Лукач: МУП ће имати двије нове управе

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач најавио је да ће у наредном периоду бити формиране двије нове управе за борбу против организованог и тешког криминалитета и за полицијску подршку.

Република Српска 15.06.2016 | 22:57
Лукач: МУП ће имати двије нове управе
"У оквиру управе за полицијску подршку наћи ће се, осим високотехнолошког криминалитета, форензика и све активности које су заједничке за све остале управе и центре МУП-а", рекао је Лукач новинарима у Бањалуци у паузи Проширеног колегијума министра унутрашњих послова Републике Српске.

Он је истакао да ће новом организацијом МУП-а ова институција много боље функционисати и одговорити свим задацима.

Лукач је истакао важност специјализовања полицајаца за одређене сегменте, прије свега, најтежа кривична дјела попут убистава, разбојништава и слично.

Коментаришући јучерашњи догађај у Зворнику, Лукач је рекао да нема елемената кривичног дјела тероризма, те да је ријеч о лицу које има одређених психичких проблема.

"Очигледно да је ријеч о насиљу у породици. С обзиром да је нанио тешке тјелесне повреде мајци и ранио оца, квалификација дјела ће вјероватно бити изазивање опште опасности и покушај убиства", навео је Лукач.

Он је додао да нема показатеља да је ово лице у било каквим терористичким организацијама.

Лукач је оцијенио да нема никаквих промјена у параџематима у Федерацији БиХ, односно да и даље живе по својим правилима и не поштују законе БиХ, због чега могу потенцијално бити мјеста за развој терориста.

Он је навео да се све већи број регрутованих људи у тим камповима за сиријска ратишта сада враћају у БиХ.

Извор: Срна

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Мики

15.06.2016 13:32

А ста је са Управе за криминал политичара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

15.06.2016 18:09

Двије нове управе да прикривају лоповлук твојих сефова...ви сте срамота за овај народ!

Name

ха,ха

15.06.2016 13:35

Па и ово сто имамо нам је превисе,ни они ниста не раде,кад то удуплате тек онда ниста од посла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лупај

15.06.2016 14:53

Види се да немас појма

Name

НЕМОГУ ВИШЕ.

15.06.2016 17:57

КО ЋЕ ТО СВЕ ИЗДРЖАВАТИ'ЈОШ МАЛО ПА ЋЕМО ПОСТАТИ ПОЛИЦИЈСКА ДРЖАВА.ЕФЕКТА НИКАКВОГ.

Name

ЦАМИ

16.06.2016 10:30

Полицамен не с.ри вјероватно си заврсио ВСУП и радис неких 2 мјесеца и вец си постао паметан стуцњак, тим ставом нецес одмаци далеко, поцепај који пар ципела па стани у ред...

Name

ПолицаМен

15.06.2016 13:50

Замислите која бесмислица. Министар хоће да едукује кадрове МУП-а да што професионалније и стручније раде свој посао. Гледе ради, ми у МУП-у у СКП (сектор крим полиције) имамо људе који раде као криминалистички инспектори а по занимању су менађери, или наставници физичког или музичког васпитања итд. Нема никакве логике. Ти људи немају основно теоријско стручно знање да би иоле нешта стручно знали урадити. Још је гора ситуација у руководећем саставу који чине кадрови доведени са колца и конопца. Ту се махом налазе политички подобници постављени да слушају и раде како им се каже из политичке партије СНСД-а. Шта може један Менаџер маркетинга који је ту своју диплому купио у Србији да допринесе у раду МУП-а кад је прије те школе имао средњу тесарску, а у МУП примљен током рата без икаквих провјера. Ово је жалосно што пишем, али пука и горка гола истина. Проблем МУП-а РС јесу кадрови. На кључним позицијама морају да буду стручни и доказано способни кадрови, а не подобни партијски послушници. Ми у МУП-у имамо командире станица и начелнике разних ресора који не знају два члана закона да протумаче, а високо котирају унутар МУП-а. То је горући проблем који Министар треба да рјешава а не да као каква баба трачара прича бајке по новинама и приче за малу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГоГа

15.06.2016 14:37

Ја тебе ПолицаМен разумијем, и разумијем твој бијес сто у МУПу имате менадзера, наставника, и слицно. Али, ако се зна да су све дрзавне институције приватне фирме, ето посла менадзеру. Да открије крадју сефова менадзера или им показе како се краде а да их се не открије. А наставник музицког, физицког, ликовног. Ако премијер мозе да буде наставник енглисх мозе и обицан муповац бити наставник физицког. Колеге се најбоље разумију. И у добру и у злу.

Name

врс

19.06.2016 15:36

Виша/висока школа унутрашњих послова је струковна школа и не даје академски звање и образовање! Неуставно је ту школу фаворизовати у односу на нпр правни, дефектологију, криминслистику, сигурност, безбједност, криминологију, војну академију, информатику, пмф итд! Уз дужно поштовање то је ипак само школа а не фаx! Ви можете покушати дискриминисати нас остале али вам то неће проћи!

Name

Вратија се Симе

15.06.2016 14:44

Пазите, министар даје квалификацију једног кривицног дјела. Туго моја. Далеко смо догурали, нема ста. Ста је цовјек по струци? Цак да је и доктор правних наука, а сигурно није, не би смио себи да дозволи да даје квалификацију једног кривицног дјела. Његово је да уради сто је у његовој надлезности, а квалификацију даје неко други. Али тако нам је кад смо побркали све лонцице. Све три врсте власти су спојене у једну или, сто је јос горе, у једној особи, тако да ниски слузбеници и мисеви мекињаси прво оду по своје мисљење па лупају "ко Максим по дивизији". Туго моја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цика Јова иза Цоска

15.06.2016 14:47

Зар до сада није постојало посебно одјељење за борбу против теских облика организованог криминала. Ако нисмо, јасно је засто нам је тако како нам је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицијска подрска

15.06.2016 14:57

Свака цаст Министре.Слузби је потребна Управа за полицијску подрску која це допринијети вецој безбједности градјана,борби против тероризма и борби против криминалитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

15.06.2016 17:11

Муп је у свим досадасњим акцијама доказао да је легло криминала. Слузе политицарима и криминалцима и никада се то неце променити. Част изузецима којих је у Бијељини врло мали број.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гога

16.06.2016 09:33

Овај це измислити јос и Управу за сефове смјеена, водје сектора итд, само да угнијезди своју екипу

ОДГОВОРИТЕ
Name

муо

16.06.2016 09:59

Полицијска мафија и тацка.Од њих треба поцети правити правну дрзаву након сто их пола дрзаваправна пихапси као покровитеље теског и органузованог криминала.

ОДГОВОРИТЕ