"Шпирић крив за раскол СНСД-а у ФБиХ"

Потпредсједник Скупштине Ливањског кантона Славиша Михајловић каже да је потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић одговоран због његовог недавног преласка из СНСД-а у Српску напредну странку с неколико министара из Владе Ливањског кантона и другим заступницима на локалним нивоима.

Босна и Херцеговина 11.06.2016 | 12:45
"Шпирић крив за раскол СНСД-а у ФБиХ"

"Милорад Додик није хтио да се мијеша у кадровске промјене у Федерацији БиХ што је потврдио и на посљедњој сједници извршног комитета СНСД-а гдје је љутито тражио од потпредсједника Николе Шпирића да ријеши ситуацију коју је он испровоцирао и растјерао најквалитетније људе у ФБиХ чиме је свима у врху СНСД-а јасно да је направљена непоправљива штета у Општинском одбору СНСД-а Дрвар" - казао је за "Фену" Михајловић.

Коментаришући упућен страначки захтјев предсједника СНСД-а Милорада Додика према Влади Ливањског кантона да се смјене сви кадрови у извршној и законодавној власти ове жупаније који су изашли из СНСД-а, Михајловић је истакао како је Општински одбор те странке у Дрвару распуштен управо по захтјеву Николе Шпирића а једини разлог за то је, како наводи, што су људи који су водили СНСД у Дрвару и у ФБИХ отказали послушност њему због цивилизацијских, моралних и законских разлога.

"Људи који су отказали послушност Шпирићу су протеклих година били најважнији носиоци српске политике у ФБиХ, окупили су најбројније српско бирачко тијело, учествовали у изради најзначајнијих послијератних закона који су сачували привредне ресурсе српских општина попут закона о шумама, водама, закона о уџбеницима, државним службеницима, започели најважније националне пројекте попут савеза српских општина, регионалне болнице и донаторске конференције, спасили неколико предузећа од пропасти те осигурали бројна радна мјеста", истакао је Михајловић.

Једини гријех тих људи, по његовим ријечима, је "што нису хтјели учествовати у инструкцијама само једног појединца у СНСД-у да богатим пруже још богатства на рачун сиротиње у најсиромашнијим српским општинама".

"Када је стигла одлука да се распусти ОО СНСД-а у Дрвару, комплетан одбор, предсједништво, сви функционери, заступници, министри, директори су ставили своје потписе да стоје иза руководства Општинског одбора у Дрвару и Одбор је по Шпирићевом налогу распуштен чиме је изабран нови који је имао само један циљ, а то је да протјерује нас којима је народ светиња и изнад сваког појединца колико год његова функција била висока", нагласио је Михајловић.

Осврнуо се такође и на Општински одбор Босанског Грахова који је прије њих распуштен из истог разлога јер је, како је казао, појединац мимо свих тијела странке па чак и клуба одборника заједно с опозицијом, организирао смјену актуелног начелника општине те уједно и предсједника СНСД-а у Грахову.

"И на крају допис који је упућен из ГО СНСД-а није потписао Додик већ генерални секретар који има факсимил са предсједниковим потписом по налогу Шпирића који по допису не зна ни колико има министара и заступника у ФБиХ сто говори о озбиљности намјера и квалитету политике коју води према Србима у Федерацији", казао је Михајловић.

У вези са иницијативом из Општинског одбора ове странке из Дрвара за њиховим смјенама, Михајловић није желио да коментарише већ је само упутио поруку: 'гдје су били протеклих година уз осврт на њихове животописе'. Како ће се ова ситуација одразити на рад Скупштине Херцегбосанске жупаније гдје бивши и садашњи заступници СНСД-а с коалицијским партнерима чине власт, Михајловић је напоменуо како од парламентарне већине у жупанијској Скупштини тражи да се држе Устава, закона и пословника.

"Вријеме је да се људи цијене по свом раду а не по томе колики су послушници тајкунима. Српска напредна странка је са мном као потпредсједником спремна да буде дио конструктивне парламентарне већине у Ливањском кантону, свој стручни и политички капацитет смо и до сада показали а свака неуставна иницијатива око смјена може само завршити на Уставном суду и Кантон довести у још једну блокаду", закључио је Михајловић.

Извор: Независне новине
 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

раy

11.06.2016 11:19

Ево ти га на шпиритус, па ову љековиту истину, стави на љуту рану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

11.06.2016 11:29

Морају отказати послусност кад Сецерко Спириц само у своје дзепове трпа и ни пфенинга ником не да

Name

сарав

11.06.2016 12:17

Дабогда се зиви изјели .

Name

Снсд

11.06.2016 13:13

Спирко само трпај пре пензије

Name

мимо

11.06.2016 11:29

НАЈВЕЦА КРИМИНАЛЦИНА У БИХ,ПОКАЗАЦЕ ВРИЈЕМЕ,ВИДИМУ КРИМИНАЛНЕ ФАЦЕ ФУЈ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

11.06.2016 12:09

Ма људи овај бандит дрварски је спреман вјеру за вечеру да прода...све је и сам странке измјенио , а ако за треба ићи ће и код Бакира...код својих само да скида кајмак"...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

11.06.2016 12:20

Ма Шпира је кримос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрварски берберин

11.06.2016 12:23

Е када би шуме еаст дрварске, еаст петровачке...еаст остале, умјеле да пјевају свашта би се тога чуло, свашта би испливало на спрудове Унца. Самоубилачки је политичку судбину везивати за чувеног превертита и преваранта, кукавичког и неморалног шпирана. Знају то неки, па и онај миш мекињаш што нечујно и у тишини зобље из зобнице федералне скупштине. Млого зна и гласно шути. Али...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стевандиц

11.06.2016 12:37

Браво Спира, не дај паре! Стока је умислила да је неки фактор. Гази све редом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

11.06.2016 12:49

Теско србима у Федерацији буду ли Слависа Михајловиц и екипа заступници њихових интереса! Нови "Бакировци" на помолу. Зивјели Додик и Спириц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

11.06.2016 16:14

Лијеци се, није ти добро! А ИЗДАЈНИКЕ Спирица и Додика месара води куцу да ти оплемене куцну листу!

Name

Злоћо

12.06.2016 08:25

Ре Титов Дрвар, Заборављаш да мало зло временом нарасте у велико зло! Зато мало зло треба сатрати да не прерасте у велико зло!

Name

Миле цар

11.06.2016 12:54

Сто Михајловиц не казе да се састајао са Звиздицем у Дрвару.Ста ли це сад да нас Звизне захваљујуци новим издајницима мајко мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Титов Дрвар

11.06.2016 16:45

Шпирић сигурно не ваља,али је мала маца за Михајловића,главни су му пајдаши хрвати и пропали умишљени срби,шпирић му само смета у узимању лове па је дошло до раскола,ако хоћете да већ бирате у дрвару,од два зла изаберите мање зло,а то је Шпирић.

Name

грађанин

11.06.2016 16:24

Додик је окруженим иначе неким "Шпирићима". Неће он да се мијеша него увијек неке левате своје задужи. Коштаће то њега на локалним изборима. Многи су окренули главу од СНСД-а, али то пресједник СНСД-а не зна. Нажалост.

ОДГОВОРИТЕ