов рекорд на Вимблдону од седам титула. Уз то, највећи циљ му је златна медаља на ОИ. Биће интересантно видети хоће ли Роџер играти и следеће сезоне, ово је можда његова последња година“.

Новак Ђоковић тренутно има 12 Грен слем трофеја и убедљиво је први на АТП листи.

“Ђоковић има шансу да оде ’до краја’ и да постигне оно што је Федерер постигао – можда га престигне, а можда и не, биће занимљиво то видети. Мислим да Новак има прилику да освоји сва четири Грен слем турнира, а то је скоро немогуће, нешто најтеже у тенису“.

За крај, Борг је рекао да сигурно неће кренути стопама Бекера, Едбера, Ченга и осталих легенди који су сада тренери.

“Не желим да будем тренер било коме – ако то почнеш, онда мораш много да путујеш и да радиш исте оне ствари које си радио као играч, а то не желим, полудео бих да седим на трибинама и да гледам. Говорио бих себи: ’Шта дођавола радим овде, зашто нисам код куће?“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар