Како да овог љета два пута одете на море

Да је време заиста новац, можда најбоље знају туристи који уплаћују летовање преко “ласт минуте” понуда и штеде чак по неколико стотина евра.

Регион 13.06.2016 | 22:10
Како да овог љета два пута одете на море
Туристичка предсезона увелико траје, па многи праве планове за летовање. Међутим, ко жели најрационалнији план требало би, заправо, прво да спреми новац, спакује ствари и одреди датум путовања, па тек неколико дана пре поласка одреди дестинацију.
 
"Већ неколико година летујем преко `ласт минуте` понуда пошто сам схватила да тако могу да идем два пута у три месеца на море уместо једном. Одем почетком јуна и септембра по десет дана и до сада се ниједном нисам вратила незадовољна јер се пре него што се одлучим за понуду на интернету уверим какав је смештај и локација", објашњава Бојана А. из Обреновца.

Она наводи да се у свако доба године може наћи барем неколико “ласт минуте” понуда и одабрати најбоља.

 Како истиче, неретко летује и по упола нижој цени.



"Рецимо, прошле године сам ишла у јуну у Лефкаду за свега 45 уместо 80 евра, а понуду сам нашла недељу дана пре поласка. Док сам у септембру четири дана пре лета уплатила полупансион на Криту за 320, што је за чак 180 евра мање од регуларне цене. Идем 12. јуна на Тасос за 140 уместо 170 евра, а резервисала сам пут у среду, 8. јуна", наглашава Бојана.

Ипак, није лоше имати и план Б за случај да у жељено време не нађете одговарајућу дестинацију у понуди, премда у агенцијама истичу да готово увек имају “ласт минуте” понуда чак и за врло популарне дестинације као што су Лефкада, Скијатос, Хургада, Алања или Сицилија. Није занемарљиво ни то што се и код оваквих понуда може најпре платити само аконтација од 40 одсто док се остатак може дати у ратама до новембра.

"Рецимо, аранжман на Сицилији смо последњег дана продали за само 80 евра уместо 480 евра, што је `ултра ласт минуте`. У среду су нам отишла последња два места за Крит 13. јуна за 540 уместо 800 евра. То чинимо само да бисмо смањили минус пошто ми свакако губимо новац `ласт минуте` понудама јер смо аранжмане унапред уплатили", објашњава Саша Зарић из једне агенције.

У агенцијама уверавају да су сва путовања по “ласт минуте” условима идентична аранжманима за које се плаћа пуна цена.

"`Ласт минуте` се може појавити за било коју дестинацију и било који полазак. Агенције овакве понуде не планирају, оне се десе услед околности као што су додатни капацитети од ино-партнера или одустајање путника од путовања", истиче Ивана Ђурић, запослена у једној агенцији.

Извор: Блиц
Фото: Гуливер/Профимедиа

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

14.06.2016 09:21

И да ме неки терориста рокне тамо баш би био онда на оном свјету на годишњем заувјек боље се примирити мало док се прашина не слегне

ОДГОВОРИТЕ