Народни посланик Милан Дакиц ЈУ "Воде Српске" претворио у изборни штаб ДНС-а

Није тајна да се јавне функције и ресурси користе у сврху предизборне кампање и куповине гласова и мандата.

Република Српска 23.06.2016 | 10:00
Народни посланик Милан Дакиц ЈУ "Воде Српске" претворио у изборни штаб ДНС-а
Тај вид политичког криминала у нашем друштву постао је толико доминантан, да прекршиоци закона уопште  не маре за законе и прописе. Фактуре на крају ипак буду испостављене  грађанима, са чијом се изборном вољом манипулише. Примјер злоупотребе политичке моћи "таложи се" у Јавној установи "Воде Српске".

У страначким редовима Демократског народног савеза педантно се припрема  учешће у предизборној утакмици. Неке шеме о токовима новца, уцјенама и  трговини фотељама разрађене су на претходним изборима, па је пут до  остварења циља лакши. Зато ДНС чврсто држи кормило у "Водама Српске" у којима је стациониран и Изборни штаб ове странке.

Како сазнаје БН телевизија, људи који управљају штабом однедавно су  запослени по уговору о дјелу, тако да су "Воде Српске" добиле нове политикологе, аналитичаре и статистичаре, што је апсурдно. Умјесто да се баве оним због чега постоје: водотоцима, одбраном од поплава, да граде насипе и чувају наше куће од стихија, руководиоци и њихови шегрти у "Водама Српске" државни новац троше за финансирање педизборне кампање, чиме јавну установу претварају у страначки бастион.



Главни покровитељ овог пројекта је Милан Дакић, а извршилац директор "Вода Српске" Милан Кикић са којим је БН телевизија више пута покушала да успостави телефонски контакт, али безуспјешно. Директор "Вода Српске" није био на радном мјесту, јер нам је његова секретарица упорно понављала да позовемо касније, јер директор није ту. Били смо упорни и, послије неколико наших позива, речено нам је да директор неће долазити у канцеларију. Можда је "заглибио" на неком насипу?

Колико су два Милана, и Кикић и Дакић "дубоко запловили у водама", говоре бројне кривичне пријаве које испитују Центар јавне безбједности Бијељина и Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

Као аргумент, између осталих, наводи се да је Милан Дакић у току изборне 2012. и 2014. године путем своје приватне "ДМС компани" коју је, да би формално прикрио сукоб интереса, регистровао на времешну мајку, противзаконито, а без сагласности државе из ријеке Дрине извукао више од 300.000 кубика шљунка. Тиме је народни посланик Дакић утајио обавезе према држави, односно порезе и водне накнаде за експлоатацију шљунка, те тако оштетио буџет Републике Српске за више од 450.000 КМ.

У телефонском разговору Дакић тврди да о овоме не зна ништа. Права адреса су његови родитељи, као власници фирме "ДМС компани". "Не знам, провјерите са њима да ли су израчунате камате, да ли се шта остало дужно држави, можете их питати", тврди Дакић.

Такође, грубо злоупотребљавајући положај народног посланика, Дакић је разним уцјенама за подршку скупштинској већини у Парламенту Српске у току 2014. године за своју приватну фирму "ДМС компани" обезбједио кредит од "Банке Српске" у износу од милион конвертибилних марака.

Кредит је, према сазнањима БН телевизије, одобрен на основу лажних програма са грејс периодом, који до данас није враћен, а како је "Банка Српске" отишла у ликвидацију, питање је да ли ће га икада и вратити.

Све ово био је предмет разговора полиције и Дакића који, користећи свој утицај спретно стечен од одборничке клупе до посланичке фотеље, нимало не преза да заустави полицијски пендрек. Онда је јасно какав може бити исход разговора са проводиоцима реда и закона.



Када је ријеч о пријавама које су упућене Сипи, за сада у овој Агенцији мудро ћуте и не изјашњавају се. Међутим, јасно произилази да је Дакић предмет ширег интересовања, јер су кривичне пријаве упућене бројним правосудним институцијама. Дакић тврди да ни о овоме ништа не зна јер, како више пута истиче, он није власник фирме.

"Не знам, фирма није моја, већ мојих родитеља, све можете сазнати од њих", понављао је Дакић.

Дакић очигледно сам себе демантује, јер се у промотивном споту из 2014. године сликао испред багера, камиона и машина "ДМС компани", при чему је наглашено да је он угледни приватни предузетник. Поставља се питање - чега?

Да су Дакићеви апетити и амбиције у бизнису широких размјера, потврђују и Удружења воћара "Златни род" и "Родна њива", које је основао са најужим члановима породице, па користећи мандат посланика, разним уцјенама, преко удружења "пере" паре. То траје дужи низ година, а ријеч је о стотинама хиљада марака, које се користе за куповину гласова бирача, одборника и посланика.

Интересантно је да Дакић као стручњак у воћарству, како је себе промовисао у предизборном споту, ни о овоме не зна ама баш ништа. "Не знам. Тема вам је широка и разнолика", казао је Дакић.

Иако је о преласку одборника ДНС-а и подршци новој скупштинској већини у Бијељини говорено претходних дана, подсјећамо да је та већина направљена управо захваљујући "Водама Српске", јер од 16 одборника, четири су од скоро запослена баш у "Водама Српске". То што је присутан сукоб интереса и што сваки глас има своју цијену, најбоље зна Дакић. Нема ту закона правосудних институција, постоје само мандати, а њих треба добити, као што за дизање руке у скупштинској клупи олако добијеш банкарско милионче. Е, баш зато Изборни штаб у "Водама Српске" ради пуном паром.

А поплаве, реконструкција и изградња насипа - кога то још занима? Исто као и народ који оваквим посланицима, односно искусним трговцима и бизнисменима треба само од избора до избора.



(БН телевизија)
(Фото: БН телевизија)

Коментари / 76

Оставите коментар
Name

Немања

21.06.2016 11:09

Ријец је ријец!? Банду у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КПЈ

21.06.2016 17:22

Молим БН тв да се мало позабави Министарством просвјете и културе РС и ДНС-овом кадру министру Малесевицу,као и о неисплаценим накнадама радницима.

Name

Волио бих

21.06.2016 18:38

Да СДС И СНСД направе коалицију само због оваквих мрлина из тог ДНС.То је интересна група лопова и пробисвјета.Па погледајте само Малесевица...министар просвјете...ма дај немојте ме ...бавати.

Name

ХМ

21.06.2016 23:36

Па ово није ниста банда је за цијелу трасу ауто цесте Свилај Одзак украла сљунак из Босне и Саве преко 3 милиона кубика сљунка гдје је остецена дрзава за преко 30 милиона км каква полиција Сипа и остали па они гледају док ови узимају.

Name

зоран

22.06.2016 05:45

Срам те било Дакицу,мислис да је народ луд мајка Тонка води фирму која не зна сабрати два и два ,цуди ме да ниси фирму преписао на Јованку.Срам те било,сељацино једна обицна.

Name

воде

21.06.2016 11:17

Овдје Сипа годину има ста да ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

21.06.2016 13:08

И шта су до сад урадил, а шта су обећали?

Name

Śколски

22.11.2018 18:13

Свака цаст овом Зорану свака му златна ка Његосева

Name

гхгхгхгх

21.06.2016 11:22

Нисам процитао цијели текст ал свака цаст само узимајте гдје год ста мозете .Битно је да влада и сви остали само несто разматрају и краду Богу дане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

село

21.06.2016 11:23

РИБА ПОЦИЊЕ ОД ГЛАВЕ ДА СМРДИ према томе прво уредит главу па затим реп мислим да ово свако разумије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

21.06.2016 11:38

Писете глупости и лази о овом цовјеку цовјек је постен за разлику од остали политицара из бн

ОДГОВОРИТЕ
Name

дакицлопов

21.06.2016 17:11

Ако је поштен шта ће му историчар и новинар као савјетници директора Кикића у Водама Српске? Умјесто инжењера грађевине, водопривредних стручњака он запошљава своје послушнике.

Name

п

21.06.2016 11:44

Ааа шта радеее?'све бандит до бандита!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

21.06.2016 12:23

Болесника на Балкану преко сваке мјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

21.06.2016 12:24

Док су им шефови бивши полицајци ....све је јасно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

21.06.2016 13:23

А ста на све то казе мајка Томка,власник ДМС компани?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

21.06.2016 13:24

Нема тога кога овај лазов није преварио!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛОЦ

21.06.2016 14:21

И 1547 ПУТ ОПЕТ НИШТА НЕЋЕ БИТИ,САМО СЕ ТРОШИМО И НЕЋУ ВИШЕ ДА РЕАГУЈЕМ. ЧЕКАМ ИЗБОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гамад

21.06.2016 15:30

Бог те ј***, па докле више овако !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасам давно побјего

21.06.2016 15:40

Иако сам отисао на запад дуг отадзбини морам дати и пут под ноге, сада видим дацу се морати вратити доле па макар гласом против оваквих лопова гласат позивам све родољубе да ураде исто борац ВРС и јос несто ти дакици или дукици има их свуда срамота а будуца власт мора да им отме све сто су покрали или револуција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин али прави

22.06.2016 14:57

Прије 30 год сам напустио отадзбину,али ови садасњи лопови су опаснији од сицилијанске мафије понасају се као да је све њихово а ми знамо ста су били прије рата.Док народ умире од глади а они грабе милооне и зиве боље него на западу.Као они цувају дрзаву и народ а њима одговара овако стање да све унисте.Ради пар диктатора и лопова испаста неколико милона људи ,народе сви на изборе и само багру поскидати ,све им одузети и у цорке стрпаати,није битно ко је и да је мој родени.Никад нецемо боље зивети ако не унистимо багру и увлакаце лоповског резима.Сами се морате борити за своја права и бољи зивот а постоје многи постени људи који воле своју земљу а ми имамо само једну отадзбину а теско ономе ко воли висе туде него своје.Поздрав из Њемацке

Name

Никола

21.06.2016 15:53

Цовјек је прије неког времена саобрацајну полицију која га је зауставила разорузао!? О цему ви прицате!? Цовјек је првокласни идиот!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазна моц

21.06.2016 15:55

Неби му ја био у кози...све це једног дана доци по наплату!? Када нестане пара,нестаце и другара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода

21.06.2016 16:06

Дакиц није ни свјестан ста га цека!? Падом власти отици це у банкрот и у затвор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланце

21.06.2016 16:07

Јабуко моја у ста си се све уплео!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

21.06.2016 16:09

Мени је овог цовјека зао. Политика је велико зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат и сестра

21.06.2016 16:11

Он и Неда као брат и сестра. Тим из снова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

21.06.2016 17:17

Зашто кријете имена тих који су запослени по уговору о дјелу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрекавац

21.06.2016 17:28

А како је то уопсте могуце поред осталих запослених у Водама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

21.06.2016 17:28

Прољетос су Воде Српске на обељежавање Дана Вода потрошиле преко 20.000 КМ, имате све на њиховој страници у рубрици тендери/обавјестења-о-потписаним-уговорима. Свечани ручак, набавка пића, промотивни материјал све беспотребно за најобични крканлук страначки ништа тамо није били стручног и научног карактера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрекавац

21.06.2016 17:32

Молим Вас да написете колико људи ради у Водама. Да ли постоји систематизација радних места која мора бити јавна, јер је јавна установа? Да ли су по систематизацији та радна места предвидјена? Ако јесу, у цему је проблем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

оливер

21.06.2016 18:19

Не вјерујем да је по систематизацији предвиђено да директор Вода Српске има савјетника уопте, а посебно не да му је савјетник новинар из редова ДНС-а. Мало је логичније да свјетник водопривредног предузећа буде неки стручњак за ту област.

Name

Бијељинац

24.06.2016 05:17

А има ли општина систематизацију господо?

Name

нн

21.06.2016 18:14

Изборни штаб ДНС у просторијама Воде Српске има и интернет портал и неколико запослених новинара све из буџета Вода Српске се плаћа и интернет страница је спремна за изборе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрекавац

22.06.2016 14:58

А мозе ли неко да казе који је то wеб сајт? Да погледамо мало :)

Name

угљевичанин

21.06.2016 19:07

Да скинемо маске и дволичност у коментарима. Говорим о власницима те фирме. Власник може бити свако, а одговорно лице компаније је пред Законом одговорно. Према томе, оставимо старе неуке људе, треба видјети ко је судски регистрован као одговорно лице (директор) и сав терет законитости пословања је на њему. Проћи ће и посланички имунитети, па ће рачуни морати држави да се полажу. Видјећете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цхиле

21.06.2016 20:45

Одговорно лице је Ртв механицар.

Name

јаран

21.06.2016 19:16

Сви ти новинари на уговор о дјелу су Миланове кртице у водама. Милан је ДНС преселио у Воде. Све по налогу оног лопова Цмарка Павица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

21.06.2016 19:24

Идемо само напред. Да видимо докле це све ово да стигне. Браво гладни народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брано

21.06.2016 23:23

Кикићу објасни нам зашто си косио Савски насип по зими и леду у децембру прошле године и како рекоше потрошио преко 200000 КМ.Сад је трава на насипу скоро 2м.висине једва се пролази ваљда се сад коси а не по зими кад је смрзла и немаје.Зашто се ово прољеће није шљунчао насип ено га пун рупа.Изађи мало из канцеларије на терен види да је све зарасло и пропада од ових киша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омладинац БН

21.06.2016 23:37

Жико Савић (син Ристе Савића одборника у скупштини БН који је запослен у Водама РС на мјесту савјетника који ништа не ради само користи службена аута И телефон у приватне сврхе и врши кадровску политику у фирми и тражи мјесто извршног директора и прави мјесто да запосли сина за који дан)Жико Савић је преседник омладине Днс Бн свима је упутио молбу да морају да подрже тај портал јер је врло важно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гурамо даље

21.06.2016 23:41

Код директора Кикића може се напредовати од возача до вишег стручног сарадника за ипа фондове и од касирке до вишег стручног сарадника за плаћање да новинар или историчар савјетује за набавке и друге небулозе.Све то по наредби Дакића Неде и Споменке дошли смо до дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплика

21.06.2016 23:44

Нека поштени г.Дакић објасни формулу успијеха коју је користио у својој каријери од воћара са старим аутом и пар маказа догурао до озбиљне и јаке фирме која има возни парк вриједан преко милион марака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Днс-Бн

21.06.2016 23:46

Срамото преседниче кога си запослио и зашто колико је поштених људи у странци који чекају посао а њих си прескочио некима дајеш све а некима ништа тако ће ти се и вратити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре: Днс-Бн

22.06.2016 07:07

Како те није срамота да напишеш "колико је поштених људи у странци који чекају посао"? Посао чекају и дјеца погинулих бораца али не у странци него на Заводу за запошљавање!

Name

За Дакица

22.06.2016 05:48

Ста ти ради онај пендавац од зене у Водама.Јованка је купила диплому у цетрдесетој години.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

22.06.2016 07:44

Треба вас све,КАЗНИТИ БАНДО ПОКВАРЕНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

22.06.2016 12:42

Тако је ....

Name

ДНС Градиска

22.06.2016 08:14

Подрска за директора

ОДГОВОРИТЕ
Name

предраг

22.06.2016 09:01

Ста реци за Младена Мирковица који је од СНСД-а добио све и сад пресао у ДНС?!Тразио лик ни мање ни висе негод да буде директор Електробијељине . хахаххаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старт

22.06.2016 09:05

Ово је тек почетак каквих афера има Дакић ,Кикић,Мирић, Споменка скуп оних који су спремни да уцјењују и Додика ради личних интереса

ОДГОВОРИТЕ
Name

днс

22.06.2016 09:44

Молим те не лупетај када наводиш презимена !!!!!

Name

радо

22.06.2016 10:24

А ко ће други да уцијењује него директори и њихови савјетници неће сигурно кафе куварице и инжењери да уцијењују не само Додика него и остале политичаре. Има ту међу набројаних рекеташа са искуством

Name

Стеван

22.06.2016 10:50

Само се ви играјте са Водопривредом биће пополаве врло брзо јадна вам мајка онда нећемо гледат ко је новинар ако историчар а ко политичар а ко директор. Везали сте руке инзењерима петљате се у њихове послове постављате полу писмене помоћнике и примате шишу и голишу ради политичких интереса ДНС.Молите бога да не буде поплава доће народ и у Зворник и Приједор ако треба смо се играјте и правите циркус од једне најважније установе у држави

Name

Милош

22.06.2016 10:59

Браво Стеване ДОСТА ЈЕ БИЛО.Савић и Авакумовић два највећа стручњака у држави што се тиче водо привреде ништа се не питају још их и исмјевају кад су сами.

Name

миленко ј.

22.06.2016 11:13

Црна нам мајка ако ће нам Кикић, Дакић и којекаква пискарала, историчари и политиколози да одлучују о милијардама кредита које су Воде Српсле узеле за изградњу насипа. Ту руке инжењерима неће бити одвезане јер док се свако од директора и извођача угради по милионче можете мислити какав ће тај насип да буде. Воде Српске нису установа за шегу и предизборна препуцавања тамо се пројектују и одржавају објекти од највишег безбедносног значаја. Јесте видјели кад крену поплаве то је горе од рата вода носи све у секунди животе, имовину и ви сте народе дозволили да неписмени и не стручни одлучују о томе. Велика одговорност је и на стручњацима којих знам да има у Водама Српске што ћуте.

Name

Днс-бн

22.06.2016 10:42

Ја сам члан Днс од оснивања странке у БН,нагледао сам се и наслушао свега и свачега тренутно стање је никад горе странку су напустили неки од оснивача и истакнутих чланова, и како чујем напустиће још 30так виђенијих људи.Кога нема без њега се мора али је проблем што смо у ситуацији која је безизлазна и сложена имамо сад два народна посланика ШТА ДА КАЖЕМ НАРОДУ(ГЛАСАЧИМА) ШТА СУ ОНИ УРАДИЛИ ЗА ДОБРОБИТ НАРОДА БРУКА И СРАМОТА баве се мутним радњама и гледају свој џеп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

22.06.2016 11:03

Коментар 100% исправан и тачан.Шта рећи људима као и до сад камион шљунка,бон горива која допуна нема пакета из црвеног крста више што су дијелили Ристо и Ђука прошле изборе биће тешко ал борићемо се.

Name

Немања

22.06.2016 12:59

Види се да је овдје легло дрзавног криминала!? Не знам ста СИПА и Тузиластво цекају!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

22.06.2016 13:01

Е мој Дакицу нека ти је Бог на помоци у какво си се коло уплео!? Банку дао да удје,а зивот да изадје!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС БИЈЕЉИНА

22.06.2016 13:19

Нека нама насег Милана,док је њега бице и сљунка,а моци цемо да у изборној кампањи зарадимо и коју маркицу.Омладинац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели...

22.06.2016 14:26

Води га куци па га дај мами и тати! Таквог кретена мајка не радја!? Пијаница и криминалац кога његови најблизи стрпају у гепек па га избаце на сред њиве...узас!

Name

БРЕАКИНГ НЕWС

22.06.2016 15:43

Оцекујте ли јутарњу вијест: ""СИПА претреса Воде Српске"!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРЕАКИНГ НЕWС 2

22.06.2016 16:17

Нестао Милан Дакиц! У току је потрага полиције и надлезних институција...

Name

реално

22.06.2016 18:16

Днс че нестати на сљедећим изборима а кадрови ће му отићи редом у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

22.06.2016 19:18

Има ли иједно предузеће гдје је днс на челу да позитивно послује и да нема лоповлука?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

22.06.2016 20:41

Овај ће у затвор заједно са Марком Павићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТА РЕЋИ

23.06.2016 05:39

КАКАВ НАРОД, ТАКВА ВЛАСТ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

23.06.2016 06:05

ХАЈМО ДА ТЕРАМО БАНДУ,Дај Нама Само,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

23.06.2016 10:27

Ста раде мртве и успаване слузбе. Засто тог кримоса не хапсе,?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Дакица

23.06.2016 11:01

Милане Јованка ти је досла главе а онај њезин главоња не зна ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕМБЕРАЦ

23.06.2016 11:15

Како не зна ниста,зна цовјек возити камион.

Name

Стајиц

07.07.2016 15:22

То бадо

Name

одговор

23.06.2016 18:41

Човек је у праву кад каже да не зна ко је сада власник фирме,није сигуран,дали његови родитељи или Јовић С&Д.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борба

23.06.2016 19:30

Да бих избјегао плаћање обавеза,посланик пребацио пословање код Браће у Угљевик,чак је успио и концесију за шљунак да пренесе на успјешну браћу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговор 1

23.06.2016 20:43

Доце Сипа и до Угљевика,да провјери пословање посланика и браће.

ОДГОВОРИТЕ