Смјена на ХРТ-у: ЕУРО се не прати "домољубно"!

Вршилац дужности директора Хрватске радиотелевизије Синиша Ковачић, изненадно је сменио једног од својих најближих сарадника, Јозу Баришића, објављено је данас.

Фудбал 14.06.2016 | 18:00
Смјена на ХРТ-у: ЕУРО се не прати "домољубно"!
Баришић, досадашњи в.д. директора Пословне јединице Програм, званично је смењен “због потребе активнијег испуњавања програмских циљева јавнога сервиса”, кажу на ХРТ-у.

Како сазнаје "Телеграм", под “активнијим испуњавањем програмских циљева” крије се незадовољство Управе због одређених политичких пропуста.

Синиша Ковачић је, како се тврди, при преузимању дужности казао како ће ХРТ “почети да ради у националном интересу”, а Телеграмови извори кажу да се вођству државне телевизије учинило да се том политиком нису водили на почетку Европског првенства.

Непосредни повод Баришићеве смене, кажу два независна извора, је недавна емисија "Увијек контра", у којој се, на дан почетка Европског првенства, расправљало о хрватском фудбалу.

"Уместо ширења позитивних емоција и еуфорије ради скорог наступа Хрватске на Еуру, сматрају надређени на ХРТ-у, шеф програма допустио је спрдање с репрезентацијом и изношење дубиозних тврдњи о фудбалу, објашњавају извори. Због тога је Управа ХРТ-а одлучила да Баришић мора отићи".

Исту тезу о емисији Увијек контра изнели су Здравко Мамић и Велимир Бујанец у синоћној емисији Бујица.“Била је то”, рекао је Бујанец, “једна представа против хрватског фудбала, а Хрват у студију био је Игор Зидић којег фудбал не занима. Позивали су људе да не гледају утакмицу Хрватске и Турске, и то на јавној телевизији коју сви плаћамо”.

Јозо Баришић досад се сматрао десном руком Синише Ковачића, а на водећу позицију дошао је пре нешто више од три месеца, након смене прошлог руководства ХРТ-а. На негово мјесто, саопштили су из ХРТ-а, стиже Дражен Миочић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар