Дуле прави Партизан од Лиможа! Буџет је 5.000.000 евра!

“Дуле жели да формира групу момака који имају прави став и приступ. Такође, важно је да имају победнички менталитет и потенцијал", објаснио је председник Лиможа.

Кошарка 21.06.2016 | 16:15
Дуле прави Партизан од Лиможа! Буџет је 5.000.000 евра!
Француски кошаркашки клуб Лимож сезону је завршио без освојеног трофеја, али председникФредерик Форте каже да управа има поверења у тренера Душка Вујошевића и узда се да ће он успешно селектирати екипу за изазове који је очекује од јесени.

Вујошевић је у Лимож дошао почетком ове године, а са клубом је потписао уговор до лета 2017. године.

“Кад је Дуле дошао, први циљ је био да пробамо да се квалификујемо за Еврокуп. Истовремено, радимо на томе да следеће сезоне направимо у Лиможа нешто слично ономе што је Партизан. Кад смо га довели, идеја је била и да ојачамо сопствену школу и дамо шансу неким талентованим играчима из наших редова“, рекао је Форте за локални лист Популер.

Први човек Лиможа најавио је смањење укупног буџета клуба, али ће он и даље бити међу већима у Француској.

“Са нешто мало више од 5.000.000 евра имаћемо више него што је просек у клубовима француске лиге. Ипак, та цифра се дели на више нивоа у клубу и није само у питању први тим. Морамо да уведемо мере штедње, како играчком кадру, тако и запосленима“, објаснио јеФорте.

Према његовим речима, Вујошевић ће током лета имати одрешене руке да оформи екипу какву сматра да је потребна Лиможу.

“Дуле жели да формира групу момака који имају прави став и приступ. Такође, важно је да имају победнички менталитет и потенцијал. Наравно, није важно да ли неко има 18 или 35 година, мада сам сигуран да ће он инсистирати да шансу добију талентовани играчи“, закључио је Форте.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар