Вечерас полијећу и рањени ''Орлови''!

Петлови наоштрили канџе пред Паркеров опроштај, али Србија је спремна за изазов! Очекујте много различитих тактичких уигравања, где ће посебан акценат бити постављен на обе центарске линије.

Кошарка 21.06.2016 | 17:15
Вечерас полијећу и рањени ''Орлови''!
После тачно недељу дана анализирања свих негативних догађаја који су дочекали кошаркашку репрезентацију Србије још од првог дана окупљања у хотелу Краун Плаза, дошло је време и да рањене Орлове видимо на великој сцени. 

Уз тек неколико одрађених тренинга, у далеко слабијем саставу од очекиваног, селекторАлександар Ђорђевић и његова група од 14 преосталих кандидата за дрес националног тима кренули су пут Париза, где их у уторак од 20.30 чека први изазов - Француска. Биће то судар две светске силе у сенци Еура. Уједно и последњи меч који ће у главном граду земље вина и љубави одиграти легендарни Тони Паркер.

"Мој последњи меч пред домаћом публиком? Да, биће јако чудно. Србија је изузетно квалитетан и добар тим. Фаворит је за пласман на Олимпијске игре у својој групи, а чека нас и путовање у Београд у суботу", рекао је ас Сан Антонија пре него што је наставио:

"Биће то ноћ пуна емоција за мене. На трибинама ће бити сви, моји пријатељи, породица, друштво... Своју последњу утакмицу одиграћу тамо где сам и почео каријеру".

Србија Александра Ђорђевића спремно чека да изађе на паркет и нацији се представи у потпуно новом руху, кроз гостовање трећепласираном саставу Европе. Без повређенихНемање Бјелице и Милана Мачвана, те дезертера Бобана Марјановића и Николе Милутинова,Сале Национале спреман је да добро промеша карте како би се уверио у квалитет састава којим располаже.

"На последњем виђењу сам исто рекао: Циљ је да се пласирамо на Олимпијске игре у Рију, са играчима које имамо на располагању. Циљ је да уђемо у форму. Тачка. Не размишљам ни о чему другом. Ко сме да унапред каже да ће квалификације бити готове тако што ће се Србија пласирати", пита се Ђорђевић.

А шта Србија може да очекује од Орлова? Много различитих тактичких уигравања, где ће посебан акценат бити постављен на обе центарске линије. Треба очекивати да ће Србија у једном тренутку можда изаћи на паркет са две класичне петице, где су на располагањуРадуљица, Штимац и Јокић, а млади ас Денвера ту би послужио као идеална четворка, те комбинацију са Марком Симоновићем и Николом Калинићем на позицији крилног центра. Јер, то је оно са чиме тренутно Ђорђевић располаже, уз накнадно позваног Стефана Бирчевића.

Добра вест за селектора Венсана Колеа је та што ће за оба сусрета са Србијом имати на располагању комплетан састав. Подсетимо, Французи иза себе имају већ једну пријатељску утакмицу, јер је пре прошлог четвртка рутински савладана Летонија са 89:72, упркос томе што у саставу нису били Тони Паркер и Никола Батум. То је добра вест и за играче Србије, који ће одмах од старта имати прилику да укрсте копља са оним најјачим што сада већ традиционални противник у припремама за велика такмичења, уједно и један од највећих такмаца у борби за медаље има да понуди. 

У саставу Србије под знаком питања једино је колико ће недавно опорављени плејмејкерСтефан Марковић имати минута на паркету, док би остатак екипе требало да добије своје време за уигравање. 

Орлове до почетка квалификација за Олимпијске игре (4-9. јул) чекају још две јако квалитетне провере. Прва је са Француском у суботу од 20 часова у Комбанк Арени, а три дана касније на истом месту гостоваће и Грчка. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар