Ракитић: Вријеме је за велики резултат!

Хрватски фудбалер Иван Ракитић рекао је да је дошло време да његова репрезентација направи велики резултат на неком великом такмичењу.

Фудбал 11.06.2016 | 18:30
Ракитић: Вријеме је за велики резултат!

"Већ смо неколико година заједно и први смо који желимо да напокон нешто урадимо. Лука Модрић је добро рекао пре неколико дана да је дошло време да урадимо нешто велико с репрезентацијом. Ово ће по квалитету бити најјачи ЕП у последње време, ипак ми верујемо у себе, знамо да можемо и мислим да можемо да верујемо у хрватску репрезентацију", рекао је Ракитић.

Репрезентација Хрватске ће на Европском првенству играти у Групи Д са селекцијама Турске, Шпаније и Чешке.

"Сложила се права генерација, комбинација искуснијих и младјих играча, играмо у великим клубовима, иза нас је позитивна сезона и сад морамо да се скупимо и да одиграмо најбоље",рекао је Ракитић.

Хрватска шампионат Европе почиње у недељу утакмицом против Турске. Фудбалер Барселоне је навео да селектор Анте Чачић има своје идеје, зна шта жели и која су права решења, а да је на играчима да испунимо те захтеве.

"Напорно тренирамо и добро радимо како бисмо у недељу били прави. Тада морамо да се докажемо на терену... Неће недостајати залагања и вере, оставићемо душу на терену како бисмо учинили наше људе поноснима", рекао је Ракитић.

У редовима Барселоне Ракитић је добро упознао прву звезду репрезентације Турске Арду Турана, као и неколико репрезентативаца Шпаније.

"Туран је фантастична особа, увек насмејан. Као играч је одличан, има бројне квалитете, посебно с лоптом. Понекад ме подсећа на Роберта Просинечког и морамо добро да се припремимо за њега, опасан је. Морамо да му будемо близу. Разговарао сам и с њим и са шпанским играчима у Барселони како би било најбоље да сви заједно продјемо групу, а сви ћемо се борити за своје државе", казао је Ракитић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар