Србију вечерас очекују нове непогоде!

И ове вечери грмљавину ће пратити пљускови, град и олујни ветар, а могући су и нагли порасти водостаја са локалним изливањима, упозорава Републички хидрометеоролошки завод Србије.

Србија 20.06.2016 | 16:12
Србију вечерас очекују нове непогоде!
Од поподнева на подручју Београда и околине на снази ће бити наранџасти метеоаларм јер се очекују обилне падавине са грмљавином и преко 30 литара кише по квадратном метру током 12 сати, праћене ветром олујне јачине.

Страшно невреме, које је погодило Србију јуче и током ноћи, своју репризу имаће већ вечерас. Како упозоравају из РХМЗ, током дана задржаће се нестабилно време, понегде праћено пљусковима и грмљавином. Локално се очекују обилне падавине, а грмљавину ће пратити и појава града и олујног ветра.

"Време ће вечерас бити исто као и синоћ, с тим што тачно време и место непогода није могуће утврдити, јер се ти облаци појављују у кратком року. Сутра ће непогоде бити сличне, али слабијег интензитета", каже метеоролог Недељко Тодоровић.



Ове непогоде биће најинтензивније током вечери и ноћи на подручју Баната, доњег Подунавља, као и у Београду и околини, где се локално очекује и преко 30 мм за 3 сата.

На Старом Бегеју, Тамишу, Брзави, Моравици, Карашу и Нери водостаји ће наредна два дана бити у већем порасту, а постоји могућност превазилажења граница ванредне одбране од поплава.

На бујичним водотоцима сливова Колубаре, Јасенице, Кубршнице, Млаве и Пека, као и на бујичним водотоцима на ширем подручју града Београда наредна 24 часа могући су нагли порасти водостаја са локалним изливањима.



У Београду ће током дана бити променљиво облачно са сунчаним интервалима, после подне и увече у појединим деловима града краткотрајни локални пљускови са грмљавином. Ветар слаб, променљив. Јутарња температура око 18, а највиша дневна око 27 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 28. јуна, биће претежно сунцано и топлије, после подне и увеце са редјом појавом краткотрајног пљуска и грмљавине.

(Блиц)
(Фото: Роберт Гетел / РАС Србија)

Коментари / 0

Оставите коментар