Наредних дана нестабилно уз кишу

У Републици Српској до средине наредне седмице очекује се нестабилно вријеме, уз сунчане интервале и локалне пљускове, речено је Срни у Хидрометеоролошком заводу Српске.

Република Српска 17.06.2016 | 17:35
Наредних дана нестабилно уз кишу
Сутра се у Српској очекује промјенљиво облачно и нестабилно вријеме с пљусковима и грмљавином. Јутро ће бити промјенљиво до претежно облачно и суво.

Мјестимично је могућа киша и пљусак. Током дана доћи ће до раслојавање облака, па ће поподне бити изолованих грмљавинских процеса у централном појасу, који ће се преносити на исток и сјевероисток. Вјетар слаб и промјенљив, на југу умјерен јужни.

Ноћ ће још понегдје на истоку бити тропска, у осталим предијелима угодна.

Јутарња температура ваздуха од 15 до 20 степени Целзијусова, док ће највиша дневна бити од 26 до 30, на југу и до 33 степена.

У недјељу, 19. јуна, јутро ће бити суво и промјенљиво, осим крајњег сјеверозапада гдје може бити заостатка нестабилности од претходне ноћи.

У првом дијелу дана очекује се више сунчаних периода, док ће поподне и увече киша, пљускови и грмљавински процеси јачати и ширити се на већину предјела.

Увече и у ноћи ка понедјељку доћи ће до обилнијих падавина, поготово на западу, те ће бити локалних непогода с грмљавином и градом. Очекује се да ће јутарња температура ваздуха бити од 12 до 17 степени, док ће највиша дневна бити од 22 до 30.

У ноћи и ујутро у понедјељак, 20. јуна, очекује се нестабилно вријеме, са пљусковима и грмљавином. Послијеподне ће бити претежно суво и угодније вријеме, са више сунца, док се касније поподне поново очекују нестабилности у централном појасу, на истоку и сјеверу.

Највиша дневна температура од 24 до 30 степени Целзијусових.

У уторак, 21. јуна, биће промјенљиво до претежно облачно јутро, током дана суво, а поподне понегдје у централним и источним предјелима постојаће услови за по који пљусак, док ће у осталим предјелима бити суво. Највиша дневна температура од 22 до 28 степени.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар