Тројици руских навијача од 12 до 24 мјесеца затвора!

Тројица руских навијача осуђена су у Француској на годину до две затвора због насиља на улицама Марсеја током Европског првенства.

Фудбал 16.06.2016 | 21:00
Тројици руских навијача од 12 до 24 мјесеца затвора!
Они су осуђени на 12, 18 и 24 месеца затвора, уз две године забране уласка у Француску.

Налози за њихов притвор већ су издати.

Тужилаштво је тражило казне од годину дана до 30 месеци затвора и две године забране уласка у Француску за тројицу који имају од 28 до 33 године.

Осуђени су из групе од 43 навијача приведених пре два дана недалеко од Марсеја. Од тог броја 20 руских навијача биће депортовано у понедељак, саопштиле су француске власти.

Стефан Бујон, префект Јужне Француске рекао је да су навијачи осумњичени да су учествовали у сукобима поводом меча Енглеска – Русија 11. јуна у Марсеју и да су задржани у центру за притвор.

Нису наведена њихова имена.

Руски навијачи су приведени у уторак пошто је њихов аутобус француска поција зауставила код Марсеја да би проверила да ли у њему има хулигана.

Вођа руских навијача Александер Шпригин, један од навијача које чека депортација, рекао је агенцији АП телефоном да су он и други навијачи изложени нефер притиску.

"Ми сматрамо да је то политичка одлука", рекао је он и додао да нико од њих 20 није учествовао у насиљу.

"Поднели смо жалбу против депортације. Чекамо конзула и адвокате", рекао је он и додао да су они предали полицији снимке с телефона који показују да прошле недеље нису присуствовали насиљу.

Њихово хапшење изазвало је дипломатску кризу између Француске и Русије.

У насиљу код старе луке и стадиона Велодром у Марсеју, у суботу на дан утакмице и током два претходна дана повређено је 35 људи, скоро сви су Британци.

Шест Британаца, три Француза и један Аустријанац већ је осудјено у понедељак на до годину дана затвора због навијачког насиља.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар