Убица из Париза већ био осуђиван за тероризам

Мушкарац осумњичен да је протекле ноћи убио француског полицајца и његову супругу у нападу повезаном са тероризмом већ је осуђен 2013. године за учешће у џихадистичкој организацији повезаној са Пакистаном, јавља АФП, позивајући се на изворе блиске истрази.

Свијет 14.06.2016 | 10:30
Убица из Париза већ био осуђиван за тероризам
Нападач, који је протекле ноћи убио 42-годишњег полицајца у предграђу Париза, а потом у његовој кући држао као таоце његовог сина и супругу, која је такође нађена мртва, идентификован је као Лароси Абала (25).

Неименовани извори блиски истрази наводе да је Абала пре три године осуђен на трогодишњу затворску казну због "злочиначког удруживања у циљу извођења терористичких чинова", а судило му се заједно са још седам оптужених.

За ноћашњи напад и убиство полицајца и његове супруге преузела је одговорност Исламска држава (ИС), објавила је на свом сајту агенција Амак, повезана са ИС.

Француски председник Франсоа Оланд за јутрос је заказао хитан састанак поводом ноћашњег напада.

Нападач је на смрт избо 42-годишњег полицајца пошто се око 21 сат вратио кући, а напад се догодио у Мањанвилу, 50-ак километара северно од Париза и 20-ак километара од града Ле Миро где је полицајац радио.

Припадници специјалних снага француске полиције убили су нападача након што су пропали преговори о предаји.

Правосудни извори у Француској рекли су да је истрага о ноћашњем инциденту поверена антитерористичкој јединици канцеларије тужиоца због коментара које је нападач изнео током дуготрајних преговора.

Уколико се потврди да је напад дело ИС, реч је о првом нападу екстремиста на територији Француске након што је француска влада увела ванредно стање после низа терористичких напада у Паризу новембра прошле године у којима је убијено 130 људи.

До најновијег инцидента у Француској дошло је у тренутку када је та земља, иначе оснивач коалиције на челу са САД која изводи ваздушне ударе на ИС, већ под јаким мерама безбедности у страху од терористичких напада током Европског првеснтва у фудбалу које је тамо почело у петак.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

14.06.2016 08:37

Добро је био осуден кад је опет реприза била одма на електричну столицу и ћао !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма није могуце ! :-)

14.06.2016 09:50

Све су то плаценици МОСАД-а и ЦИА-е (Цаннабис Инхалерс Ассоциатион).

ОДГОВОРИТЕ