ЕУРО - најава: Португалци без милости према Исланду!

Кварежма под знаком питања, али не би то требало да има превелик утицај на резултат.

Фудбал 14.06.2016 | 19:30
ЕУРО - најава: Португалци без милости према Исланду!
Исланд је могао да има и лакшег противника на свом дебију на неком великом такмичењу. Без обзира на чињеницу да ће момци са севера Европе бити наоштрени на то да покажу целом фудбалском свету да се нису случајно нашли у Француској на рачун Холандије, све осим кеца на стадиону “Жофроа Гишар” у Сент Етјену било би истинско изненађење.

Португалија је један од фаворита из сенке. Реч је о екипи која је одличан микс прекаљених интернационалаца и врхунских талената и коју као капитен предводи Кристијано Роналдо, суперзвезда с неутољивом глађу за победама и трофејима. Изабраници Фернанда Сантосапрошетали су се кроз квалификациону групу у којој је играла и Србија; једини пораз претрпели су на самом старту од Албаније на домаћем терену (0:1), али лекцију о потцењивању научили су за десетку пошто су све остале мечеве решили у своју корист. Стога ће Исланђане да схвате максимално озбиљно, а наруку им иде и то што су много покретљивији од њих – разлику у техничкој обучености да и не помињемо – па не би требало да имају потешкоћа у успостављању брзе игре кратких пасова и продора по боковима.

Видело се то јасно и у генералној проби против Естоније, која истина није калибар Исланда, али нису ни острвљани бог зна колико квалитетнији. А Естонци се нису добро провели. Рикардо Кварежма, играч који никада није до краја испунио пун потенцијал баш зато што га није било на великим утакмицама, дао им је три комада, наместио још два и препоручио се селектору на уштрб Нанија, па би, ако буде потпуно спреман, а то још није сигурно, требало да буде у стартних 11.

Све то би морало да резултира недостижном предношћу Португалије већ после првих 45 минута и рутинском одрађивању посла у наставку утакмице. 

ПОРТУГАЛИЈА – ИСЛАНД
уторак 21.00

Стадион: Жофри Гишар, Сент Етјен;
Капацитет: 41.500;
Судија: Кунејт Чакир;

Португалија (4-1-3-2): Патрисио - Седрик, Карваљо, Пепе, Гереиро - Данило - Мутињо, Андре Гомес, Жоао Марио - Кварежма, Роналдо;
Исланд (4-4-2): Халдорсон - Севарсон, Р. Сигурдсон, Арнасон, Скуласон - Гудмундсон,  Г. Сигурдсон, Гунарсон, Бјарнасон - Бодварсон, Сигторсон.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ПОРТУГАЛИЈА
Бугарска (Д)      0:1
Белгија (Д)           2:1
Норвешка (Д)     3:0
Енглеска (Г)       0:1
Естонија (Д)         7:0

ИСЛАНД
САД (Г)                2:3
Данска (Г)          1:2
Грчка (Г)             3:2
Норвешка (Г)     2:3
Лихтенштајн (Д)  4:0

МЕЂУСОБНИ СКОР
2              2              0              0              8:4

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар