Град за деценију потрошио 1,5 милијадри?!

Члан Тима за Бањалуку Градског одбора СДС-а Јово Атељевић рекао је да је Бањалуци потребно ново лидерство и нова политика развоја да би овај град постао центар иновативности, спорта, културе, те препознатљив пословни центар.

Република Српска 19.06.2016 | 15:07
Град за деценију потрошио 1,5 милијадри?!
Бањалука, која је некада била савремени индустријски град, није доживјела трансформацију какву је требало да доживи, те се није прилагодила новим условима и околностима, кажу у СДС-у.

Бањалуци је потребно лидерство, храбро да се избори са свим негативним трендовима и деструктивном праксом и способно да доноси одлуке у интересу свих грађана, те трансформација града у модерну средину, пожељну за живот, истиче Јово Атељевић и пита гдје је у протеклој деценији потрошена 1,5 милијарда марака градских прихода.

Члан Тима за Бањалуку Градског одбора СДС-а Бошко Чеко објаснио је да овај тим има за циљ да изврши анализу постојећег стања, те да предложи програме и политике како би Бањалука унаприједила своје пословање.

"Расту издвајања за плате и набавку роба и услуга, а пад инвестиција је евидентан", каже Чеко.

Атељевић и Чеко најавили су да ће Тим за Бањалуку Градског одбора СДС-а на основу анализа постојећег стања направити програм за Бањалуку, који ће детаљно јавности бити представљен у наредних неколико мјесеци.



(БН телевизија)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

и сарајев

19.06.2016 13:14

Ко има тај и троси .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

19.06.2016 13:39

Бањалука је дозволила да најгоре сељацине узму град у своје руке, опљацкају га и све у њему развале. Пријератних бањалуцана данас нема ни 30%. Отисли су необразовани подлаци и све раскупусали, не мислим на ратне избјеглице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

19.06.2016 14:50

Исто ко и овај самозвани бањалуцанин, мислим да Бијељином владају људи који су се доселили у исту за и послије рата. Да градско језгро питате никада СДС не био побиједио али уз помоц бас тих и муслимана Мицо влада како влада а његовим пуленима је одлицно. Е тако је то мој замозвани бањалуцанину. Ту би твоју прицу могао исприцати и за Приједор, Градиску .... јер не постоји град у којима нема нових становника. Исто вази и за окрузење БГ, НС, ЗГ итд , итд али ти то не видис јер си слијеп код оцију. Отвори оци па онда несто паметно написи. Испадосе то људи другог реда, идиоте.

Name

бл

19.06.2016 16:05

ПИСИТЕ СТА ХОЦЕТЕ АЛИ ПРАВОМ РЕВИЗИЈОМ БИ СЕ УТВРДИЛО ДА ЈЕ МИЛИЈАРДА ЗАВРСИЛА У РУКАМА ДРАГОЉУБА ДАВИДОВИЦА И ЊЕГОВИХ ПАЈТАСА И САДА РАЗВИЈАЈУ Ц ГОРУ ГРЦКУ СРБИЈУ АУСТРИЈУ А ЈОС ОСТАТКЕ ПЛИЈЕНА У БЛ ПРОДАЈУ У ТАЈНОСТИ И ИЗНОСЕ У ИНОСТРАНСТВО ТАКО ДА ЦУВАР СРПСКЕ ДАВИДОВИЦ БАС ЈЕ САЦУВА У ПМ ХАПИ МИЛИЈАРДУ И НИКОМ НИСТА

Name

Провидан си боте

19.06.2016 17:06

"Бијељина", ниси ти из Бијељине него из Бањалуке, и припадас управо екипи коју Бањалуцанин прозива. Гори сте од зутих мрава али нецете дуго, не зато сто су се бањалуцани освијестили, или је јака опозиција него сто сте све узели и развалили, и сто немате висе ста пљацкати. А са градом не знате ста цете.

Name

Јоле

19.06.2016 14:18

Знатан, ако не и највећи дио од 1,5 млд. марака у посљедњих десетак година приграбила је мања група људи из грађевинско-комуналне мафије наслоњене на појединце на власти, на локалном (градском) и ентитетском нивоу, Властодршце и тајкуне није интересовао развој културе, спорта...по чему је Бања Лука некад била позната и у свијету, већ напротив, уништили су ФК Борав, РК Борац, БК "Славију"...Брука и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска

19.06.2016 14:20

До 92 Бања Лука је била град господе, великих приватника и напретка, тренутно је слика другација, новац имају неки људи који на залост улазу у услузне дјелатности, град губи интелигенцију, академске људе ( не мислим на купљене у Снеату Републике) који би могли да направе искорак. Овако смо познати по цевапима, Борац је друга лига , не заборавимо да су били прваци Европе. Једном рјецју велика паланка. Брацо окренимо се напретку инаце раселисмо се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Савиц

19.06.2016 14:22

Колико је потросио Мицо Мициц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав

19.06.2016 14:25

Незнам како да казем неке ствари а да ме погресно не разумије народ али има доста разних прица о становниству Бања Луке. Да истина је. Данасња Бања Лука има доста градјана који нису бањалуцани. Исто тако је истина да је доста бањалуцана отисло из града. Много њих се одселило ван и то у Србију, Хрватску и на запад. Они сто су се одселили у Хрватску и на запад су вецином продали своје имање и тако нестали али данас радо прицају и пису како су протјерани и да им се неомуцава повратак. И ако је то лаз нас народ се око тога спори. Бањалуцани који су отисли у Србију имају своје фамилије у граду ни околици, воле своју Бања Луку али врло мало уцествују у политицком и економском погледу у вези са Бања Луком. Е сад долази онај дио о досељеницима који је мало теско описати јер ради се о србима који су иyбјегли са подруцја које остаде ван српске границе те једноим делу срба иy Книнске Крајине. На залост ти градјани су уз помоц медјународне заједнице изманипулисани од стране Биљане Плавсиц и Милорада Додика. Тим градјанима је даноноцно понављано како их је Радован и СДС продали. Пазите добро. Радован и СДС али не и ВРС. Како је то могуце нека објасне Додикови медији. Кад погледамо гдје ко ради и како ко зиви видјет цемо да су сви дрварцани, гламоцани, сањани и остали досељеници са територије Федерације добили радна мјеста полицајаца, уцитеља, здравствених и радника у јавном сектору. Нема ниједне породице из Гламоца или из Дрвара а да нема 2 радника у неком од тих послова у граду Бања Луци. За узврат су ти досељеници темељ гласацког тијела странака које вец 20 година владају Бања Луком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

19.06.2016 14:34

Знам да је то пуно пара, али не знам ко је тај да ово уведе уред. Ово нико неце моци довести на неки ниво да се мозе реци сад је супер. Данас у власти нема нико ко зна и мозе да покрене производњу. Сви се баве политиком једноумља, а нико никад није ниста конкеетно радио стварао, па како ја да будем пилот кад нисам сео у авион, е теко је нас будуци зивот

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

19.06.2016 14:48

Могао је Боско Цеко као главни у ревизији јавног сектора бар неку кривицну да поднесе за оцигледне злоупотребе у градској управи али није.Послије 2006.год као ревизор није ни постојао.Са тузилаством је направио са прицом ко треба да подноси кривицне пријаве за незаконитости утврдјене ревизијом.Ја знам да је, до 2006.године,слузба за ревизију јавног сектора подносила пријаве и све су биле судски процесуиране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Борислава

19.06.2016 15:56

Глумис да си неки , дика' а лосија страна ти је гтаматика. Завидан си, то се види, хајде мало па се стиди.

Name

Дарко

20.06.2016 05:22

Јест бас је у прави, приходи од паркинга су два о неста милиона а од кладионица близу те цифре а будзет 130 или 140 милиона, бас је неки струцњак недај Бозе да он планира приходе и расходе....

Name

Саса

19.06.2016 17:43

Професор Атељвиц је потпуно у праву, јер у Бањалуци једини прилив новца доносе паркинзи и кладионице, а то је индикатор да управљацке структуре Града имају скроз погресан приступ и орјентацију у руководјењу Градом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

19.06.2016 17:48

Да додам..Не управљају градом избјеглице и досељеници вец "градска раја" окупљена око удрузења "Град "..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бот

19.06.2016 17:49

Ево овога плаценика поново под другим именом. Мало бањалуцанин, мало ко зна како. Једва цекам изборе. А друго ова власт јесте јадна, али замислите какви су били прије и какви мисле и хоце да доду. Јадна нам мајка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

19.06.2016 19:41

НИЈЕ ОВДЕ РИЈЕЧ О СТАРИМ БАЊАЛУЧАНИМА И ДОШЉАЦИМА ИДОТИ. РАДИ СЕ О ТЕОМЕ ДА ЛИ ОВАЈ ГРАД ИДЕ У ПРАВОМ СМЈЕРУ ИЛИ НЕ И ДА ЛИ ТРЕБА НЕШТО УРАДИТИ ДА СЕ БАЊАЛУКА ОТРГНЕ ИЗ КАНЏИ ОНИХ КОЈИ ЈОЈ НЕ МИСЛЕ ДОБРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ријесење

19.06.2016 22:45

Процитао сам да су неки кинески бизнисмени заинтересовани за куповину Бањ Брда,Тресњика и парка Младен Стојановиц.Мислим да хоце да граде неке фабрике и забавне паркове.Засто се не размисли о продаји тих дијелова града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брисел

20.06.2016 05:17

Зивим у великој свјетској метрополи. Увијек сам био космополита. Градско дијете. Али кад неко написе да је "родјени бањалуцанин" или "родјени срајлија" најезим се. Смијесно. Стварно статус, нема ста!? Нисте ни свјесни у каквим рупама зивите и како сте као "посебни" у односу на неке из неког Мркоњицграда нпр.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАМОЧ

20.06.2016 09:34

КО ЈЕ КРИВ ВАМА ТЗВ БАЊАЛУЧАНИМА, ЈА САМ ДОШАО ИЗ ГЛАМОЧА БЕЗ ИЧЕГА А САДА ИМАМ СВЕ, РАДИМ У ПОРЕСКОЈ, ЖЕНА У ВЛАДИ ДЈЕЦА У ЕЛ.ПРИВРЕДИ И ТЕЛЕЦОМУ, ИМАМ ДВА СТАНА У Б.ЛУЦИ, ВРАТИО САМ ИМОВИНУ У ГЛАМОЧУ, МА НИКАД МИ НИЈЕ БИЛО БОЉЕ, ЖИВИО МИЛОРАФ И СНСД, ДОЛЕ ИЗДАЈНИЦИ, ХАХА

ОДГОВОРИТЕ