У којим годинама је најбоље родити дијете?

Многе жене не желе да имају децу све до касних 20-их па и до 30-их година, фокусирајући се на образовање, развој каријере, путовања па чак и отплате студентских кредита.

Занимљивости 17.06.2016 | 12:57
У којим годинама је најбоље родити дијете?
Статистике показују да жене чекају све дуже и дуже да имају децу. Тренутна просечна старост жена које су први пут постале мајке у Великој Британији јесте 26,3 године.

Према речима др Џилијан Локвуд, са Мидланд Фертилити клинике у Великој Британији, постоји идеално доба кад је женско тело најприкладније за трудноћу.

Према др Локвуд, идеално доба је 25 година.

Нажалост, каже др Локвуд, то је и доба када је мајчинство ниско на листи многих женских приоритета.

“Двадесет пет година је управо време када данашње младе жене одлазе са универзитета и покушавају да започну добру каријеру. Такође, враћају своје студентске кредите и покушавају да нађу особу с којом желе да оснују породицу”.

Ипак, било да изаберете да постанете мајка са 20, 30, 40 или касније, биолошки, уз помоћ сурогат мајке или усвајањем, стручњаци увек саветују да слушате своје тело и доносите одлуку која је у складу с вашим могућностима и вашим животом.

 
Б 92
фото: интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

милена

19.06.2016 10:04

Ако оставите јајне ћелије на чување у 20тим и 30тим годинама или оплоћене ембрионе вас и вашег супруга дијете можете родити и са педесет година

ОДГОВОРИТЕ