Вучевић: Новака воле, јер се није промијенио!

Центар Орландо Меџика Никола Вучевић каже у интервјуу за портал РТЦГ да би Новак Ђоковић требало да буде узор свима, али не само због резултата које постиже.

Тенис 23.06.2016 | 14:45
Вучевић: Новака воле, јер се није промијенио!
“Више од резултата импресионира ме његов однос према спорту – Новак је невероватан професионалац и читав живот је подредио тенису. Никада се не задовољава постигнутим, већ тражи начин да напредује – свакако да поседује таленат, али његов труд је невероватан“, рекао је Вучевић.

“Такође ме одушевљава његов однос према навијачима и медијима и деци, као и хуманитарни рад. Иако је освојио доста тога, није се променио, већ је остао на земљи. Није пун себе, већ је нормална особа. Када смо се упознали, причао је о мени честитајући ми што играм одлично у НБА лиги и био је одушевљен мојим резултатима. Рекао сам до то није ни приближно ономе што он ради. То показује колико је велики човек. Због тога га многи и највише цене – не само због резултата, већ зато што је остао исти. Зато га и људи воле“,додао је Вучевић у интервјуу за РТЦГ.

Центар Орланда каже да Новак поседује све што шампион треба да поседује и додаје:

“Може неко од Федерерових или Надалових навијача да га не воли као спористу, али није ми јасно да га неко не воли као особу. Када се све сагледа, Ђоковић може свима да намбуде узор. Заиста је ретко да се неко такав роди, многи спортисти му се диве“.

На питање да прокоментарише успехе Дејана Радоњића са Црвеном звездом, Вучевић је одговорио:

“Дејо ме је тренирао, осим у Будућности, и у младој и \'А\' селекцији. Имамо одличан однос. Направио је феноменалан резултат са Звездом, поготово у Евролиги. Сигурно да му није било лако да се избори са великим притиском јавности и навијача. Ипак, направио је сјајан резултат и много ми је драго због њега. Од играча бих издвојио Цирбеса и Гудурића. Немац је имао одличну сезону. Показао је и прошле сезоне да може да игра, али је био у сенци Бобија Марјановића. Ове године је био одличан у Евролиги и показао је велики напредак. Гудурић, иако је млад, показао је велику храброст. У битним утакмицама у Евролиги и сада у финалу против Партизана је преузимао одговорност погађајући битне шутеве. Има велики потенцијал и може да направи велику каријеру“.

Скота Скајлса на клупи Орланда заменио је Франк Вогел, а Вучевић се нада успешној сезони у Меџику.

“Тек смо на почетку. Први корак требало би да буде пласман у плеј-оф, па ћемо онда ићи даље. Вогел је одличан тренер, видео је нешто у нама и нашем потенцијалу, и зато верује да са Орландом може да направи нешто велико. Мислим да је одличан тренер и да је правио невероватне резултате у Индијани. Посљедњих пет година су сваки пут били у плеј-офу, осим прошле године када је био повређен Пол Џорџ. Вогел ме је звао чим је преузео екипу – мислим да је одлична особа и да ће нам помоћи да напредујемо и даље“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар