Ево шта је наљутило СНСД-овца Петровића

“Да би употпунио своју деценијску спрдњу са Требињцима, предсједник Додик је за коначни обрачун са опозицијом, и одуговлачење потпуног економског слома, а самим тим и нестанка Републике Српске,  за своје првокласно топовско месо одабрао, ето ти случајности, баш 'ортодоксног Требињца' Луку Петровића, који има желудац за попишати се по свима нама, онако уз осмијех."

Свијет 14.06.2016 | 16:57
Ево шта је наљутило СНСД-овца Петровића
"Наравно, чим га 'испуца', према неписаном правилу политичке проституције, Луки од Додика слиједи судбина Славице Ињац и других. Тада ће се смијати само Додик, јер Додик се у Српској увијек задњи смије. Бар је до сада тако било.”

Када је, сад већ бивши генсек СНСД-а Рајко Васић студенте Републике Српске назвао копиладима, након чега је и поднио оставку на ту позицију (додуше само фиктивно), било је заиста нереално претпоставити да је ту количину простаклука и примитивизма на политичкој сцени Републике Српске могуће надмашити, у било ком облику – икада. Ипак, то се догодило јуче, када се његов, опет морам нагласити „фиктивни“ насљедник Лука Петровић, или како га зове предсједник РС „ортодоксни Требињац“, наругао са свим грађанима Републике Српске, без обзира на националну, партијску или било коју другу припадност.

Одмах након поменуте изјаве, у фејсбуков инбоx стигле су ми десетине порука од колега и познаника, а све у контексту: „видје ли шта рече Лука, јел’ могуће ово?“.

„Могуће је наравно“, одговарам и додајем – „ово је прави Лука“. Мало људи у Српској има желудац за изговорити овако нешто и остати на ногама. Лука је прави партијски човјек, коме једнаким интезитетом расту и политичке амбиције, и имовински картон. У таквој ситуацији, уз апсолутну подршку предсједника Српске и МУП-а Републике Српске, Лука Петровић је, потврђује нам то и његов цинични осмијех – спреман на све. Али баш све.

Као потврду да је зарад личне користи спреман на све, ваља се присјетити и локалних избора 2012. у Требињу, када је, да би у потпуности преузео требињски СНСД – Лука Петровић својих више од 1200 гласача које лично контролише, окренуо да гласају за Небојшу Вукановића, чиме је са чела општине, након осмогодишње владавине скинуо свог партијског колегу али и највећег конкурента Доброслава Ћука, што је на крају најбоље искористио ПДП-ов Славко Вучуревић, и побиједио у тада врло занимљивој изборној трци.

Петровић дакле те 2012. остварује свој први велики циљ – преузима требињски СНСД, а већ 2014. на Општим изборима у БиХ остварује и први велики изборни резултат, када је Источна Херцеговина огромном подршком СНСД-у, слободно то можемо рећи – спасила Милорада Додика од губитка предсједничког трона. Увјеривши се у његову способност манипулације гласачким тијелом, Додик након скандала са Васићем схвата да је управо Петровић човјек који му је потребан на позицји генсека странке, те га и поставља на то мјесто.

Додику као Милораду Додику, Требиње и Источна Херцеговина не значе ама баш ништа, али као педсједнику СНСД-а, значе му много, а највише из два разлога. Први је тај паразитски хидроенергетски сектор (ЕРС, ХЕТ, РиТЕ Гацко) из којег власт (=СНСД) извлачи новац неопходан за политички опстанак на нивоу цијеле Републике Српске. Други разлог свакако је и блискост са епископом захумско-херцеговачким Григоријем, који ужива велико повјерење и углед код гласачког стада, не само у нас Херцеговаца, него Срба, али и свих других конфесија у БиХ, уопштено.

С тим у вези, Додику није потребно да зарад политичког утицаја, Херцеговцима уступа било коју министарску позицију у Влади Републике Српске, нити ће. Кафа са владиком и Кустурицом под платанима, уз фотељице и подруме у хидроенергетском сектору, и више су него довољне за врло велику моћ “Савеза независних социјалдемократа” у Требињу.

Да би употпунио своју деценијску спрдњу са Требињцима, предсједник Додик је за коначни обрачун са опозицијом, и одуговлачење потпуног економског слома, а самим тим и нестанка РС,  за своје првокласно топовско месо одабрао, ето ти случајности, баш „ортодоксног Требињца“ Луку Петровића, који има желудац за попишати се по свима нама, онако уз осмијех. Наравно, чим га „испуца“, према неписаном правилу политичке проституције, Луки од Додика слиједи судбина Славице Ињац и других. Тада ће се смијати само Додик, јер Додик се у Српској увијек задњи смије. Бар је до сада тако било.



Да не бих даље одуговлачио, а у вези са јучерашњом, и за један грам мозга – понижавајућом изјавом генсека СНСД-а, закључио бих са поруком: „Лука, свака ти част!“. Свака ти част „брате“, јер знамо сви ми да ће за СНСД и ове године гласати на хиљаде дјеце погинулих бораца Републике Српске, студената, самохраних мајки, болесних и немоћних, писмених и неписмених, понижених и „попишаних“ Требињаца, Херцеговаца, грађана Републике Српске (неко за пакетић хране, врећу кромпира, 50 КМ, фотељицу са платом од 370 до 1500 КМ – како коме „граси падну“).

Оне Републике Српске у којој је годишњи борачки додатак 135 КМ, дјечији надоплатак 50, помоћ за кућну његу 80, најмања пенизија 165 (у ФБиХ 320 КМ), број становника по квадратном километру 52 (у ФБиХ је 95), и у којој је власт за треће и четврто дијете у Буџету за 2016. годину одвојила нула КМ. Зашто? Зато што режим у РС има један једини главни циљ, а то је раселити Српску и владати што лакше и што дуже. Добро им иде, мора се признати. Само у Требињу, у првих 7 дана 2016. године рођено је ЈЕДНО ДИЈЕТЕ.

Дакле, сви горе наведени, према правилнику СНСД-а, ако изразе било какво незадовољство квалитетом живота у овој д.о.о. Републици, како каже господин Петровић – биће ИЗДАЈНИЦИ. Браво. Е сад, ако су ови што се зову опозиција – заиста опозиција, онда би моментално, као први и једини прецизно дефинисан захтјев, на наредним најављеним протестима, великим словима требали исписати:

1. СМЈЕНА ЛУКЕ ПЕТРОВИЋА СА СВИХ ЈАВНИХ ФУНКЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. САД И ОДМАХ!

Па онда све остало.

П.С. Да се разумијемо, лупетање СНСД-а о патриотама и издајницима, у било којој другој држави на свијету не би прошло ни код малољетника. Али, није Лука Петровић пао „с Марса“ и није нам га убацио Ватикан. Он је ту међу нама. Ми смо Лукини – Лука је наш. Рођени – ортодоксни Требињац. Неког је срамота, а неког и није.

Драгиша Сикимић, главни уредник портала “Моја Херцеговина”
(Фото: Моја Херцеговина)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Чучук Стана

14.06.2016 15:01

И чудите се што му је пријетио??? ПА ПРИЈЕТИО БИ МУ СВАК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

14.06.2016 15:55

Ма ста ти прицасм мали мраву... Мрс у тор!

Name

Требињац

14.06.2016 15:02

Свака му је на мјесту! Најбоље га је описао.То је тај "поносни Херцеговац" Лука Петровиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

14.06.2016 15:03

Јадо,ниста друго!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТБ

14.06.2016 15:04

Називајуци борце издајницима запецетио је своју политицку каријеру.Људи окрецу главу од њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

14.06.2016 16:56

А борци су дигли глас против униставања РС тацно кад? Подсјети ме.

Name

Цепелица

14.06.2016 17:08

И ја сам борац, али се не осјецам прозваним. Пуна подрска Луки Петровицу.

Name

???

15.06.2016 06:53

Цепелица незнас ни ти сам ста си али добро ваљас глупости па се дрзи Луке

Name

Ау

14.06.2016 15:11

Колико идиота се бави политиком - неце на добро да изадје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бартула Карим

14.06.2016 15:21

Е јадни јадо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА

14.06.2016 15:23

Све цемо вас покуповати за брашно,глупи Херцеговци.Врећа брашна,кеса макарона и 20 км и има да гласате и питате за кога још са листе СНСД-а.Јел треба и за које кандидате,или само странка СНСД-е.Већа сиротиња,лакша манипулација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

исток

14.06.2016 15:35

Добар је Лука, није то тако црно како понеко износи небулозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.06.2016 15:54

Мој ти Лука, истина боли ма како сурова била! Јагње моје мало, у овом слуцају зртвено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који сад Лука? јел' Додин?

14.06.2016 17:32

Кад необразованим људима дас власт на***ао си.Спремни на све само да је задрзе и ту ти нема спаса.

Name

Биља

14.06.2016 17:45

Свака цас Сикимицу.браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

14.06.2016 17:51

Јадан ли је овај Лука! Прави издајник поносне Херцеговине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

15.06.2016 04:41

Јели то она Лука Петровиц сто га сиром насе РС али и Србије знају под надимком Тендер? Прица се да тријеби по дубини једну по једну дрзавну фирму, агенцију, фонд, установи и сл како би утврдио ко припада којој партијског организацији јер само припадници партије могу да руководе. Избори иду и мора се запосљавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

15.06.2016 05:56

Свако ради оно сто зна. Драгиса је лепо написао све сто и обицан свет зна и о Луки, Додику и СНСД-у. А Лука се као наљутио. Има потпуно право. Уме цовек да пљује, бахат је, циницан и да не набрајам врле му особине, плаћен дебело да све то цини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

15.06.2016 06:09

ЖИВИО ЛУКА, ЖИВЈЕЛО ТРЕБИЊЕ, ЖИВИО СНСД-Е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

15.06.2016 06:26

ХИТНО ПРОТЕСТ У ТРЕИЊУ И ОСТАТ ДОК СЕ НЕ МАКНУ СВИ ДЕЗЕРТЕРИ,ЛУКА,ТАМИНДЈИЈАМСВЕ РЕДОМ,КУЦИ,А НА ЊХОВА МЕСТА,БОРЦИ,ЊИХОВА ДЕЦА,УСТАЈ ПОНОСНА ХЕРЦЕГОВИНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

15.06.2016 07:12

Како само надју такве мајмунцине да их представља тај снсде...па они бас немају ста понудит...и опет има пун к.... кретена који гласају за те мајмунцине...сваста...какав смо ми ентитет,ил како велики баја казе дрзава....

Name

тб

15.06.2016 12:11

Па сзп је власт у требињу и гори су од снсд

Name

ВАЛУТА

15.06.2016 07:15

За 1 пиву добијеш глас. гаде од народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

15.06.2016 07:29

Само у Требињу, у првих 7 дана 2016. године рођено је ЈЕДНО ДИЈЕТЕ.Ста би Лука ту требао да уради он има цетверо нек су зиви и здрави.Кад овако некоме прикаците све и сваста онда испадне да није крив низаста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

15.06.2016 11:47

Лука би требао да се бави поштеним радом а не да ради за мафијаша и да запошљава по правди а не страначкој послушности и корупцији. Лука наравно да има четворо дјеце када је и превише материјално обезбијеђен. Зато ја немам ни жену јер сам 10 година након завршетка студија на бироу и нон-стоп гледам тек свршене студенте како се запошљавају и жене а ја не могу ништа од тога због корупције. Требало би још да Петровић прави дјецу и свим другим женама јер нама свеједно не требају кад нисмо у стању да будемо криминалци и мафијаши па да дођемо до посла а тиме и до услова да можемо не само засновати породицу,него и наћи нормалну дјевојку.

Name

Дон Кихот

15.06.2016 08:34

И јесу обојица дебили , и Петровић и Баја којем се овај диви како зна улице по Требињу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Та Тране

15.06.2016 09:18

Организујте протест у Требињу па цете видјети да це вас доци 10-15 Не зато сто подрзава СНСД, него зато сто народ не вјерује висе ником. За постен свијет СВИ СУ ИСТИ и нема висе воље ни зеље да подрзава било кога. Овај Лука је лупез, али какви су остали. Бољи од Луке ???? Несто нисам сигуран...

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

15.06.2016 10:49

Зив нам био Лука нас...будуци градонацелник и цовјек за све похвале..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куки

15.06.2016 14:10

Одвратна њуска и лапрндало надам се да це једног дана заврсити на робији.

ОДГОВОРИТЕ