Видео: Нови рекордер европских првенстава брани у тренерци због Кежмана!

Голман мађарске репрезентације остварио је снове против Аустрије, када је његов тим победио фаворизоване комшије са 2:0.

Фудбал 18.06.2016 | 20:30
Видео: Нови рекордер европских првенстава брани у тренерци због Кежмана!
Габор Кираљи (40), чувар мреже, познат по ношењу доњег дела тренерке на мечевима, срушио је рекорд Лотара Матеуса - као најстаријег учесника првенстава Европе.

Мађарски голман са неколико сјајних одбрана дао је крила саиграчима да победе Аустријанце. Али најзанимљивија је, ипак, прича са Кираљијевом магичном тренерком. Она има везе и за Србијом, са некадашњим репрезентативцем Матејом Кежманом. Мађарски голман одлучио се да на Острву, док је бранио боје Кристал паласа, носи доњи део тренерке тек пошто му је Кежман, тада шпиц Челсија, дао гол кроз ноге! Тај меч, одигран 19. маја 2005, добили су “плавци” (4:1), а Матеја је био стрелац два последња поготка.



- Нисам знао да је због тога у Енглеској почео да носи тренерку! Сећам се тог меча, постигао сам два гола. Код првог, за вођство од 3:1, Кираљи је направио велику грешку. Није то била тешка лопта, шутирао сам искоса с леве стране, али ето, лопта му је прошла кроз ноге - каже за „Блиц” Кежман.

Кираљи је, бранећи гол Херте (1997-2004), увек носио доњи део тренерке. Шта га је натерало да у дресу Кристал паласа промени стил и врати шортс, није познато. Али Кежман га је брзо натерао на стару навику.

- Кираљи је сјајан голман, препознатљив, спада у истинске легенде. Заслужује све похвале, желим му да га здравље послужи и да још траје. Против Аустрије је бранио маестрално. Мађари наговештавају камбек, пратим њихов фудбал због природе посла. Пуно улажу, на добром су путу да се врате на старе стазе славе. Волео бих да Кираљи учествује у том подухвату - џентлменски ће Кежман.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар