Отворено писмо мајке четворо дјеце

Драги моји суграђани Републике Српске, воља за промјенама у нама као народу је давно уништена, систематски, јер смо присиљени на дневни опстанак.

Република Српска 16.06.2016 | 22:56
Отворено писмо мајке четворо дјеце
Да не буде забуне, ни данас ни икад, нисам члан нити једне политичке ни неполитичке странке, никога не прозивам нити оптужујем, само нас, грађане, за одсуство воље и снаге да нешто промијенимо на добро.

У духу актуелног фудбалског првенства питам се откуд Исланду воља и снага против Португала?

Кад имамо жељу наћи ћемо начин....

Подићи четворо, петоро дјеце, вриједне, честите и образоване, да буду на корист друштву, с доказом Вам кажем да је немогуће и не покушавајте ако не вјерујете у бајке, виле И немогуће. Супруг и ја вјерујемо, зато нас незванично и најблискији сматрају лудим.

Ово писмо је резултат покушаја да наш најстарији син, као одличан ђак из породице са четворо дјеце, добије бесплатне уџбенике за седми разред. Ко од Вас не зна, то је једна од бескрајно мало ствари у којима држава подржава нас, луде. Али, али, ко је држава и Република Српска, када секретарица државне установе Основна Школа и директор као њен тјелохранитељ мене, у шестом мјесецу трудноће с петим дјететом, избаце из школе, вербално, јер сам дошла то да тражим.

Школа, секретарица и директор ће се већ препознати, јер они бесплатне уџбенике набављају за, цитирам: “дјецу погинулих бораца и ратних војних инвалида...“ да се и ја као луд грађанин запитам, па који то погинули борац из 1995.године има дијете у основној школи?

Као академски грађанин Републике Срске, јер вјеровали или не, и супруг и ја имамо завршене техничке факултете, говоримо стране језике, али радимо као најамни радници, знамо да сви дописи које ћемо упутити министарствима, школама, удружењима, предсједницима, министрима... послужиће ничему.

Да, чланови смо Удружења 4+, али то мало удружење води борбу против вјетрењача, господин Јован Радовановић, чаробњак је, али у његовој борби, вјерујте ми требате више и од чаробног штапића који испуњава све жеље.

На крају ћу Вам поновити, сви ви који желите дјецу у Републици Српској, морате, морате, морате силно вјеровати у немогуће и никад не посустати, без обзира желите ли једно или десеторо, вјеровати у немогуће је једни начин да подигнете здраво дијете физички и психички у Републици Српској.

Вуковић Јованка, рођена у Бањој Луци, 18.01.1980. од оца Родољуба и мајке Драгице

Број телефона:  066 483 755

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

ВУКОВИЋ

16.06.2016 09:09

ОД ВУКОВИЋА СУ СВИ ДОБРИ И ПОШТЕНИ:ЂАЦИ, РАДНИЦИ, КОМШИЈЕ, ПРИЈАТЕЉИ АЛИ САМО НИСУ РАДНЕ КОЛЕГЕ. ПИТАЋЕ ЋЕТЕ СЕ ЗАШТО. ЗАТО ШТО НЕМАЈУ РАДНЕ КОЛЕГЕ. ИАКО ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ ЗАУЗЕЋЕ ИМ МЈЕСТО НЕКО ИЗ РОКВИЋА, БАБИЋА, ЦВИЈАНОВИЋА, ЧУБРИЛОВИЋА И ДА НЕ НАБРАЈАМ. И ТАКО ДОКЛЕ. НАРОДЕ СМАКНИ СЕ СА СЦЕНЕ. СВОЈУ УЛОГУ ПРЕПУСТИ БОГУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

16.06.2016 09:34

Само вјера у себе и своју властиту снагу и моћ . Државу не занимају образовани и способни људи. Јер држава је само један човјек , ми смо његове марионете. Поздрав од једне мајке са четверо дјеце, које је готово привела школовању све својим средствима. од државе никада ништа нисам добила, а нисма ни тражила јер сам знала да бих само могла бити понижена и увријеђена а ја нисма била спремна на ту жртву узалудног понижавања. Само су ми узели све што се могло узети.

Name

Ре

16.06.2016 09:45

Како је кренуло, ово једино Бог мозе поравнати и исправити,

Name

Милан

16.06.2016 09:14

Јованка,свака теби цаст на овом писму.То знају сви АМА бас сви градјани РС како је теби и твом музу,и како је твојој дјеци.Знају али су оперисани од акције,летаргија узела маха.Кривац за све је само један цовјек.Милорад Додик и не трази другог.Јер то је владар последњих десет година а у тих десет година створена је буразерска дрзава,тајкунска играоница,непотизам,партократија.Запосљавање је партијско и зато се не цуди кад те отјерају,јер они су ту преко везе а без знања.Воли тако Милорад јер за владање они су најбољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.06.2016 09:38

Није крив Милорад. Крив сам ја. Крив си ти. Криви смо сви ми.

Name

сасарс

16.06.2016 09:14

У Бањалуци константно побједјује милорад додик. неко је морао гласати за то г***о!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко Дугоушко

16.06.2016 12:58

Ухљеби.

Name

Бартула Карим

16.06.2016 09:15

Гдје се спремају ове глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

16.06.2016 09:47

Замисли има неко ко вјерује у ову прицу. Нецес вјеровати али има људи у Српској који не раде у електродистрибуцуји, водоводу, министарству... јест да су луди па се нису уцланили у СНСД, али ето има и таквих.

Name

да мозда не

16.06.2016 10:16

Типицан мајмунски коментар.

Name

Жак

16.06.2016 12:11

Код тебе у глави мајмуне један,свашта има.

Name

бака вјерник

16.06.2016 11:15

Честитам мајко,и за дјецуи за одлучну борбу за њих.Ти би требала изаћи и позвати све мајке на борбу за најсветије.Ако је утјеха бар их не силују.Сирочиће су у ЦЗСР Бањалука силовали и на психијатрију стрпали..

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

16.06.2016 11:25

Јованка морам да ти честитам на истини коју многи прећуткују. исто морам напоменути да је тај директор и његова секретарица заборавио рећи да уџбенике бесплатно могу добити и дјеца политичара (СНСД) и тајкуна. То смо ми то је Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо ал не Слатина

16.06.2016 12:06

Створена је дрзавица за лопове,безобразне,несколоване,подле и љигавце.Постен,миран,одговоран овдје це остати гладан и зедан а мозе јос и да нај... Све татини,ујакови,родјакови,запослени а они са високом и висом сколом лутају по градовима и уце њемацки.Залосно је ста једна сељацина направи од овако лијепе земље.Није боље ни у ФБиХ а ни у Сарајеву.Све исти систем иста превара иста лаз.Све борци за народ а трули богатаси,све као заститници нације а голи лопови.Постени народ свеједно који не зна ста да ради ,јер се боји рата и пропасти.А то,то је карта на коју играју квази политицари,квази патриоте.

Name

јованка вуковић стевановић

16.06.2016 12:04

Свака Вам част, ваљда ће и ови "слијепи"који одлућују о судбини Наше дјеце једном прогледати, а до тада главу горе и надат се да ће наша дјеца одлучивати о судбини њихове дјеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.06.2016 12:17

Министарство просвјете поклања свим уценицима И и ИИ разреда удзбенике. Посто тамо раде идиоти (цланови СНСД) никад се нису сјетили да укину ову одредбу и уведу одредбу да се породицама са 3 и висе дјеце додјеле бесплатни удзбеници. Даље, исто Министарство плаца превоз радницима који путују и преко 100 КМ мјесецно умјесто да укине ову бенифицију - пресели се брате у опстину у којој примас плату, и да новац опет упуте за подстицај породицама са 3 и висе дјеце. Биолоски опстанак нам је угрозен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

16.06.2016 12:20

Купи сестро прње и фамилију и пут под ноге. У Њемацкој су инзењери, масинци и електрицари, веома цјењено занимање. Мозе се од плаца јако добро зивјети, цак и кад једно ради. Оставите тај тор звани РС. И направљен је да би се "овце" на ммалом простору лаксе хватале за сисање вуне и драње козе. Сто прије то боље. Тамо зиве само полтрони и послусни. Они који несто знају или су вец одавно отисли или се спремају за конацан одлазак. Распитајте се мало колико сколованих и писмених људи из БиХ напуста дрзављанство. На залост, нико од тих "паметних" из РС и Бих се не пита засто је то тако. Једног дана це и њима бити јасно. Мозда цак и касно за било ста боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

16.06.2016 14:39

ТАКО ЈЕ БАС СВЕ СИ У ПРАВУ, ИЗ ОВЕ ДРЗАВЕ САМО ТРЕБА БЈЕЗАТИ ТРБУХОМ ЗА КРУХОМ, МОЈЕ ДИЈЕТЕ ЈЕ ОТИСЛО ПРИЈЕ 20 ДАНА ЗА ЊЕМАЦКУ ЛЕГАЛНО, ИСЛИ СМО ДВЕ ПУТА У АМБАСАДУ ЊЕМАЦКЕ У САРАЈЕВО, МАСА МЛАДИ НАПУСТА ОВЕ ПРОСТОРЕ, НА КРАЈУ ЦЕ ОСТАТИ СВИ ТИ ПОЛИТИЦАРИ САМИ У ОВОЈ ОПЉАЦКАНОЈ ЗЕМЉИ А НАСА ДИЈЕЦА ЦЕ ИЗГРАДЈИВАТИ ДРУГЕ ДРЗАВЕ, НА ЗАЛОСТ А ТАКО ЈЕ, И НИЈЕ ОВО ДРЗАВА ЗА КОЈУ САМ СЕ БОРИО СА СВОЈИ 23 ГОД.

Name

бака вјерник

17.06.2016 00:46

Јованка сине,нигдје не купи прње.Ово је твоја земља и твоје дјечице.Ако такви оду остаће само негативна селекција изрода и ниткова. Црна рупа...ујдурма.Остани сине,Бог ће .Сада је ђаво одријешен као што је био на Велики Петак.Када се ђаволи свежу ти ћеш васкрснути.Такви требају да воде ову земљу.Не иди синко,остани...

Name

Нека их је срамота

16.06.2016 13:26

Јоко сунце моје! Иако не зивим у БЛ препознала сам те у овом писму и могу само да ти цеститам на одлуцности, цеститости и свему осталом, а знам и из какве постене и интелектуалне породице потицес па ме то ние изненадјује. Напротив. Али нека је срамота, не само директора, секретарице и иних у будзацкој сколи због таквог поступка према Теби и твојој породици, вец друства које није заинтересовано за породицу која је стуб друства, из које све потице. Трагицно је у коју ситуацију је доведено друство, породица, народ... Ста реци на све то.... Једино из срца могу Ти поруцити - децу за руке и пут под ноге преко границе да њима обезбиједис бољу будуцност, да не дозволис да њих неко тако безвриједан понизава ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јана

16.06.2016 17:54

Драга сестро имаш већ четворо дјеце не можеш им купити књиге па што ће ти још пето дијете.

Name

Веца

17.06.2016 08:49

Драга Јана, а колико дјеце ви имате? Дјеца су украс свијета. Лаксе је питати некога засто це му толико дјеце, него јасно и гласно признати да су, захваљујуци политицко економској ситуацији у насој земљи, наса дјеца ускрацена за много стоста. Страснооо

Name

јанко

17.06.2016 09:53

Није насе да одредјујемо колико ће ко да има дјеце али није наша ни обавеза да путем наших пореза плаћамо животне потребе људима који мисле да је довољно на роде хрпу дјеце и да је неко други због тога дужан да их издржава!

Name

Јана

17.06.2016 17:08

Драга Вецо имам троје дјеце од којих је двоје завршило факултете, једно има посао. Кад ми је муж остао без посла морала сам сама тражити неки посао. Исла сам чистити WЦ. Нисам имала никакву помоћ морала сам остављати дјецу саму код куће три сата. Старост моје дјеце је била од једне до пет година тада. Све сам издрзала

Name

сајо

16.06.2016 14:05

Ја цу платити књиге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

16.06.2016 23:06

А ста је са мојом децом, оцес да казес да цес да платис за сву децу у РС??

Name

Евил

16.06.2016 15:00

ТРИУМПХ WХЕН ГООД МЕН ДО НОТХИНГ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муха

16.06.2016 19:58

Залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

17.06.2016 13:58

Ево да први пут видим да трудноца спријецава размисљање. Као, гдје да заврсис факултет кад си трудна. Ја бих ипак рекао да је глупоца гора од трудноце. Поздрав зенама и мускарцима који јос имају храбрости да се посвете највазнијој ствари у зивоту, дјеци!

Name

Милојко

16.06.2016 20:50

Мила сестро само ми објасни кад стизе дипломирати ,бити 5 пута трудна и изузетан како наводис " најамни" радник ?! Мени се несто не уклапа са твојим годинама зивота? Пљување које ће услиједити ми не смета , али оно не може замијенити одговор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димитрије

17.06.2016 05:18

Зезаш пријатељу? Обична математика. Она има 36 година. најстарији син има 13 што значи да га је родила са 23. Факултет је уписала са 18-19 и завршила са 22-23. Значи удала се после факултета и то је то. Шта је спорно? Она је у принципу урадила све по реду и онако како смо то требали сви.

Name

ех

17.06.2016 06:52

Па милојко није свако студирао као ти а математика све казе

Name

Милојко

17.06.2016 09:11

Овај дио око студирање је ок, тацно је и за прво дијете , али како је била најамни радник у медјувремену са 5 трудноца ми и даље нисте објаснили а у школу сам исао тацно 23 године јер сам доста касно докторирао у 31.години?!

Name

зоро

17.06.2016 11:06

Ајд не дипр милојко има оно за тебе цпр милојко

Name

Милојко

17.06.2016 12:54

Да закљуцим као сто сам и предвидио у првом коментару одговора нема али има пљувања.

Name

леx

17.06.2016 13:23

Е мој милојко ста ли си ти докториро

Name

Јелена Шоја

16.06.2016 20:53

Мајка сам такође четворо дјеце. Желим да се сложим са вама. Живимо у Бијељини. Супруг и ја радимо. Значи нисмо никаква биједа. Наша дјеца живе нормално. Не тражимо никакву милостињу. Али да једна држава не може стимулисати баш ничим вишечлане породице. СТРАШНО .Прјети нам" бјела куга".Да ли неко размишља да се позабави том темом? Ми смо дјецу рађали себи, наравно. Али не би билио од вишка да нам дате вјетар у леђа. Па да се могу ја обратити другарицама са једним дјететом. Рећи им да смију даље да имају подшку државе. Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

17.06.2016 12:24

Ма боли кога брига сто ти имас четворо дјеци,ти си узивали ти си то хтјела и сад би да ти их неко храни,ма види молимте.Како Турци имају их по десеторо па нетразе помоц.

Name

Просвјетни радник

17.06.2016 12:06

Постована господјо Јованка, прије свега све похвале за храброст да у насој дрзави имате толико дјеце. Ја сам мајка, имам једно дијете,и наравно планирам да их имам јос. Код нас це свакако да Вас критикују за несто, па ме не цуди то сто казу да имате много дјеце, а оцекујете да Вам их дрзава сколује. Па да смо иоле нормални, сви бисмо били пресрецни да је сто висе таквих породица. Само Ви будите упорни у томе да Васе дијете добије бесплатне удзбенике,јер сигурно имате право на то. Немојте Ви, као један интелектуалац, да одустајете само зато сто су Вас извриједјали неписмени директор (јер такви данас владају код нас) и његова секретарица. Ни то сто радите за дневницу, није срамота, јер својој дјеци прузате примјер да се не мора красти,варати и убијати да бисте презивјели. Ова трула малоградјанстина овде смрди на километре. Сви би својој дјеци да обезбиједе све најбоље, а да их не науце основном- да буду људи прије свега. Ви не посустајте, јер понављм опет, имате сигурно право на то. Лијеп поздрав Васој породици и пољубац за свако Васе дијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

17.06.2016 15:48

Подигни главу и храбро интелектуалко!

Name

Братунац

17.06.2016 14:04

Па народе срам те било захваљујеш се овој храброј жени , а ниси способан за себе ништа да учинеш !!? Дигни главо стоко једна и не дај да ти пуне главу " језиком Босанским ", већ погледај како нас краду ...., а лафо није " Босански " већ Бошњачки ..... Ма нека га моја браћа Бошњаци зову како желе а ти Владо РС мени дај посо и мом дијету , дај ми живот достојан човјека , а нека они причају како њима мило .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СаМи

17.06.2016 20:24

Свака цаст

Name

Видомир

17.06.2016 15:39

Па коментари говоре каква смо држава а Бога ми и народ. Умјесто апсолутне подршке овој храброј жени погледајте питања и коментара. То само говори да нису само глупаци и простаци у политици него су свуда око нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

секретарица

18.06.2016 03:56

Земља у којој секретарица(вјероватно без конкурса доведена)стоји испред директора је најбоља илустрација декаденције једног друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

22.06.2016 21:09

тражили сте државу у држави имате државу у држави ал ту државу немате ви већ шачица лопова а ви мали ситни мучите муку

ОДГОВОРИТЕ