ТЦР: Борковић први пут на подијуму!

Борковић бриљирао у Немачкој! Српски ас одвезао две одличне трке и забележио два постоља на стази Ошерслебен у Немачкој.

Остали спортови 19.06.2016 | 18:15
ТЦР: Борковић први пут на подијуму!
Сјајном вожњом на стази Ошерслебен у Немачкој, Душан Борковић освојио је друго место и постоље на обе трке. Тако је возач НИС Петрол бy Б3 рацинг тима током шестог тркачког викенда прикупио 41 бод и сада у генералном пласману заузима осму позицију са укупно 88 поена.

Истовремено је Б3 рацинг био најбољи тим овог тркачког викенда.

Прву трку коју је наш ас стратовао са пол позиције, обележили су бројни инциденти и излетања који су били проузроковани клизавом стазом, али и неадекватним гумама, с обзиром да је трка стартовала по сувом времену, а онда је почела да пада киша. "Сафетy цар" је два пута излазио на стазу.

Готово током целе трке борба за постоље водила се између српског аса, клупског колеге Хомоле и Бурија, да би на крају возачи Б3 рацинг тима заузели прва два места на постољу, а трећа позиција припала је Џејмсу Нешу.

Брилијантна вожња нашег аса наставила се и у другој трци на којој је Борковић стартовао девети, а већ у првом кругу избио на четврту, затим и трећу позицију. У деветом кругу возач НИС Петрол бy Б3 рацинг тима престигао је и Каџају на другом месту, где је и завршио трку и узео нових 18 бодова.

Најбољи српски аутомобилиста је готово током целе друге трке бележио најбрже кругове.

"Био је ово сјајан викенд. Ово је оно што ми је требало највише у овом моменту. Ово је оно што враћа самопоуздање и надам се да ћу овим темпом наставити у Сочију и да ћу на кратку летњу паузу отићи са још нових бодова", узбуђен је био Борковић после трке.

Захваљујући најбољем српском аутомобилисти наша земља имала је сјајну рекламу у Немачкој. Наиме, на стази је стајао банер који су поставили челници ТЦР-а, на којем пише „Инвест ин Сербиа“ (Инвестирајте у Србију). Иста реклама биће постављена и у Русији, и на једној од азијских трка.

Следеће две рунде ТЦР шампионата возе се 3. јула у Сочију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар