Галатасарај не жали новац: Бурусис главна мета, Атаману плата 800.000 евра!

Велике амбиције има истанбулски клуб за следећу сезону!

Кошарка 19.06.2016 | 21:45
Галатасарај не жали новац: Бурусис главна мета, Атаману плата 800.000 евра!
Турски кошаркашки клубови имали су успешну сезону. Фенербахче је стигао до финала Евролиге, а истанбулски ривал Галатасарај освојио је Еврокуп и сада жели значајно да ојача екипу за наступ у елитном европском такмичењу од јесени.

А да би то урадили, челници Галатасараја решили су да покушају да доведу центра Лаборал Куће, учесника Фајнал фора Евролиге, Јаниса Бурусиса.

Искусни 32-годишњи центар ове сезоне игра фантастично у Лаборалу, а претходно је као члан мадридског Реала освојио Евролигу.

Није, додуше, Бурусис једина мета Галатасараја на позицији центра, већ је ту и словеначки интернационалац Ален Омић који носи дрес Гран Канарије.

Поред тога, истанбулски великан договорио је продужетак сарадње са тренером Ергином Атаманом и то по знатно бољим финансијским условима за овог стручњака.

“Постигли смо договор са Атаманом. Повећали смо му плату са 500.000 на 800.000 евра. Такође, нећемо продужити сарадњу са Стефоном Лазмеом јер може опет да направи грешку. Понудили смо и уговоре центрима Алену Омићу и Јанис Бурусису и сада чекамо њихов одговор“, рекао је функционер Галатасараја Чан Топсакал, а преноси портал Еурохупс.

Екипа Галатасараја ове сезоне освојила је Еврокуп победама над Гран Канаријом у финалу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар