Планинари у Тавни

Планинарско еколошко друштво „Мајевица“ из Бијељине организовало је акцију планинарења „Тавна 2016.“ у Горњој Трнови код Угљевика чији је покровитељ општина Угљевик.

Република Српска 18.06.2016 | 21:50
Планинари у Тавни
Начелник општине Угљевик Василије Перић свечано је отворио акцију „Тавна 2016.“ и захвалио се учесницима, "јер промовишу ову подмајевичку општину и здрав стил живота".

"Предијели у Горњој Трнови и Тавни су заиста дивни, природа и комплетно окружење су погодни за планинарење. У наредном периоду помагаћемо овај вид рекреације, јер се препоручује здрав стил живота", рекао је Перић.

У знак захвалности јер је општина Угљевик уступила на коришћење „Планинарски дом“ у Горњој Трнови друштву планинара „Мајевица“ начелнику Перићу председник овог друштва Небојша Зорић уручио је мајицу са посветом.



Овој акцији одазвало се 150 планинара из 14 друштава из Републике Српске и Србије.

Предсједник Планинарско еколошког друштва „Мајевица“ из Бијељине рекао је да је ово традиционално окупљање трећег викенда у јуну.

"Зграду Планинарског дома смо добили од општине Угљевик на коришћње заједно са тереном, који смо култивисали, а у сваком моменту 30 људи може да борави у нашем Планинарском дому", рекао је Зорић.

Данашња шетња распореређена је на три стазе, па тако прва обилази обронке Мајевице где се обилази „Херојева стаза“ место гдје је погинуо Зоран Радосављевић пилот који је страдао у НАТО агресији. После тога иде се преко „Бабиног врела“ и Ковачевца ка највишој коти града Бијељине брда „Орловић“ на 532 метра, а одалтле се спушта ка манастиру Тавна.

Након тога иде се поред етно воденица и поред водопада „Скакавац“ ка чувеној „Новаковој пећини“ и враћа се Планинарском дому.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

горан

19.06.2016 07:21

Све лијепо и дивим се овим људима . Али по мом се не мозе користити термин планинарење ако је највиса кота 532 метра.За мене је планинарење несто друго. Ово је мало веци брезуљак.Постујем све сто раде ови људи и свака им цаст.Само ме тај термин мало збунио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горана

20.06.2016 07:34

Драги Горане, Да ли си пјешачио овом стазом? Вјероватно ниси. Ни нижег врха ни захтјевније стазе? Придружи се сљедеће године и увјери се у то.