Видео - Звезда нашла замену за Вијеиру: Стиже колумбијски ''Анђео голова''!

Црвена звезда у поодмаклој фази преговора са Мигелом Муриљом, нападачем славног Пењарола!

Фудбал 15.06.2016 | 22:00
Видео - Звезда нашла замену за Вијеиру: Стиже колумбијски ''Анђео голова''!
Португалци су преселили Уга Вијеиру у Олимпик из Марсеља, на Маракани су то категорично демантовали, али су увелико почели да траже адекватну замену за другог стрелаца Суперлиге! Црвена звезда је у поодмаклој фази преговора са једним од најталентованијих колумбијских нападача Мигелом Муриљом, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Момак који носи надимак Анђео голова тренутно брани боје славног Пењарола из Монтевидеа, где игра као позајмљени фудбалер Депотива из Калија. Управо је потенцијално појачање Црвене звезде имало велику улогу у освајању шампионског пехара који је ове сезоне завршио у трофејној сали Пењарола. На 11 мечева постигао је седам голова.

Према информацијама МОЗЗАРТ Спорта Муриљо би дошао у Црвену звезду као позајмљен играч, а наводно српски шампион би имао првенство откупа. Пењарол је његову позајмицу од Депортиво Калија платио 200.000 долара уз опцију да може да га откупи за два милиона.

На Маракани су озбиљно скаутирали потенцијал младог Колумбијца и дошли до закључка да би Муриљо представљао капитално појачање за европске квалификације. Реч је о аутентичном централном нападачу којег пред супарничким голом „хоће лопта“. Висок је 184 центиметара и на доступним видео-клиповима делује као изузетно снажан фудбалер. Ипак, најјача референца му је то што га, као што смо написали, „хоће лопта“ и што је способан да полушансу претвори у гол. А то је Црвеној звезди потребно у наредним квалификацијама.

Црвена звезда је имала лоша искуства са фудбалерима из Латинске Америке који нису осетили барут европског фудбала. Последњи пример је Едсон, али у Љутице Богдана су увери да би са Муриљом погодили право у центар. Иако има 22 године Муриљо има озбиљан рејтинг у Јужној Америци. Новинари у домовини описују га као колумбијског Балотелија због талента и снажног тела (не и због понашање прим.аут). Има и оних који га називају колумбијским Албертом Спенсером. За неупућене реч је о једном од најбољих еквадорских играча у историји, који је као Муриљо сипао голове у Пењаролу.



Потенцијални трансфер Вијеире само би убрзао преговоре са Муриљом који је решен да се окуша у европском фудбалу. Наредних дана требало би да уследи завршни чин преговора између Црвене звезде и момка са надимком Анђео гола. Али ту не би била стављена тачка на појачања у самом нападу. Близу Маракане је и даље млади репрезентативац Србије Урош Ђурђевић.

Мигел Муриљо је поникао у Депотиво Калију. Дете је клуба која је експлодирало током 2015.године. У случају да склопи договор са београдским клубом Муриљо би био трећи Колумбијац у историји Црвене звезде. Пре њега црвено-бели дрес су носили Маурисио Молина и Кристијан Борха.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар