Љекари писали Додику: Желимо да останемо

На евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске тренутно је 167 љекара, од којих многи посао чекају и по неколико година. Од тог броја, најмање тридесет дипломираних љекара ради ван струке, јер морају да обезбједе средства за егзистенцију.

Република Српска 20.06.2016 | 14:24
Љекари писали Додику: Желимо да останемо
Након низа састанака са представницима ресорног министарства и иступа у медијима, у неформалном Удружењу незапослених доктора медицине Републике Српске одлучили су да пресавију табак и напишу отворено писмо предсједнику Милораду Додику.

Њихово писмо преносимо у цјелости:

Поштовани предсједниче Републике Српске,

Ми смо неформално удружење незапослених доктора медицине Републике Српске и обраћамо Вам се за помоћ.

Након низа састанака, преговора и усмених обећања, у вези нашег проблема, од стране надлежних институција Републике Српске, ништа није урађено, а један од одговора који смо добили гласио је да нам је отворено тржиште рада, а да су нам отворене и границе. Питамо се, зар се на овакав начин држава односи према свом најобразованијем кадру.

Свака држава настоји да задржи младе и образоване људе који желе да раде и тако допринесу развоју своје земље. Умјесто да се препозна и развија потенцијал младих и образованих људи како би имали позитиван утицај на цјелокупно друштво, у Републици Српској млади људи се обесхрабрују, понижавају и на крају одлазе у иностранство.

Вама се обраћамо за помоћ, јер су се надлежне институције Републике Српске оглушиле и показале незаинтересованост и безвољност за рјешавање нашег проблема.

Ако мислите да смо вриједни Ваше пажње, покажите и овај пут да сте искрени патриота и докажите да смо направили прави избор тиме што желимо да останемо у Републици Српској.

Због свега наведеног, молимо Вас да нам дате прилику да Вам све наше проблеме и приједлоге рјешења усмено изнесемо у наредним данима.

(Неформално удружење незапослених доктора медицине Републике Српске)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

ре докторима

20.06.2016 12:39

Ста це Додику здравство, кад Влада је продузила нам зивот за 4 године. Идуце године 6, тако да цемо за 20 година бити бесмртни. Идите у Свицарску и Њемацку, тамо људи зиве краце од нас и требају им љекари

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСТАЈТЕ ОВДЈЕ

20.06.2016 12:57

ВЈЕРОВАТНО СТЕ БИЛИ НА КОНТРА МИТИНГУ СЛУШАЈУЋИ ОЈКАЊЕ НАМ ДРАГОГ ПРЕДСЈЕДНИКА, ПА ЗАШТО ГА САДА МОЛИТЕ, ИДИТЕ У КЛИНИКЕ, ДОМОВЕ ЗДРАВЉА, АМБУЛАНТЕ ТАМО ВАС ЧЕКА ЗАПОСЛЕЊЕ.

Name

ДЕ ГОТХИА

20.06.2016 13:00

ОВО ЈЕ КАО КАД ЈАЊЕ ТРАЖИ ДА МУ ВУК ПОМОГНЕ... НЕИСКУСНА И НАИВНА ДЈЕЦО - ПОЈЕШЋЕ ВАС У ЈЕДНОМ ЗАЛОГАЈУ ЗЛИ ВУК НАКОН ШТО СЕ ВЕСЕЛО СЛИКА С ВАМА ЗА РТРС И ОБЈАВИ ДА СТЕ СВИ ДОБИЛИ ПОСАО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

20.06.2016 14:12

Управо тако!

Name

Сара

21.06.2016 12:01

Тачно, тачно!!!!

Name

неко

20.06.2016 13:04

Који сте ви мисаони идиоти. Па наравно це да вам одговори изоборна је година. Прво формираце се комисија "стуцњака" ко ја це разматрати питање наравно дуг је то процес и трајаце до послије избора. А у медјувремену правице се прилог са Додиком који се рукује са 10 најбољих доктора који су сви редом из СНСД-а које је запослио из породица оних из СНСД-а који сад иду у пензију у медувремну це се обецати ОГРОМНА инвестиција у здравство и отварање хиљаду радних мјеста до краја године само послије избора не мозе прије. А препорука свих незапослим је да се мало стрпе наравно посије изора јер ако добију морају опет да се "среде" двије године а ако не онда морају да се "снадју" двије године. Обавезно се уцланите у СНСД јер нас вецити вода це да зиви вјецно и цувамо га као зјеницу ока свога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

20.06.2016 20:03

Нема везе, примаце он и прије избора,па бар ту има простора за запосљавање, здравство, електропривреда, зељезнице, суме, путеви, ...препорука предсједника мјесног одбора странке, 20-30 директних гласова и услуге странацким сефовима, па бице бар стазирање...па онда како се ко "увуце"...

Name

ре неко

21.06.2016 10:44

Па томе се ова полтронска згадија и нада добри мој цовјеце, да пронадју неки аранзман сад у склопу предизборне кампање, нико овдје не трази системско рјесење за будуцнност него нацин да и он зајасе ово насе изморено дрзавно кљусе па да га и он мало мамуза док није цркло, нас народ је такав као псето гладно. Лаје и рези док не добије кост, а онда побјегне у куцицу и похлепно је здере, а на гладне какав јеи сам биодо јуце заборави и од њих окреце главу!

Name

Идите на запад

20.06.2016 13:19

Будите паметни и пошаљите овакво писмо њемачкој канцеларки...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

20.06.2016 13:30

Брукате професију,цим тако писете идиоту,касапину,сверцеру,он је и деградирао образоване људе у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКЛЕ ВИСЕ

20.06.2016 13:42

У Истоцном Новом Сарајеву за директора дома здравља именован је цовјек који је заврсио пољопривреду, иако је 170 доктора не запослено. ВЈЕРОВАТНО НИКО ОД ОВИХ ДР У ИСТ. САРАЈЕВУ НИЈЕ ИМАО КАРТУ СНСД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак_Приједор

20.06.2016 14:15

Ја незнам стварно, сви спомињу неку дрзаву а нигдхе дрзаве. Ако су мислили писати Дрзави требали су се обратити Госп. Иваницу, Цовицу или Изетбеговицу. Они воде дрзаву а овај годсподин води само Ентитет и то мањи од два.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ферид_Приједор

20.06.2016 14:36

Ајде градјанине попиј таблете и пријави се на неки свој портал. БиХ се једино пита за пасосе а и њих издаје и пецат удара МУП Републике Српске. Је ли ти Павиц у Приједору ријесио сва твоја питања, па се толико секирас за докторе? Да неце доктори посао тразити код Бакирове зене у Сарајеву? Цудак!

Name

ирена 76

20.06.2016 14:21

Ми умјесто да подрзимо ове људе писемо које какве коментаре овдје следеци пут кад ми неко у мојој болници казе да ми церка треба цекати на преглед или да требам приватнику јел нема доктора има свима да им лекцију оцитам бука и срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво

20.06.2016 15:03

Такојеее. Хајде министре Богданицу, рјешавај ове људе...

Name

Ста сте оцекивали

20.06.2016 15:11

Него да вам се казе "да су вам отворене границе"! А ста сте то друго и могли оцекивати од Богданица (јер ово је управо простор и вријеме таквих као сто је он), незналица и љигавих климоглаваца, који је цак и старијим особама од 65 година укинуо обавезно здравствено осигурање - требало би га оптузити за убиство из нехата (или хата) сваке такве особе која премине. И ви тразите несто у таквом систему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доле р

20.06.2016 16:30

Укинули су доктора опсте праксе сад су спец породицне медицине То отезава пријем Могли би сви да се запосле да формирају тимове породицне медицине а сами би финансирали администрацију сваки директ дома здравља има секретарицу ауто и возаца ауди по могуцности

Name

Иди бре..

20.06.2016 17:51

Никад више љекара у политици, никад више љекара на Бироу. Има нека тајна веза између те двије чињенице. Једно ваљда иде с другим, једно друго условљава, генерише. А ови са Бироа баш нађоше цркву у којој ће се помолити и за спас замолити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

20.06.2016 17:56

Па шта гаже госпон. Додик. Мислите да ћете добити одговор. Е доктори, промијените адресу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дабогда сви у Уганди радили

21.06.2016 10:36

После оваквог удворицког, поданицког, полтроннског и бескицмењацког писма једном кабадахији и сељацини без манира никакве симпатије за вас "докторе" бубицаре немам јер сте показали да сте полтрони у дуси климоглавци и вјероватно су истините прице да вас је задњих 10-20 година висе од пола заврсило факултет бубицом, сирењем ногу и куповином испита. Из васег става се види да би се задовољили само да се негдје ухљебите на плату, а да после гулите народ митом и захтјевате дарове од овог унистеног народа, као уосталом и ови који раде сто су имали странку, тату, срецу или паре да плате да се запосле па се сада само зале када им нема пара и доприноса, а нико их не цу да су се некада позалили на оцајне услове рада и оцајне услове за пацијенте, за недостатак лијекова, сто су болнице као коњуснице, сто немају савремену опрему, сто хоце да се усаврсавајуи образују, јок море, ниста то њима не смета док плата иде, јебе се њима за пацијентима, вецина њих се понаса према овом напаценом, вецински необразованом и сиротињском народу као према стоки, док тај истинарод према њима бас због своје муке и необразованости показује страхопостовање склања се и пред цистацицом у дому здравља да им слуцајно не стане на сјену и не засмета, сестре препадају бабе и дједове тиме ста доктор "не воли". Најцесце ријеци су баба/дједе иди куци није ти ниста или кад им казу боли ме ово, онда је одговор па ста оцес сад од мене, висе су Свабе постовале Јевреје у Аусвицу него насе здравство нас, теско оном ко мора допасти њима сака и умријети у смраду и мему једне од болница Кумовог здравства!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ниси ни ти ниста бољи

21.06.2016 12:54

Тај твој напацени вецински необразовани и сиротињски народ, те твоје бабе и дједови из године у годину, из избора у изборе гласају управо за тог кабадахију и сељацину без манира. Када иду гласати некако се не сјете ни недостатка лијекова ни болница коњусница. Тада им то некако није вазно. Прем томе тај твој народ заслузује кабадахију без манира и ниста боље.