Муслин: Хоћемо и морамо у Русију, тамо нам је мјесто!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин оценио је да ће Аустрија бити најтежи противник његовој екипи у квалификацијама за Светско првенство. Шта је Муслин видео на ЕП? Најтеже против Аустрије, код Велшана само двојица праве разлику, Ирци су непредвидиви!

Фудбал 20.06.2016 | 23:45
Муслин: Хоћемо и морамо у Русију, тамо нам је мјесто!
"По свему што сам видео, али и ранијим сазнањима, Аустрија ће нам бити можда и најтежи противник. Ради се, наравно, о нијансама, јер и Велс, односно Ирска имају квалитет вредан великих такмичења", рекао је Муслин по повратку из Француске, где је гледао ривале Србије на Европском првенству.

Србија ће играти у групи са Аустријом, Велсом, Ирском, Грузијом и Молдавијом у квалификацијама за светски шампионат који ће се 2018. године одржати у Русији.

"Код Велшана два играча праве разлику, Гарет Бејл и Арон Рамзи, а најопаснији су из прекида. Ирци су показали два лица, против Белгије су променили систем игре и лоше прошли. Неке тактичке мане надокнадјују великом борбом, посвећеношћу. Краси их добар пресинг, могу да буду веома неугодни али видело се да имају великих прблема да се врате у игру после примљеног гола", навео је селектор Србије.

Према његовим речима, Грузија је непредвидива екипа, коју добро познаје јер већина играча наступа у руском првенству, где је он дуго радио као тренер.

"Непредвидиви су, имају појединце који једним потезом могу да реше меч. Не воле много да играју одбрану, али слика из Мадрида је показала да напредују у том сегменту. Води их искусни стручњак, Словак Владимир Вајс, а нема сумње да ће им победа против једне тако моћне репрезентације подићи самопоуздање", рекао је Муслин.

Он је навео да у групи неће бити фаворита.

"Ми гледамо себе, знамо шта желимо. Хоћемо у Русију јер мислим да нам је тамо и место. Идемо корак по корак, од меча до меча. Претходним окупљањем сам веома задовољан, односом играча, приступу према обавезама", рекао је Муслин.

Он је истакао да осећа апсолутну подршку и да се осећа позитивна атмосфера и јасна жеља да свако допринесе остварењу циља.

Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да у потпуности прихвата велику одговорност и додао да национални тим заслужује да се нађе на Светском првенству у Русији 2018. године.

„Бити селектор Србије је велика част, али то са собом носи огромну одговорност. Свако мора да има део одговорности, ја моју прихватам апсолутно. Нико неће да се крије иза нечијих леђа, рекао сам то и играчима, који имају свој део одговорности. Има, наравно, неких ствари за које нећу да тражим алиби, као што су одсуство Матића и Коларова на старту квалификација, уколико будем имао овакав ветар у леђа и посвећеност свих људи у Савезу, одговорност је моја“, рекао је Муслин за сајт ФСС.

Српски фудбалери квалификације за Светско првенство почињу 5. септембра утакмицом са Републиком Ирском на стадиону Рајко Митић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар