Звезди „горуцка“ под ногама! Позајмљено 300.000 евра, чека се 1.200.000 од Макабија, Аполона и Гаспрома!

Исплаћен део премија и плата, али не према свим играчима!

Фудбал 16.06.2016 | 12:30
Звезди „горуцка“ под ногама! Позајмљено 300.000 евра, чека се 1.200.000 од Макабија, Аполона и Гаспрома!
"Није да нам баш гори под ногама, али почело је озбиљно да нам горуцка", гласи једна од култних реченица покојног Велимира Бате Живојиновића у Балкан експресу.

Некако реченица с почетка текста најбоље описује стање у Црвеној звезди два дана након почетка припрема. Капитална појачања, од Канге преко Бисесвара и штопераМитровића, и даље се чекају. Надају се одговорни с Маракане да ће тим за европске квалификације бити комплетиран с поласка на базични део припрема који је заказан за 27. јун... Видећемо да ли са Угом Вијеиром или без њега који је изгледа „изгубио“ авионске карте, па је одложио долазак у Београд. А када ће се сналажљиви Португалац појавити у Београду не зна се...

Међутим, није то једини каменчић који жуља управу и стручни штаб Црвене звезде. Заостала дуговања из прошле сезоне, према актуелном играчком кадру, претила су да запале пожар у Љутице Богдана. Истина, спрски шампион има озбиљна потраживања, већа од милион евра. Макаби и даље дугује рату за Предрага Рајковића од 500.000 евра, чека се и да Аполон (читај Пини Захави прим. аут.) очисти дуг на име откупа Луке Јовића (око 600.000 евра), а у Љутице Богдана и даље чекају бонус који им припада по слову уговора са Гаспромом. Руски нафтни гигант треба да уплати награду (или бонус) од 250.000.

С поменутим средствима Црвена звезда би купила мир, бар до почетка квалификација, а потом би можда  маркетиншким активностима успела да удахне залиху финансијског кисеоника. Ипак, како се поменути клубови и Гаспром нису огласили, поједини челници Црвене звезде морали су да позајме 300.000 евра. Свота довољна да се бар мало испоштује постојећи играчки кадар.

Исплаћене су премије, као и део заосталих плата. И то не према свим играчима, пошто се незавнично може чути да су момци са мањом минутажом провели одмор празних џепова, без могућности да отпутују на неко од егзотичних дестинација.

У том финансијском вртлогу Црвена звезда мора да делује брзо. И да се нада да ће још брже Макаби, Аполон и Гаспром измирити обавезе. Све остало натераће челнике и стручни штаб Црвене звезде на импровизацију. А то у Европи баш и не пролази.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар