Бекер: Бољи сам тренер, него што сам био играч!

Немац и Србин сарађују већ три сезоне, а Борис Бекер је након Новаковог освајања Ролан Гароса рекао оно што не би баш свако...

Тенис 21.06.2016 | 12:45
Бекер: Бољи сам тренер, него што сам био играч!
Када је у децембру 2013. године Новак Ђоковић обелоданио да ће убудуће сарађивати и некадашњим тенисером Борисом Бекером, реакција многих је била: Зашто!?

Немац и Србин ни по карактеру, а ни по стилу тениса, нису толико слични један другом, али се сарадња у последње три године показала као прави потез. Није био чак ни "додатак" уз добро познатог Марјана Вајду, већ се и у Новаковој игри могло видети побољшање у одређеним сегментима.

Од доласка Бекера српски тенисер је освојио шест гренд слем титула, и ону која му је једина недостајала, па се може рећи да и у њима има доприноса немачког тренера. То не крије ни Новак.

Када је подигао пехар Ролан Гароса видело се да му је "пао камен са срца", а чини се да је слична ситуација била и са Борисом Бекером који је, као и Новак, био под притиском јавности након пораза у финалу 2015. године од Стена Вавринке.

Велики тенисер је одједном постао велики тренер. Мало који тенисер, који је притом и власник шест гренд слем титула, би после три сезоне "тренирања" рекао овако нешто.

"Морам да признам да сам бољи тренер него што сам био тенисер", казао је Бекер за немачке медије и истакао да он Новаку највише помаже око припреме и анализе следећег противника, као и о неким специјалним ситуацијама.

Има план за наредни период.

"Већ смо букирали карте за Вимблдон. Свесни смо тога да је ово историјска прилика. Олимпијске игре су такође велика Новакова жеља, па ћу ја и због тога са њим бити у Рио де Жанеиру", казао је Борис Бекер за немачке медије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар