Данас пресуда Мирославу Мишковићу

Специјални суд у Београду изрећи ће данас првостепену пресуду власнику Делта холдинга Мирославу Мишковићу поводом оптужби да је оштетио путарска предузећа и утајио порез.

Србија 20.06.2016 | 07:46
Данас пресуда Мирославу Мишковићу
Тужилаштво за организовани криминал је у завршној речи затражило да суд осуди Мишковића на казну од 12 година затвора и новчану казну, док је Мишковићева одбрана тражила ослобађајућу пресуду.

Мишковићу се суди за помагање сину Марку у утаји пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа, а оптужен је и за кривично дело злоупотреба службеног положаја због наводног извлачења пара из путарских предузећа.

Власнику Делте је суђење због здравствених проблема у децембру 2015. године раздвојено од процеса против његовог сина и осталих оптужених.

Мишковићевом сину Марку и осталим оптженима је 25. фебруара изречена првостепена пресуда којом су ослобођени оптужби за злоупотребе којима су оштећена путарска предузећа.

Међутим Марко Мишковић је осуђен због утаје пореза на три и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара, уз обавезу да његово предузеће "Мераинвест" плати порез од око 320,3 милиона динара.

Мишковић и његов син Марко били су ухапшени у децембру 2012. године.

После вишемесечног боравка у притвору пуштени су да се бране са слободе, уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења суда.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар