Красић: Навијао сам за Партизан, идол ми је Мијатовић!

Српски фудбалер Милош Красић био је гост летње школе ФСС у Старој Пазови, где су му млади фудбалери постављали бројна питања.

Фудбал 21.06.2016 | 22:00
Красић: Навијао сам за Партизан, идол ми је Мијатовић!
Летња школа ФС Србије у Спортском центру у Старој Пазови окупила је 98 наших најтелентованијих фудбалера узраста од 12 до 14 година из свих пет региона.

Пракса која је установљена 2013. године, да бивши и садашњи репрезентативци посећују Школу фудбала ФС Србије, настављена је и овог лета.

После Матеје Кежмана, Банета Ивановића и Милана Јовановића, са дечацима који представљају будућност српског фудбала дружио се Милош Красић.

Некадашњи првотимац Војводине, московског ЦСКА, Јувентуса, Фенербахчеа, који је прошле сезоне играо у дресу пољске Лехије, у Спортском центру ФСС дочекан је овацијама одушевљених малишана. Такође, своје одушевљење није крио ни бивши репрезентативац и учесник СП у Јужној Африци.

„Велико ми је задовољство и част што сам у прилици да будем овде са вама. Кад сам чуо повод одмах сам пожело да дођем и захвалио бих се Милану Ђуричићу на позиву. Заиста сам јако срећан. Ви сте наша будућност и једва чекам да вас једног дана видим у А репрезентацији и да будете бољи од нас“, рекао је Красић и потом честитао играчима из генерације 2002. годишта који су на недавно завршеном турниру у Загребу освојили прво место максималним учинком од три победе, без примљеног гола.

Након што су били у прилици да се подсете неких голова Красића, будући фудбалски асови Србије имали су прилике да му постављају питања. Тако су могли да сазнају да је по Красићевом мишљењу најбољи фудбалер са којим је икада играо Алесандро Дел Пјеро, да се у Јувентусу највише дружио са Хасаном Салихамиџићем, да му је у каријери било најлепше у Москви играјући за ЦСКА, а да је био најпоноснији када је 2009. био изабран за најбољег фудбалера Србије.

Красић им је открио и за кога је маштао да ће играти у њиховим годинама: „Навијао сам за Партизан, идол ми је био Пеђа Мијатовић и мислио сам да ћу једног дана играти за београдске „црно-беле“. Међутим, са 13 година сам дошао у Војводину и јако сам је заволео. То је клуб који ми је много дао. Направили су од нас добре фудбалере и добре људе.“

Милош Красић стигао је у Стару Пазову у друштву свог кума и дугогодишњег саиграча из репрезентације, Милана Јовановића.

„Вероватно најважнији тренутак у мојој каријери десио се у моменту кад сам стигао у Војводину и што сам тог првог дана наишао на Ланета Јовановића. Од тог тренутка се нисмо раздвајали. Имао сам ту срећу да га сретнем и он ме је заволео као млађег брата. Учио ме је буквално свему, на терену и ван њега. И неизмерно му хвала на томе. Волео бих да свако од вас на почетку каријере сретне свог Ланета Јовановића. Ако будете имали ту срећу сигурно ће вам бити много лакше да имате успешну каријеру.“

Милош Красић дао им је много корисних савета. Да никако не запостављају школу, да уче стране језике, да не дозволе да их велики новац, који фигурира у фудбалу, промени на било који начин и да ако им се задеси повреда не очајавају, већ буду максимално позитивни и сваки тренинг искористе на прави начин за што бржи повратак на терен.

По специјалном програму под називом "Игром до обуке" којим координира искусни тренер Милан Ђуричић, раде најперспективнији играчи Србије. На овај начин врши се предселективни процес у чијем раду учествује 25 чланова инструкторске службе Фудбалског савеза Србије, а уједно талентовани дечаци се спремају за све оно што их чека у такмичарским селекцијама млађих репрезентативних категорија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар