Ђорђевић: Ови момци имају велико срце!

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић изјавио је да јако задовољан односом екипе на припремама за квалификациони турнир за Олимпијске игре.

Кошарка 20.06.2016 | 15:15
Ђорђевић: Ови момци имају велико срце!
Он је оценио и да је велики изазов за све да раде уз толико проблема.

Србија се припрема за квалификациони турнир за Олимпијске игре који ће се одржати у Београду од 4. до 9. јула.

"Велики је ово изазов за свакога ко је такмичар, па тако и за мене и за стручни штаб. Није лако да човек за 12 сати промени неке тактичке замисли у односу на екипу коју је мислио да ће да има. На те ствари апсолутно не можемо да утичемо", рекао је Ђорђевић новинарима у београдској Арени после отвореног тренинга за медије.

Ђорђевић је имао проблема с повредама, због чега је неколико играча одустало, а много играча из репрезентације имало је свега неколико дана за одмор после дугачких сезона у својим клубовима.

"Једноставно, немамо ниједно друго решење него да се бавимо собом, играчима који су ту, њиховом формом, великом жељом, одговорношћу, професионалношћу и великим, великим осећајем поноса што играју за своју земљу. То је оно што тражимо, одатле треба да кренемо, то је оно што имамо, шта тражимо и шта ће сви момци дати на тренинзима и утакмицама", рекао је Ђорђевић.

Србија ће бити у групи с Порториком и Анголом, а у другој групи налазе се Летонија, Чешка и Јапан.

"Ко може да каже да је такмичење завршено и да се Србија пласирала на Олимпијске игре? Да бисмо могли да трчимо, потребно је да прво ходамо, а пре ходања можда и да ходамо мало четвороношке... Ја сам задовољан феноменалним односом момака и мојих сарадника. Сви имају озбиљност да се боре за боје своје земље. Ти момци имају велико срце и тиме сам најзадовољнији", рекао је Ђорђевић.

Селектор је казао да је Немања Бјелица у свакодневном контакту са играчима и стручним штабом и да ће у понедељак имати коначни преглед у САД, после чега ће се знати у каквом је стању. Милан Мачван је код куће ударио мали прст на нози и носиће лонгету око 15 дана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар